حدوداً دو ما قبل، گوگل پیش نمایشی از آخرین نسخه ی سیستم عامل اندروید خود یعنی اندروید O را در اختیار توسعه دهندگان قرار داد. نسخه ی بتا این سیستم عامل در دسترس است و میتوانید در دستگاه ها Nexus و Pixel از آن بهره مند شوید. اندروید در این نسخه تغییرات ویژه ای را برایتان به ارمغان آورده است که در این مطلب برایتان جمع آوری کرده ایم. بنابراین اگر مشتاقید تا با این نسخه و امکانات جدیدش آشنا شوید با ما همراه باشید.
واقعیت این است که گوشی های هوشمند، روز به روز در حال نزدیکتر شدن به کامپیوتر ها هستند و به آرامی جایگزین تمامی کامپیوتر ها خواهند شد؛ اما به دلیل ابعاد و صفحه نمایش کوچک، انجام کارهای مختلف در آن کمی دشوار خواهد بود. به طوری که نمیتوان، همزمان چندین کار را با هم انجام داد. برای حل این مشکل گوگل امکاناتی را پیاده سازی کرده است که در زیر برایتان شرح خواهیم کرد.
قابلیت Picture-in-picture
چند وظیفه ای شدن، از قابلیت هایی است که در این نسخه بسیار بهبود یافته است. در اندروید Nougat، گوگل به تقسیم بندی صفحه نمایش برای انجام وظایف مختلف پرداخته بود. و در نسخه ی جدیدش این قابلیت را به جستجوگر خود نیز اعمال کرد تا کاربران همزمان که در حال جستجو در صفحات وب هستند بتوانند کارهای دیگری نیز انجام دهند. برای مثال شما میتوانید همزمان که به تماشای یک ویدیو در یوتیوب مشغول هستید، Note را باز کنید و یادداشت برداری کنید. البته لازم است بگوییم که توسعه دهندگان نرم افزار نیز باید پشتیبانی از چند وظیفه ای بودن را به اپلیکیشن های خود اضافه کنند تا این قابلیت در همه ی اپلیکیشن ها کاربردی شود.
قابلیت Notification Dots
گوگل تصمیم گرفت تا رفتار گوشی های هوشمند را نسبت به Notification ها یا اعلان ها تغییر دهد. در واقع اعلان های هر اپلیکیشن، هم در نوار اعلان نمایش داده میشود و هم بر روی آیکن اپلیکیشن با نقطه ای نشان داده خواهد شد و کاربر میتواند انگشت خود را چند ثانیه بر روی آیکون اپلیکیشن قرار دهد و اعلان های مربوط به آن اپلیکیشن را مشاهده کند.
قابلیت Auto-fill گوگل
این قابلیت برای پر کردن خودکار در مرورگر کروم است. برای مثال مرورگر اطلاعات وارد شده در حساب کاربریتان را در خود نگه داشته و به صورت خودکار کادر ها را پر میکند؛ به محض باز کردن برنامه، اطلاعات را وارد میکند و وارد حساب کاربریتان خواهد شد.
قابلیت Smart Text Selection
این قابلیت در هنگام کپی کردن متن ها، کاربرد زیادی دارد و گوگل به کمک یادگیری ماشین به ارائه ی این قابلیت پرداخته است. همچنین بر اساس مطالعات گوگل، کاربران بیشترین استفاده از این قابلیت را در هنگام کپی کردن شماره های تلفن دارند. به همین منظور به کمک این قابلیت میتوانید با دوبار کلیک بر روی شماره ها، نام ها و آدرس ها آن ها را انتخاب کنید و از آن استفاده نمایید.
علاوه بر این قابلیت ها، تغییرات ظاهری نیز در این نسخه اعمال شده است تا نظر کاربران را به خود جلب کند. در ادامه به تغییرات ظاهری و محیط کاربری اندروید O میپردازیم.
طراحی جدید Quick Setting
در این نسخه از اندروید، بر خلاف نسخه های قبل که Quick Setting به رنگ سفید یا مشکی بود؛ این بار به رنگ طوسی است و شکل و شمایل آیکون ها کمی تغییر کرده است. همچنین دکمه ای برای دسترسی به پروفایل، ویرایش Quick Setting و تنظیمات ارائه شده است.
