با پایان نمایشگاه CES 2018، شرکت های تولید کننده تلویزیون به طور جدی وارد رقابت در سال جدید میلادی شده اند؛ آنها برترین دستاوردهای خود را در این نمایشگاه به معرض دید عموم قرارداده و اینک در این مطلب به معرفی برترین های آنها خواهیم پرداخت؛ برترین محصولات تصویری معرفی شده در CES 2018. با ما همراه باشید.
تلویزیون Sony 8K
سونی یک تلویزیون 8K با پشتیبانی از فناوری HDR را در CES 2018 به نمایش درآورده است که از پردازنده ی X1 Ultimate به عنوان نسل جدید CPU های این شرکت بهره می برد. نمونه اولیه از نمایشگرهای سونی، دارای ابعاد 85 اینچ است و این محصول از فناوری HDR با شدت نور 1000 نیت نیز پشتیبانی می کند. سونی اعلام کرده است که پردازنده X1 Ultimate تا دوبرابر سریع از X1 Extreme است که در تلویزیون های سال 2017 این شرکت تعبیه شده بود. سونی اعلام کرده است که این مدل شاید قادر به پوشش رنگ REC 2020 نباشد، اما تا حدودی قادر به اجرای نمایش رنگ های این طیف است. سونی در سال گذشته نیز یک تلویزیون LCD با شدت نور 4000 نیت را معرفی کرد که بسیار خبر ساز شده بود.
نمایشگر منعطف LG با دقت 8K
شرکت کره ای LG در نمایشگاه CES 2018 به وعده های خود مبنی بر معرفی یک نمایشگر منعطف OLED با دقت 8K عمل کرده و این محصول شگفت انگیز را رونمایی کرده است. این نمایشگر 65 اینچی که از تکنیک OLED با ویژگی Rollable بهره می برد، در عرض 10 ثانیه می تواند به صورت رول شده در آمده و جمع شود! شایان ذکر است که با یک محصول اثبات گر فناوری روبرو هستیم و در حال حاضر خبری از عرضه رسمی و یا تجاری آن در کار نبود. این نمایشگر 8K می تواند با تجهیزات فعلی LG Display در ابعاد 77 تا 88 اینچ نیز تولید گردد. در مدل هایی از آن می توان نسبت تصویر 16:9 را ایجاد کرده و توسط یک پنل آویز، آن را به دیوار های منازل نیز متصل کرد. این نمایشگر دارای کیفیت 4 برابر بیشتر از یک نمایشگر 4K است و یکی از دلایل LG برای معرفی آن، به چالش کشیدن امکان تزریق پیکسل های بیشتر برای دقت 8K است.
تلویزیون سامسونگ با فناوری جدید Micro LED
این فناوری هم اینک در مدل های محدود سینمای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد که سامسونگ در سال 2017 میلادی، آنها را به سالن های نمایش وارد کرده است. دیودهای کوچک LED در کنار تکنیک هایی همچون “کریستال مایع” و “OLED” به عنوان کم مصرف ترین نوع تکنولوژی های نمایشگر شناخته می شود. در حال حاضر نمایشگرهای 150 اینچی از این فناوری به تولید رسیده است. در این فناوری، دیودهای بسیار کوچک LED در ابعاد 100 میکرو متر در کنار یکدیگر جای گرفته و دیگر نیازی به نور پس زمینه نخواهد بود. دیودها به طور خاص و مجزا از یکدیگر، قادر به انتشار نور و رنگ های RGB هستند. دیودهای میکرو LED از مصرف انرژی کمتر بهره می برند، با این وجود تولید آنها به مراتب سخت تر از فناوری های موجود است. سامسونگ در این نمایشگاه با یک نسخه از تلویزیون خانگی “میکرو ال ای دی” آمده است که قادر به ارائه نور 1000 نیت است که در نتیجه کسب نشان HDR را به همراه دارد. محصول جدید سامسونگ تا 120% از گستره رنگ DCI-P3 را پوشش می دهد.
