پس از عرضه شدن دو هدست واقعیت مجازی Oculus Rift و HTC Vive اکنون بسیاری از علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری در انتظار ورود هدست انحصاری سونی یعنی Play Station VR به بازار هستند تا رقابت در دنیای واقعیت مجازی شکل جدی تری به خود بگیرد. مسلماً برای حضور هر چه قدرتنمد تر در بازار مصرف، هر کدام از این ابزار های نوین به بازی ها (و در کل محتوا های سرگرم کننده ی) فراوانی برای جلب نظر مخاطبان خود نیاز دارند و در واقع بدون عرضه کردن بازی های متنوع برای این محصولات نمی توان از آن ها انتظار موفقیت خاصی داشت. در همین راستا و در آستانه ی برگزاری نمایشگاه E3 امسال شاهد معرفی سه بازی جدید برای هدست انحصاری Play Station VR هستیم تا علاقه مندان به ابزار های مبتنی بر واقعیت مجازی با شور و انگیزه ی بیشتری گام به نمایشگاه E3 2016 بگذارند.
نخستین بازی معرفی شده برای هدست واقعیت مجازی Play Station VR با نام Harmonix Music VR: The Dance نام دارد. البته بازی Harmonix Music VR مدت ها پیش از این به علاقه مندان بازی های کامپیوتری معرفی شده بود و از همان ابتدا مشخص گردید که این بازی از چهار بخش مجزا و کاملاً متفاوت برای سرگرم کردن مخاطبان خود بهره می برد. طی ماه های گذشته اعضای استودیو Harmonix (خالقان مجموعه بازی های Guitar Hero و Rock Band) به معرفی دو بخش The Beach (مجالی برای احساس آرامش بازیباز در محیطی جالب و وهم آلود) و The Easel (که به بازیبازان اجازه می دهد به خلق سه بعدی تخیلات خود، به گونه ای که به شکل پویا نسبت به موسیقی واکنش نشان دهد، باشند) از بازی Harmonix Music VR پرداخته بودند و حال نوبت به معرفی بخش Dance از این بازی رسیده است. ساز و کار این بخش از بازی Harmonix Music VR همان گونه که از نام آن پیداست به طراحی حرکات موزون توسط بازیباز در محیطی مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی استوار شده است. به این منظور (طراحی حرکات مورد نظر بازیبازان) علاقه مندان به بازی Harmonix Music VR: The Dance می توانند از موزیک های اختصاصی این بازی (که تعداد آن ها به 17 عدد می رسد) استفاده کنند و یا در صورت تمایل موزیک دلخواه خود را از طریق درایو USB به کنسول پلی استیشن 4 انتقال داده و از طریق هدست واقعیت مجازی Play Station VR از آن در بازی Harmonix Music VR بهره بگیرند (بر اساس تایید سازندگان بازی Harmonix Music VR این بازی قادر به تعامل با تمامی قطعات موسیقی مد نظر بازیبازا خواهد بود). گفتنی است که بازی Harmonix Music VR (به همراه بخش های مختلف آن از جمله Dance) یکی از عناوین لانچ هدست واقعیت مجازی Play Station VR به شمار می رود و بر این اساس در ماه اکتبر سال جاری میلادی همراه با این ابزار انحصاری در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
پس از آشنایی نسبی با بازی Harmonix Music VR: The Dance به بازی How We Soar می رسیم. بازی دیگری که قرار است تا پایان سال جاری میلادی برای هدست واقعیت مجازی Play Station VR عرضه شود و شروعی آبرومند را برای این ابزار در نزد مخاطبان آن رقم بزند. بازی How We Soar توسط اعضای استودیو Penny Black در دست ساخت است که اعضای آن را کارکنان سابق مجموعه های بازی سازی دیگری نظیر Crytek و Free Radical Design تشکیل داده اند. بازی How We Soar اثری است که قصد به تصویر کشیدن دنیایی فانتزی و رنگارنگ را در برابر دیدگان مخاطب خود دارد. به این ترتیب که او را بر پشت ققنوسی بزرگ و رنگارنگ سوار کرده و امکان پرواز بر فراز آسمان ها را برای او فراهم می نماید. هر کدام از مراحلی که بازیباز در طول تجربه ی بازی How We Soar به آن ها وارد می شود، حالتی از