هنوز چند روزی از خاموشی گسترده سرورهای فیسبوک و قطعی برنامههای واتساپ و اینستاگرام نمیگذرد که دوباره شاهد عدم دسترسی به این سرورها هستیم. به گفتهی سخنگوی این شرکت، مشکل دوباره سرورهای فیسبوک در سریعترین زمان ممکن برطرف شده و تعداد بسیار کمی از کاربران آن را حس کردند اما همین که دوباره مشکلی برای سرورهای فیسبوک و برنامههای وابسته به آن اتفاق افتاده، دلهره و اضطراب را برای بسیاری از کاربران به دنبال داشته است.
مشکل دوباره سرورهای فیسبوک کی اتفاق افتاد؟
طبق گزارش شرکت فیسبوک، این شبکه اجتماعی به همراه دو برنامههای دیگر اینستاگرام و واتساپ در ساعت 3 بعد از ظهر روز جمعه دچار مشکل عدم دسترسی شدند. این مشکل توسط سایت Downdetector.com که یک سامانهی نظارت بر اختلال در وبسایتهای معروف هست نیز ثبت شده است. با توجه به نقشهی اختلالاتی که این وبسایت ارائه کرده، به نظر نمیرسد که این مشکل بر روی تمامی کاربران به یک اندازه تاثیر گذاشته باشد. سخنگوی فیسبوک در بیانیه این شرکت نیز اعلام کرده که این شرکت به سرعت به دنبال برطرف کردن این معضل بوده و در سریعترین زمان ممکن آن را برطرف کرده اما دلیل به وجود آمدن این مشکل را اعلام نکرد و تنها به اعلام جملهی “ما آگاهیم که چندی از کاربران و شرکتها برای دسترسی به محصولاتمان مشکل داشتهاند و قول میدهیم که این قطعیهای جدید هیچ ارتباطی با اختلالات هفتهی پیش ندارند” بسنده کرد.
بیشتر بخوانید:
- 70 میلیون کاربر جدید تلگرام؛ نتیجه قطعی چندساعته واتساپ و فیسبوک
- قطعی سرورهای فیسبوک و ضرر 6 میلیارد دلاری مارک زاکربرگ
جدیدترین قطعی سرورهای فیسبوک در حالی اتفاق افتاده که چند روز قبل آن نیز مشکلی مشابه در ابعاد جهانی به وجود آمده بود. با اینکه آن مشکل تنها به مدت 6 ساعت طول کشید اما بسیاری از خبرگزاریها از این قطعی گسترده سرورهای فیسبوک به عنوان یکی از بدترین اتفاقات این شرکت در سالهای اخیر یاد میکنند. اخیرا این شرکت در بیانیهای، دلیل آن قطعی را تغییر اشتباه تنظیمات سرورها اعلام کرده است که با تنظیمات سرورهای DNS به تداخل خورده بودند. مارک زاکربرگ در بیانیه روز سه شنبهی خود اعلام کرده بود که:
ما در طول 24 ساعت گذشته سخت در تلاش بودیم تا تمام توان خود را برای جلوگیری از تکرار این نوع قطعی و اشتباهات به کار بگیریم.
مسائل فنی تنها مشکلاتی نیست که شرکت فیسبوک در این روزها با آن دست و پنجه نرم میکند. اختلال گسترده سرورهای فیسبوک در صحن علنی سنای آمریکا مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت شرکت فیسبوک متهم شد که تحقیقات محققان دربارهی امنیت کاربران توسط این شرکت را نادیده گرفتهاند. هر چند که این شرکت تمام تلاش خود را برای اثبات خلاف این موضوع را انجام داد اما در نهایت مجبور شد که برنامهی اینستاگرام برای کودکان را متوقف کند.
دیدگاهتان را بنویسید