کوالکام به تازگی از تراشه اسنپدراگون 4 نسل 2 (SM4450) رونمایی کرد که جایگرین اسنپدراگون 4 نسل 1 شده که سال گذشته معرفی شد. به لطف مودم اسنپدراگون X61، مدل جدبد اولین تراشه این سری است که از نسخه بهبودیافته 3GPP Release 16 5G پشتیبانی میکند. این مدل اولین تراشه 4 نانومتری در سری اسنپدراگون 4 است.
اسنپدراگون 4 نسل 2 با استفاده از فناوری 4 نانومتری تولید شده، اما کوالکام به نام سازنده آن اشاره نمیکند و فقط از بهبود کلی کارایی خبر میدهد. گفتنی است که اسنپدراگون 4 نسل 1 با استفاده از فناوری 6 نانومتری TSMC ساخته شده بود.
CPU جدید دارای 2 هسته عملکردی (با کلاک 2.2 گیگاهرتز) و 6 هسته کممصرف (2.0 گیگاهرتز) است. چنین چینشی منجر به افزایش 10 درصدی عملکرد در مقایسه با نسل قبل میشود. در حال حاضر، هیچ جزئیاتی در مورد واحد گرافیگی آدرنو این تراشه وجود ندارد، اما ظاهراً از نمایشگر با وضوح +FHD با نرخ 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند.
مهمتر از آن، تراشه جدید از رم سریعتر LPDDR5x (تا 3200 مگاهرتز) بهره میبرد. ذخیرهسازی سریعتر نیز امکانپذیر است و سازندگان میتوانند تلفنها را به UFS 3.1 (2-lane) مجهز کنند.
پشتیبانی از قابلیتهای هوش مصنوعی
از آنجاییکه این تراشه در سال 2023 معرفی میشود، باید هوش مصنوعی نقشی در آن داشته باشد. در همین جهت، کوالکام قصد دارد که هوش مصنوعی را به ویژگیهای دوربین اسنپدراگون 4 نسل 2 اضافه کند. بدین ترتیب، ما شاهد قابلیتهایی مانند تنظیم نور مبتنیبر هوش مصنوعی برای عکاسی در محیطهای تاریک و حذف نویزهای پسزمینه خواهیم بود.
سختافزار دوربین شامل یک ISP دوگانه با قابلیت جدیدی به نام Multi-Camera Temporal Filtering است که میتواند نویز ویدیوها را بهتر از همیشه کاهش دهد. ضبط ویدیو هنوز به 1080p@60fps (و 720p@120fps برای اسلوموشن) محدود است، اما اکنون از تثبیتکننده تصویر الکترونیکی (EIS) پشتیبانی میشود. این تراشه میتواند دوربینهایی تا 108 مگاپیکسل با حداکثر وضوح 32 مگاپیکسل برای تاخیر شاتر صفر (یا 16+16 مگاپیکسل برای دوربینهای دوگانه) را مدیریت کند.
تراشه اسنپدراگون 4 نسل 2 مانند نسل قبلی خود از فناوری شارژ سریع Quick Charge 4+ بهره میبرد که به گفته کوالکام، باتری را در عرض 15 دقیقه تا 50 درصد شارژ میکند. در بخش اتصالات نیز از استاندارد USB 3.2 Gen 1 (یعنی حداکثر 5 گیگابیت در ثانیه) پشتیبانی میشود.
نسخه 3GPP Release 16 مجهز به قابلیتهای ذخیرهسازی انرژی است که باعث صرفهجویی در مصرف باتری میشوند. مودم X61 میتواند تا MIMO 4×4 (با پهنای باند بیش از 100 مگاهرتز) انجام دهد و سرعت دانلود و آپلود آن به 2.5 گیگابایت بر ثانیه و 900 مگابیت در ثانیه میرسد.
تراشه جدبد فقط از وایفای 5 (ac) در فرکانسهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز، بهعلاوه بلوتوث 5.1 با aptX برای صدا پشتیبانی میکند.
اولین گوشیهای هوشمند با تراشه اسنپدراگون نسل 2 در نیمه دوم سال جاری عرضه میشوند و اولین گوشیهایی که به بازار میرسند از ردمی و ویوو خواهند بود.
دیدگاهتان را بنویسید