هم گسیخته و کشف نشده دارند. مراحلی که او می تواند با جستجو در دل آن ها از طریق پرواز در آسمان گسترده شان به کشف اسرار و داستان های مربوط به آن ها پرداخته و با رنگ آمیزی محیط پیرامون خود توسط بال های ققنوسی که بر پشت آن سوار است رنگ و شکل دیگری به آن ها ببخشد. در واقع دنیای به تصویر کشیده شده در دل این بازی در ذهن فردی به نام نویسنده می گذرد و به طور کلی خاطرات و تصاویر ذهنی او را بازتاب می دهد. به این ترتیب تجربه کنندگان بازی How We Soar خواهند توانست سوار بر بال های ققنوسی بلند پرواز در دنیای منحصر به فردی که تلفیقی از واقعیت و خیال خواهد بود به پرواز در آمده و به کشف اسرار نهفته در چهار گوشه ی آن بپردازند. در حالی که نحوه ی این جستجو و کند و کاو، تمام و کمال به نظر و تصمیم خود آن ها بستگی خواهد داشت. به این معنی که آن ها می توانند تصمیم بگیرند که با پرواز برق آسا بر فراز آسمان این بازی، تجربه ای سریع و هیجان انگیز را پشت سر بگذارند یا این که با کم کردن سرعت بال های ققنوس خود تجربه ای آرام و موشکافانه را از جستجو در محیط این بازی رقم بزنند. به هر حال بازی How We Soar می تواند فرصت خوبی برای پر و بال دادن به عاشقان پرواز در دنیای واقعیت مجازی باشد.
سومین و آخرین بازی جدید معرفی شده برای هدست واقعیت مجازی Play Station VR با نام Statik شناخته می شود. اثری که ساختار اصلی گیم پلی آن بر مبنای حل کردن معما های مختلف پایه ریزی شده است. در این بازی شما به فردی به نام دکتر اینگن و دستیار جوان او ادیث ملحق می شوید. گروهی دو نفره که قصد کشف پیچیدگی های درون ذهن انسان را دارند و برای این کار دست به طراحی معما های مختلفی زده اند. معما هایی به شکل ابزار های عجیب و غریب که همچون دستکشی در دو دست بازیباز فرو رفته و آن ها را به هم قفل می کند. در واقع اساس گیم پلی بازی Statik بر حل معما های مختلف مربوط به این ابزار های عجیب و گشودن قفل آن ها تمرکز یافته است. در مجموع بازی Statik توسط تیم کوچکی در دست تولید است که معتقدند استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی می تواند امکانات و قابلیت های تازه ای را در زمینه ی طراحی داستان و گیم پلی بازی های کامپیوتری جدید در اختیار بازی سازان قرار دهد. فرصتی تازه برای ایده پردازی در زمینه ی طراحی بازی های کامپیوتری خلاقانه که سازندگان بازی Statik از آن بهره جسته اند و با بررسی ایده های گوناگون در نهایت به ساخت این بازی معما محور رسیده اند. اگر چه هنوز هیچ تاریخ دقیقی به منظور انتشار بازی Statik برای هدست واقعیت مجازی Play Station VR اعلام نشده است اما به احتمال فراوان این بازی نیز همچون دو بازی دیگر نام برده شده در این متن در پایان سال جاری میلادی در اختیار علاقه مندان به تکنولوژی واقعیت مجازی و هدست انحصاری Play Station VR قرار خواهد گرفت. ضمن این که سازندگان بازی Statik به تایید این نکته پرداخته اند که همراه با بازی خود در نمایشگاه E3 امسال حضور خواهند یافت و علاوه بر آن تلاش می کنند تا بازی Statik در دیگر نمایشگاه های بازی سال جاری نیز نمایش ها و حضور درخوری را تجربه کند.
من موندم PS4 با کدوم کارت میتونه VR پشتیبانی کنه!!!!!:-bd
سلام داداشم بی شک هیچ چیزی نیست بشر خلق کرده باشه عیب نداشته باشه
کمترین مشکلش کوریه!!! فکر کن چشمتو در 0.5 سانتیمتری ی مانیتور چه حسی داره چشمات در چه وضعیتی قرار میگیره؟ بی شک ضعیفی چشم – استرتس بیش از حد و احتمال حمله ی قلبی و یا ناراحتی قلبی…..توهم در دنیا واقعی……
آیا این عینکهای مجازی برای سلامتی بدن و به خصوص چشم ضرر دارند و یا نه ؟؟؟؟؟
تجهیزات عینک مجازی واس پولدارهاست.ما که مانیتور درست حسابی هم نمیتونیم بگیریم.