ابتدای دهه ی هشتاد میلادی مصادف بود با رونق گرفتن بازار خرید کامپیوتر های خانگی و به این ترتیب بسیاری از کاربران معمولی برای نخستین بار در منازل خود از کامپیوتر های خانگی برای مصارفی مانند سرگرمی یا انجام کار های مهم روزانه ی خود (نظیر امور محاسباتی یا در مواردی برنامه نویسی) بهره گرفتند. در میان مدل های مختلف کامپیوتر های خانگی که در آن روز ها مورد استفاده ی کاربران قرار می گرفتند، شاید یک مدل بیش از همه در یاد ها باقی مانده باشد. محصولی به یاد ماندنی، فراموش نشدنی و دوست داشتنی که قرار است به زودی در همان قالب قدیمی خود و همچنین در قالب یک کنسول جدید دستی در اختیار علاقه مندان به استفاده از کامپیوتر های خانگی کلاسیک قرار گیرد.
بی شک آن دسته از علاقه مندان به دنیای تکنولوژی که به دلیل سن و سال خود شانس تجربه کردن دهه ی هشتاد میلادی را داشته اند، با نام Commodore 64 به خوبی آشنا هستند. این محصول یک کامپیوتر خانگی 8 بیتی بود که در نخستین سال های دهه ی هشتاد میلادی پا به عرصه ی وجود نهاد و توانست محصول بسیار موفق و پر فروشی در میان کاربران لقب گیرد. در واقع Commodore 64 با میزان فروش تخمینی 17 میلیون واحدی خود، هنوز هم لقب پر فروش ترین کامپیوتر خانگی تک مدل را یدک می کشد (در آغاز کار، کامپیوتر های خانگی به شکل یک پارچه و توسط یک برند واحد تولید می شدند و بر خلاف امروز هر کدام از قطعات سخت افزاری موجود در آن ها به دست برند های مجزا تولید نمی شد). حال اعضای یک تیم مستقل که پیش از این سابقه ی تولید پروژه های مشابهی نظیر C64DTV را در کارنامه ی کاری خود به ثبت رسانده اند (و البته هیچ رابطه ای با سازندگان اصلی Commodore 64 ندارند) تصمیم گرفته اند تا محصول خاطره انگیز و پر کاربرد Commodore 64 را دوباره در همان قالب قدیمی برای کاربران زنده نمایند. در واقع این محصول جدید که با نام THE 64 شناخته می شود قرار است همان Commodore 64 با تمامی کاربرد های آشنا و شناخته شده ی کلاسیک آن در زمینه ی انجام بازی های کامپیوتری یا نوشتن کد و ساختن برنامه های گوناگون باشد. به همین منظور در هسته ی اصلی پردازشی این محصول از مدل ARM Cortex SoC استفاده شده است تا THE 64 بتواند امکانات و قابلیت های مشابه با Commodore 64 را از خود به نمایش بگذارد.
البته کامپیوتر خانگی THE 64 سوای شکل ظاهری و کاربرد های مشابه با محصول خاطره انگیز Commodore 64 ، از تفاوت های متعددی نیز نسبت به نسبت به این محصول کلاسیک در طراحی ساختاری خود بهره خواهد برد. در این میان شاید بتوان مهم ترین تفاوت موجود میان این دو محصول کلاسیک و نوین را به ساخته شدن THE 64 در قالب یک کنسول دستی (علاوه بر نسخه ی کلاسیک آن) مربوط دانست. در واقع از آن جایی که بخش مهمی از کاربرد های کامپیوتر خانگی Commodore 64 در زمان درخشش خود به مصارف سرگرمی و انجام بازی های کامپیوتری اختصاص داشت، سازندگان The 64 قصد دارند تا محصول جدید خود را علاوه بر تولید در همان شکل و شمایل کلاسیک، در قالب یک کنسول دستی نیز تولید نمایند. در واقع علاقه مندان به خریداری THE 64 این امکان را خواهند داشت تا این محصول را در قامت کامپیوتر خانگی Commodore 64 با همان شکل و شمایل کلاسیک آن تهیه نمایند، یا به جای این کار اقدام به خرید مدل تولید شده در قامت کنسول دستی THE 64 نمایند. در واقع انتخاب نسخه ی کنسولی THE 64 می تواند گزینه ی مناسب تری برای آن دسته از کسانی باشد که این محصول را تنها به دلیل مصارف سرگرمی آن تهیه خواهند نمود و قصد استفاده از آن را در هنگام رفت و آمد به نقاط مختلف دارند. در این میان نسخه ی کنسولی (کنسول دستی) THE 64 دقیقاً از همان قابلیت ها و امکانات نسخه ی کلاسیک این محصول بهره می برد و تفاوت خاصی با آن ندارد. البته آن دسته از کسانی که علاقه مند به داشتن هر دو نسخه ی کنسولی و کلاسیک THE 64 هستند، هیچ مانعی بر سر راه تحقق خواسته ی خود نمی بینند و بدون هیچ مشکلی می توانند هر دو نسخه ی یاد شده از این محصول را تهیه نمایند.
