چندی پیش اعلام شد وزارت صمت تصمیم دارد واردات هرگونه کالای خارجی دارای مشابه داخلی را ممنوع کند. اما ممنوعیت واردات برخی تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات باعث اعتراض شرکتهای تامین کننده و فعالان حوزه فناوری شده و سازمان نظام صنفی رایانهای به این موضوع واکنش نشان داد و در نهایت نیز اعلام شد ممنوعیت واردات تجهیزات آیتی لغو شده است.بعد از رفع ممنوعیت یک ماه ثبت سفارش برخی تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت حالا واردکنندگان این بازار خبر از مشکلات جدید با بانک مرکزی میدهند.
واردکنندگان کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات میگویند که هنوز و بعد از گذشت دو ماه از سال ۱۳۹۹ موفق به دریافت ارز برای واردات کالاهای خود به کشور نشدهاند.در این راستا حمید توسلی، عضو کمیسیون سختافزار سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در گفتوگو با ایسنا، درباره واردات تجهیزات کالاهای آیسیتی گفت: از ابتدای سال ۹۹ اعلام شد که تعداد زیادی از کالاهای آیتی تولید داخل دارد و واردات این کالاها ممنوع شده است. اما بعد از اعتراض واردکنندگان و بخش خصوصی، از سمت وزارت صمت اعلام کردند که ثبت سفارش طبق روال خودش انجام میشود.وی ادامه داد: مرحله بعد از ثبت سفارش، تخصیص ارز توسط بانک مرکزی است که ما در حال حاضر در این قسمت دچار مشکل شدیم.
در حالی که برای واردات کالاهای آیتی، پس از ثبت سفارش باید تخصیص ارز بگیرید و آنگاه کالا را وارد کنید که پس از آن کالا وارد گمرک شود، اکنون پس از ثبت سفارش در مرحله تخصیص ارز ماندهایم و در شرایطی که نه ارز نیمایی و نه ارز حاصل از صادرات به کالاهای آیتی تعلق نمیگیرد، عملا نمیتوانیم کالایی وارد کنیم.عضو کمیسیون سختافزار سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با بیان اینکه ما معتقدیم کالاهای صنف آیتی کالاهایی با اولویت بالا هستند و از این نظر با تصمیمگیرندگان اختلاف نظر داریم، افزود: هرچه در بستر اینترنت است، نیاز به تجهیزات سختافزاری دارد. ما شرایط تحریم کشور را درک میکنیم اما بحث سر این است که کدام کالاها اولویت دارند. در دوران کرونا و دورکاری و قرنطینه، بانکداری دیجیتال و فروشهای آنلاین، دانشآموز و دانشجو و مهندس برای انجام فعالیتهای خود نیاز به تجهیزات سختافزاری از تبلت و لپتاپ و گوشی و اینترنت دارند.
توسلی با بیان اینکه انحصار تولید کالاهایی که به تکنولوژی بالا نیاز دارند، در دست چند کشور بزرگ در دنیاست، گفت: نمیتوان گفت همه این کالاها را میتوان در داخل تولید کرد. تا چند ماه پیش یک سری تجهیزات در انبارها بوده، اما اکنون بازار با کمبود مواجه شده است. با وجود تقاضا، کالایی در بازار نیست و هر کالایی که در بازار وجود دارد هم با قیمت شدید کالا مواجه شده است.وی ادامه داد: همیشه به کالای آیتی به چشم یک کالای لوکس نگاه میکردند، اما باید روی این موضوع تاکید کنیم که این کالاها، کالاهای با اولویت بالا هستند. ممکن است به دلیل تحریمها محدودیتهایی وجود داشته باشد اما همین محدودیتها هم باید اولویتبندی شود.
واردات تجهیزات آیتی جزو ۱۰ اولویت اول است چون زندگی انسانها در این بستر حرکت میکند و برای سرعت و صحت در کار، شرایط دورکاری، آموزش آنلاین، بانکداری الکترونیک و مثالهایی از این دست و لزوم آن برای همه مشخص شده که این کالاها چقدر ارزش و اهمیت دارد.عضو کمیسیون سختافزار سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به شرایطی که بانک مرکزی به تجهیزات آیتی ارز تخصیص دهد، اظهار کرد: در حال حاضر برای تجهیزات آیتی تقاضا وجود دارد اما تعداد کالا محدود است. وقتی کالایی در انبارها کاهش یابد، با افزایش قیمت مواجه میشویم، همانطور که همین الان هم انبارها خالی شده و این افزایش اتفاق افتاده، اما درصورتی که کالا وارد شود، حتما بر بازار تاثیرگذار است و قیمتها کاهش مییابد.