دسترسی به Widget
در این نسخه میتوانید با نگه داشتن انگشت خود بر اپلیکیشن ها، به ویجت های مربوط به آن برنامه نیز دسترسی پیدا کنید و در صورتی که اپلیکیشنی چندین ویجت در خود ارائه کرده باشد؛ کاربر میتواند ویجت مورد نظرش را در منوی باز شده انتخاب کند.
قابلیت Night Light
با این قابلیت میتوانید نور صفحه را برای شب یا برای محیط تاریک تنظیم کنید تا آسیب کمتری به چشم ها وارد شود. برای اینکار نوار لغزنده ای برای تغییر قرمزی صفحه قرار داده شده است تا با کاهش قرمزی، نور صفحه را برای استفاده در شب تنظیم کنید.
اجازه دسترسی به Location
شاید برایمان زیاد جالب نباشد که همه ی اپلیکیشن ها به موقعیت جغرافیاییمان دسترسی داشته باشند؛ که این مسئله در نسخه ی Marshmallow قابل تنظیم بود ولی مراحل رسیدن به این گزینه آسان نبود. در Android O، روشی ساده برای مدیریت این مسئله ارائه شده است تا به راحتی به تنظیمات آن دسترسی پیدا کنید.
نکته ی قابل توجه دیگر در این نسخه ی اندروید امنیت، عمر باتری و ارتقا کارایی است. این سیستم عامل قابلیت ارائه ی بهترین عملکرد را در گوشی های هوشمند دارد که موارد آن را در ادامه ذکر خواهیم کرد.
افزایش امنیت با Google Play Protect
امنیت، همیشه یکی از مهم ترین مواردی است که در تکنولوژی ها و اپلیکیشن ها مورد بررسی قرار میگیرد همچنین این موضوع که اندروید امنیت کمتری نسبت به iOS دارد همیشه برای گوگل نگران کننده بود و همواره در تلاش است تا امنیت سیستم عامل هایش را ارتقا بخشد. در نتیجه تصمیم به ارائه ی Google Play Protect گرفت تا روزانه اپلیکیشن های نصب شده در سیستم عامل را مورد بررسی قرار دهد و از سلامت آنها مطمئن شود. علاوه بر این، اپلیکیشن های مشکوک را از Google Play حذف خواهند کرد تا امنیت را در گوشی ها اندرویدی تامین کند.
بوت سریع و افزایش سرعت بارگذاری
Android O قادر است تا با سرعت دو برابر، دستگاه شما را بوت کند؛ همچنین سرعت اجرا و بارگیری برنامه را نیز افزایش خواهد داد. در نتیجه زمان لود برنامه ها کاهش می یابد.
کاهش استفاده از منابع
اپلیکیشن ها میزان زیادی داده تولید میکنند و حجم زیادی از منابع را اشغال میکنند که این موضوع باعث کند شدن گوشی و تخلیه ی باتری میشود. اندروید O، دارای قابلیتی است که میتواند منابع را مدیریت کند و با اعمال محدودیت هایی، عمر باتری را افزایش دهد. در واقع فقط مقدار محدودی از منابع استفاده میشود و در صورتی که از آن مقدار، افزایش پیدا کند شروع به تخلیه ی برنامه ها، از پس زمینه میکند.
بروز رسانی مداوم
در این پروژه گوگل تصمیم دارد تا بروزرسانی و آپدیت این سیستم عامل را در مدت زمان کوتاه منتشر کند. در واقع این کار باعث میشود که مشکلات، بعد از هر بروز رسانی برطرف شود و عملکرد بهتری ارائه کند.
علاوه بر موارد ذکر شده تغییرات دیگری نیز وجود دارد که در مقالات بعدی با جزییات بیشتر ارائه خواهیم کرد.
آیا شما هم برای اندروید O هیجان زده اید؟ اندروید O قابلیت های زیادی با خود به همراه دارد که قطعا بی صبرانه منتظر استفاده کردن و آشنا شدن با ویژگی های آن هستید.
دیدگاهتان را بنویسید