کمودور 64 و THE 64 در یک نما
همان گونه که به آن اشاره شد کامپیوتر خانگی THE 64 با وجود شباهت های ظاهری و باطنی فراوان خود به محصول کلاسیک Commodore 64 ، تفاوت های مهمی را نیز با این محصول به یاد ماندنی خواهد داشت. به عنوان مثال کامپیوتر خانگی THE 64 از خروجی HDMI بری اتصال به تلویزیون بهره خواهد برد. در این میان سازندگان این محصول به منظور بالا تر بردن جنبه های نوستالژیک THE 64 قصد دارند امکان بهره گیری از رابط کامپوزیت را هم برای ارتباط این محصول با تلویزیون های قدیمی تر فراهم آورند. گذشته از این موضوع THE 64 در ساختار خود از پورت USB و شیار SD نیز بهره می برد و به این ترتیب می توان از طریق این راه های ارتباطی علاوه بر ذخیره سازی برنامه های نوشته شده توسط این کامپیوتر خانگی کلاسیک، بازی های مورد نظر را هم از همین طریق بر روی THE 64 و در قالب فایل های بازی موجود اجرا نمود. البته برای اجرای بازی های مورد نظر بر روی این محصول هیچ اجباری برای استفاده از حافظه های جانبی نخواهد بود. چرا که THE 64 نیز همانند Commodore 64 قابلیت خواندن کارتریج های ساخته شده برای این محصول را خواهد داشت. کارتریج هایی که ساختار کلی آن ها نسبت به موارد مشابه در کامپیوتر خانگی Commodore 64 ارتقا یافته اند و به عنوان مثال در عین افزایش گنجایش آن ها به میزان بیش از 512 مگا بایت، شاهد افزوده شدن قابلیت ذخیره سازی داده ها بر روی این کارتریج ها نیز هستیم. علاوه بر آن سازندگان THE 64 قول طراحی مبدل هایی را برای این محصول داده اند که به کمک آن ها می توان کارتریج های قدیمی Commodore 64 را هم بر روی کامپیوتر خانگی THE 64 اجرا کرد. البته مبدل مذکور قرار است در رابطه با کنترلر THE 64 نیز طراحی گردد تا به کمک آن علاقه مندان به انجام بازی های کامپیوتری توسط THE 64 بتوانند علاوه بر جویستیک اختصاصی این محصول از جویستیک های کلاسیک Commodore 64 نیز برای انجام بازی های کامپیوتری محبوب خود بر روی این پلتفرم بهره بگیرند. سوای موارد مذکور کامپیوتر خانگی THE 64 از یک فیرم ویر اختصاصی بهره خواهد برد که در طول زمان قابلیت ارتقا یافتن دارد و طراحان این محصول به کمک آن می توانند به پیشرفت قابلیت های مهم این کامپیوتر خانگی در زمینه ی انجام امور مختلف سرگرمی و کاربردی بپردازند.
در هر صورت آن دسته از کسانی که خاطرات فراوانی از انجام بازی های کامپیوتری مختلف و همچنین برنامه نویسی با Commodore 64 در ذهن دارند، به زودی خواهند توانست این خاطرات را با نسخه ی جدید این محصول به یاد ماندنی یعنی THE 64 بار دیگر زنده نمایند. به منظور انجام هر چه بهتر این هدف، طراحان کامپیوتر خانگی THE 64 قصد دارند تعدادی از بهترین کتاب های موجود در رابطه با برنامه نویسی توسط Commodore 64 (که بر روی بیسیک و اسمبلی 6502 متمرکز بود) را همراه با THE 64 (در قالب نسخه های چاپی یا دیجیتال) در اختیار علاقه مندان به این محصول قرار دهند. گفتنی است که به منظور طراحی و تولید کامپیوتر خانگی THE 64 بودجه ای 150 هزار دلاری از سوی سازندگان این محصول در نظر گرفته شده که تا کنون چیزی در حدود 37 در صد از آن توسط علاقه مندان به این محصول و از طریق پروسه ی کراود فاندینگ (و از راه وب سایت ایندی گوگو) تامین شده است. به این ترتیب در صورت تامین بودجه ی تولید THE 64 ، این محصول ابتدا در اختیار افراد دخیل در این پروژه قرار خواهد گرفت و پس از آن در صورت مساعد بودن اوضاع، دست اندر کاران این پروژه خود را برای تولید کامپیوتر خانگی THE 64 در مقیاسی وسیع تر و برای استفاده توسط تمامی کاربران علاقه مند به این محصول آماده می نمایند.
بخاطر گرافیک کم و ثابتی که داشت و قتاعت شرکتهایی که تعداد زیادیشون از بدنه خود شرکتهای سازنده این کنسولها بود تعدد بازی هاش زیاد بود و تنوع خوبی هم داشت
خیلی جالبه ،منوبرد به سالهای دور:-bd:-bd
این جور طرحها دیگه کلاسیک حساب میشه و طرفداران خاص خودشو داره.
خدای هزارتا لایک داشتی:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd
یاد Atari 2600 بخیر من بابام کادو کلاس 5 برام خرید هیچ وقت فراموش نمیکنم و فکر کنم هنوز داشته باشمش ….. بخدا بازی دزد و پلیس و هواپیماش هیچ وقت فراموش نمیشه…..
اخ دنیا چقدر بی وفای…..چی بودیم و چی شدیم………………….
[img]http://lnet.ir/wp-content/uploads/2011/06/zj34mc5mcocst0l9a2uo1.png[/img]
[img]http://www.atariage.com/2600/screenshots/s_Enduro_1.png[/img][img]http://lnet.ir/wp-content/uploads/2011/06/f2u1w7zdi3jxnyren49.png[/img]
[img]http://videogamecritic.com/images/2600/boxing.png[/img]
[img]http://vignette1.wikia.nocookie.net/videogamehistory/images/4/43/Atari2600a.jpg/revision/latest?cb=20090717203315[/img]