مانی حقیقی،بازیگر،نویسنده و کارگردان سینمای ایران امسال دو فیلم را به کارگردانی خودش به روی پرده سینما فرستاد،فیلم پنجاه کیلو آلبالو و فیلم اژدها وارد میشود که فیلم پنجاه کیلو آلبالو به فروش خوبی پس از اکرانش دست پیدا کرد است. اما این مطلب در مورد فیلم دیگری از مانی حقیقی است که ما را به یاد فیلم هنگ کنگی اژدها وارد میشود Enter the Dragon می اندازد.این فیلم در بخش اصلی و رقابتی جشنواره بینالمللی برلین به نمایش درآمد. همراه با اکران اژدها وارد میشود، حرف و حدیث های زیادی در مورد این فیلم به وجود آمد، و نقد های به شدت تند و منفی برای این فیلم مانی حقیقی صورت گرفت.
پیش از اکران عمومی این فیلم در برنامه تلویزیونی هفت به شدت از این فیلم انتقاد شد. منتقدان معتقدند که اژدها وارد میشود بدون داشتن منطقی استوار تنها میخواد بیننده را بپیچاند و پیچیدگی های بیهوده در فیلم به وجود بیاورد.و حتی عده ای این فیلم را توهین به شعور مخاطب تعبیر کرده اند. و عده ای این فیلم را تجربه ای رادیکال و نامتعارف برای مانی حقیقی و سینمای ایران دانسته اند. اژدها وارد میشود تلفیقی از دادههای واقعی و تاریخی از یکسو و مولفههای فانتزی و خیالی از سوی دیگر است. مانی حقیقی معتقد است که یک فیلم با مولفه های سورئالیستی ساخته است که معماگونه و راز آلود است و نباید با فیلم های نمادین و سمبلیک اشتباه گرفته شود. این حرف مانی حقیقی بخاطر این بود که عده ای عناصر این فیلم را به عنوان نمادی از چیز های واقعی دیگر تعبیر کرده بودند، به عنوان مثال عده ای اژدها را نماد ایران تعبیر کرده اند. اما بر خلاف گفته ی مانی حقیقی عده ای همچنان معتقدند که این فیلم پر از نمادگرایی است.
در ابتدای این فیلم گفته میشود که این فیلم بر اساس یک داستان واقعی درست شده است و در ابتدای این فیلم با افراد گوناگونی مصاحبه میشود که یکی از این افراد صادق زیبا کلام بود. که در مورد او در مصاحبه اش در مورد گروهی به نام هزوارش صحبت میکند که پس از اکران این فیلم طی نامه ای زیباکلام اعلام کرد وجود این گروه منطبق با واقعیت تاریخی نبوده و تنها او “این دروغ” را در فیلم بازگو کرده است. البته در نسخه ای از این فیلم که در جشنواره برلین پخش شد، مسعود بهنود بود که در مورد این گروه صحبت میکرد اما در نسخه ای ایرانی آن از صادق زیبا کلام به جای او استفاده شد. موسیقی این فیلم را کریستف رضاعی ساخته است که این فیلم را از نظر موسیقی متن بسیار قوی جلوه میدهد.از داستان این فیلم همینقدر را اشاره کنم که فیلم درباره مرگ یک تبعیدی در جزیره قشم است . یک مأمور ساواک برای بررسی مرگ این تبعیدی به قشم میرود و متوجه میشود که او کشته شده است. او در این جزیره با موضوع عجیبی روبرو میشود. پس از دفن هر جنازهای در یک گورستان متروک، زلزله رخ میدهد. در فیلم گفته میشود که اژدهایی در زیر گورستان زندگی میکند و داستان هایی که برای پی بردن به راز این قبرستان روایت میشود…
اژدها وارد میشود را هم یک اثر روشنفکرانه در سینمای ایران تعیبر کرده اند و هم یک دروغ و اثری مغشوش و پر ادعا که مخاطب را فریب میدهد،و همچین عده ای مانی حقیقی را یک کارگردان روشنفکر دانسته اند که اصول متعارف سینمای ایران را زیر پا گذاشته است و عده ای نیز از او به عنوان یک شارلاتان سینمایی یاد میکنند! به نظرم فیلمی که در سینمای ایران این چنین نقد های متفاوتی در مورد آن صورت گرفته است ارزش دیدن را دارد.
فیلمی از لئوناردو دی کاپریو بود که به عنوان بازرس قتل وارد تیمارستانی در جزیره ای میشود که در انتها داستان فیلم بر خلاف آنچه دیده اید میشود و فیلمی به شدت تکان دهنده بود ……
اسم فیلم جزیره شاتر میباشد ….
از جمله آخرت خیلی خوشم اومد. :smiley4 :smiley3
درسته.
حقیقتش ندیدم و نمیشه نظر داد اما این خط داستانی در ایران هنوز باب نشده:-bd
فیلم اژدها وارد میشود به کارگردانی رابرت کلوز و بازیگری بروی بی در سال ۱۹۷۳ یعنی چند ماه قبل از مرگ بروس ساخته شد و دو ماه پس از مرگش به نمایش درامد و در سطح جهانی ۱۸ میلیون دلار فروش کرد و بروس بی موفق شد از بهترین هنرپیشه های ان زمان یعنی استیو مک کویین و جیمز کابرن پیش بگیرد اما دیگر بروس نبود تا جوایز رو درو کند. در نتیجه این فیلم نامزد جایزه اسکار نشد. جالبه چند سال قبلش کلینت ایستوود هم با چهار فیلم مشهور شد.
بنظر مردم ایران یه چند وقتیه سندروم شنا خلاف جهت آب به هر قیمتی رو گرفتن
یعنی اگه بگن دست تو پریز نکنید برق داره همه دست میکنن تو پریز و همون لحظه سلفی هم میگیرن “من و ادیسون یهویی”