تلویزیون غول پیکر خانگی سامسونگ 8K
شرکت سامسونگ الکترونیک پس از معرفی نخستین تلویزیون مبتنی بر فناوری Micro LED در نمایشگاه CES2018، خبر از ارائه نخستین تلویزیون 8K خود تا پایان سال جاری میلادی داده است. این تلویزیون در ابعاد 85 اینچی تولید شده و با نام Q9S شناخته خواهد شد. ویژگی آن قرارگیری بر روی یک پایه بوم مانند است که استفاده از آن را ساده تر خواهد کرد. این تلویزیون که از فناوری QLED برخوردار است، از آرایه نوری Micro Full Array استفاده می کند. سامسونگ نوعی تکنیک دیودهای کوچک را جایگزین LED و فلورسنت های سنتی کرده است. تلویزیون Q9S دارای توان بالایی در ایجاد شدت نور و کنتراست است؛ حداکثر شدت نور تولیدی توسط آن به 2000 نیت می رسد و تن سیاه آن نیز 0.0015 نیت است که بدین ترتیب سطح کنتراست بالایی را شاهد خواهیم بود. هزاران دیود کوچک می توانند نور خود را به صورت مجزا از دیگر نوارها کنترل کرده و به همین علت شدت کنتراست بسیار افزایش یافته است. همچنین سامسونگ یک لایه دیگر را به پنل اضافه کرده است که در حال حاضر اطلاعات چندانی از آن در دست نیست.
پرچمداران پاناسونیک OLED
شرکت ژاپنی پاناسونیک دو تلویزیون پیشرفته را برای CES 2018 آماده کرده است؛ تلویزیون های Panasonic FZ950 و FZ800 به عنوان نخستین OLED هایی شناخته خواهند شد که از فناوری HDR10 به طور کامل پشتیبانی خواهند کرد. هر دو مدل در ابعاد 55 و 65 اینچ تولید شده و از دقت 4K برخوردار هستند. هر دو محصول از ضخامت بسیار پایین و البته امکانات جدید پاناسونیک از جمله پردازنده HCX استفاده می کنند. Dynamic LUT فناوری است که در بخش نظارت بر تصویر، توسط این CPU کنترل می گردد.
پردازشگر HCX به طور هوشمند به کنترل شدت کنتراست و میزان روشنایی تصاویر می پردازد؛ این پردازشگر با استفاده از هوش مصنوعی، کمبودهای تصویر را جبران کرده و حتی قادر به گسترش فضای رنگ تلویزیون است. همانطور که گفته شد، تلویزیون های Panasonic FZ950 و FZ800 به عنوان نخستین OLED هایی شناخته می شوند که به طور کامل از فناوری HDR10+ پشتیبانی می کنند و این بدان معنی است که پاناسونیک بر کمبود نورهای OLED نیز فائق آمده است. پاناسونیک همچنان به پشتیبانی از فرمت THX ادامه می دهد و در این زمینه با هالیوود نیز رابطه نزدیک دارد.
فناوری HDR Brightness Enhancer مشابه گسترش دهنده رنگ در تلویزیون های Samsung، اینبار با یک سنسور اختصاصی به کنترل نور خروجی از پنل می پردازد. در بخش سامانه های صوتی، پاناسونیک از یک حرفه کمک گرفته و بخش صدا را به طور کامل در اختیار Technics نهاده است و به همین علت بر روی بخش صوتی که شامل یک نوار مشابه ساند بار است، واژگان Tuned by Technics به چشم می خورند. در نهایت پرچمداران پاناسونیک با فناوری های دیگر از جمله Hybrid Log Gamma، Game Mode و فیلتر Absolute Black Filter به منظور کاهش انعکاس و بازتاب تصاویر، غنی شده اند.
لطفا لینک خبر! چون 65 اینچ تاشو 4K هست.
Highlights included a 65” rollable 8K OLED display and the first 8K OLED TV .
ظاهرا یک مدل اثباتگر تکنولوژی هم بوده که جنبه تولید انبوه ندارد. مدل دیگر 4K بود.
با سلام،
ببخشید تلویزیون تا شو (rollable) ال جی 4K هست که 65 اینچ می باشد. تلویزیون 88 اینچ دیگری از ال جی که تا شو نیست 8K هست. لطفا اصلاح کنید.