خوب چرا این ها با ریال خرید و فروش نمیکنن!! اینجوری هم ریال قدرتش بالا میره هم بدون اختصاص ارز واردات میکنند، ریال ایران جزو پنج ارز برتر دنیاست! روزنامه اطلاعات سال ۱۳۵۷
از قدیم گفته اند بهانه زن …. نان جو هستش. اینها هر روز بهانه ای جور می کنند. دلار ارزان می گیرند و گران می فروشند.
بنده جمهوری شیطانی را ترجیح میدم مملکت نیست که
کالا رو با ارز 20 تومنی دارن تو بازار میفروشن بعد ارز نیمایی یا دولتی هم میخوان؟! واقعا که….
البته با انصافهاشون 20 تومن حساب میکنن
فردوسی
کنون ای سخن گوی بیدار مغز
یکی داستانی بیرای نغز
سخن چون برابر شود با خرد
روان سراینده رامش برد
کسی را که اندیشه ناخوش بود
بدان ناخوشی رای اوگش بود
همی خویشتن را چلیپا کند
به پیش خردمند رسوا کند
ولیکن نبیند کس آهوی خویش
ترا روشن آید همه خوی خویش
اگر داد باید که ماند بجای
بیرای ازین پس بدانا نمای
چو دانا پسندد پسندیده گشت
به جوی تو در آب چون دیده گشت
زگفتار دهقان کنون داستان
تو برخوان و برگوی با راستان
کهن گشته این داستانها ز من
همی نو شود بر سر انجمن
اگر زندگانی بود دیریاز
برین وین خرم بمانم دراز
یکی میوهداری بماند ز من
که نازد همی بار او بر چمن
ازان پس که بنمود پنچاه و هشت
بسر بر فراوان شگفتی گذشت
همی آز کمتر نگردد بسال
همی روز جوید بتقویم و فال
چه گفتست آن موبد پیش رو
که هرگز نگردد کهن گشته نو
تو چندان که گویی سخن گوی باش
خردمند باش و جهانجوی باش
چو رفتی سر و کار با ایزدست
اگر نیک باشدت جای ار بدست
نگر تا چه کاری همان بدروی
سخن هرچه گویی همان بشنوی
درشتی ز کس نشنود نرم گوی
به جز نیکویی در زمانه مجوی
به گفتار دهقان کنون بازگرد
نگر تا چه گوید سراینده مرد
دل مون به یه بازی
رایانه ای چیزی خوش حالا بیاین اونم … بزارید توش
آی مردم ، به اون یکی ها رای ندید.
اگر اونها رأی بیارن ، دلار میشه پنج هزار تومان!
اسحاق جون ، ما که دلار رو تا بیست هزار تومان بالا بردیم .
اتفاقی نمیفته؟
مردم رو میشه با جو گیر کردن و وعده آزادی ، گمراه کرد ، علی برکت الله.
اولویت ؟؟؟
وقتی این همه ماشین میلیاردی وارد کشور میشه و معلوم نیست کی وارد میکنه
زورشون به یه جعبه ۵سانت د ۱۰ سانتی
پردازنده و رم و این حرفا رسیده
کلمه عدالت تو جامعمون هروز مسخره تر از دیروز میشه
واردات خودرو هم ممنوع هست عزیز. یه سری در روهایی ممکنه وجود داشته باشه که یه تعداد خودرو وارد بشن (مثل ورود بدون ثبت سفارش که البته اینها تو گمرک دپو میشن و تعدادشون بسیار کم هست) اما تعداد خودروی وارداتی به کشور بسیار محدود بوده. یه سری خودرو زیر 10هزار دستگاه، هم از قبل تو گمرک بوده و به تدریج از دپو خارج شدن و به بازار اومدن. اما در کل واردات خودرو از خرداد 98 اجرایی شده و ثبت سفارش خودرو غیرممکن هست.
چنان رونق اقتصادی ایجاد میکنیم که کسی به یارانه ها احتیاج نداشته باشه و با افتخار ، مالیات بده.
علی برکت الله.