اخبار جدیدی به گوش میرسد مبنی بر اینکه نخستین اطلاعات در رابطه با معماری Cobra Core کمپانی اینتل منتشر شده است. گفته میشود که نام رمز هستههای پردازنده نسل بعدی شرکت اینتل در توضیحات پروژه کاری، توسط یکی از کارمندان این کمپانی ذکر شده است. در ادامه این مطلب بیشتر به بررسی این گزارشات خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
همه چیز در رابطه با معماری Cobra Core شرکت اینتل
با این تفاسیر به نظر میرسد که شرکت اینتل در حال کار بر روی هستههای Cobra خود است. این هستهها نسل بعدی پردازندههای این کمپانی را تجهیز میکنند و بر اساس معماری x86 طراحی شدهاند. همانطور که گفته شد، نام رمز این پردازنده جدید در پروفایل یکی از کارمند کمپانی اینتل با نام LinkedIn ذکر شده و توسط کارشناسان دادهکاوی از Gemma Burst شناسایی شده است.
البته باید اشاره کرد که هنوز مشخص نیست هستههای Cobra در کدام خط تولید کمپانی اینتل مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، شایعاتی به گوش میرسد که بر اساس آنها، معماری Royal Core محصولات نسل بعدی مانند پردازندههای Nova Lake یا Beast Lake را تجهیز میکند. همچنین گزارشهایی درباره محصولی به نام Beast Lake Next وجود دارد، البته ادعا میشود فرآیند توسعه آنها لغو شده است.
معماریهای هستهای کمپانی اینتل (بر اساس شایعات منتشر شده) در ادامه آورده شدهاند:
- پردازندههای Arrow Lake – معماری Lion Cove
- پردازندههای Nova Lake – معماری Royal Core 1.0
- پردازندههای Beast Lake – معماری Royal Core 1.1
- پردازندههای Beast Lake Next – معماری Royal Core 2.0 که ظاهراً لغو شده است
- پردازندههای XXX Lake – معماری Cobra Core
طراحی جدید خط تولید پردازندههای Arrow Lake اولین تلاش شرکت اینتل برای تمرکز بر عملکرد تک هستهای است که با حذف هایپر-تردینگ (hyper-threading) سنتی انجام خواهد شد. انتظار میرود معماری هستهای Royal Cove نیز این مسیر را دنبال کند و واحدهای Rentable را معرفی کند که در نسل اول خود (یعنی 1.0) نیز فاقد هایپر-تردینگ خواهند بود. با این حال، ممکن است نسخههای بعدی (یعنی 1.1) روشی جدید برای هایپر-تردینگ ارائه دهند که بهطور بالقوه هستههای P را به دو هسته کوچکتر تقسیم کند. شایعه شده است که پردازندههای Beast Lake Next، که مبتنی بر معماری هستهای Royal Core 2.0 هستند، از حداکثر چهار رشته در هر هسته P پشتیبانی خواهد کرد، البته باید توجه داشته باشید که هیچکدام از این موارد هنوز تأیید نشده است.
بر اساس گفتههای Gemma0burst، این اطلاعات در مورد معماری Royal Core توسط Moore’s Law is Dead به اشتراک گذاشته شده است، که در اکثر موارد اشتباه میکند، به حدی که مردم میگویند به آن اعتماد ندارند و خبرهای آن را نادیده میگیرند. با این وجود تا به این لحظه، هیچ منبع دیگری در رابطه با جزئیات طراحی معماری Royal Core صحبتی نکرده است.
بر اساس توصیف یکی از کارمندان شرکت اینتل نیز، هستههای Royal و Cobra معماریهای جدیدی هستند که برای پردازندههای x86 این کمپانی طراحی شدهاند و بر کارایی انرژی و عملکرد بالا تمرکز دارند. علاوه بر آن، باید اضافه کرد این اولین باری است که به این معماری اشاره میشود و احتمالاً تا زمان عرضه آن به بازار، زمان زیادی باقی مانده است. هنوز مشخص نیست که آیا این معماری هرگز به کار گرفته خواهد شد یا خیر، بهویژه با توجه به تغییراتی که به تازگی در نقشه راه کمپانی اینتل پدید آمده است.
به این می گن ابهت عکشو دیدن قهوه ای شدن وای به حال اینکه خودش بیاد.اینه اینتل بزرگ
وضعیت اینتل هم جالبه. در حالی که مثل آهو گیر کرده تو نسل 13 و 14، داره از جایگزین دو سه نسل بعد صحبت میکنه :))
اینتل دانش پردازنده
چگونه وسعت می دهد
به وسیله میکروسکوپ الکترونیک
اما به خاطر تحریم نمیشه ابن خرید
و گران
تنها راه حل این مردم رایانه نخرند پولش بدهند این بخرند
تا دانشمندان ایران پردازنده ایرانی بسازند
با دست خالی نمیشه
…..
پیشنهاد من به مردم تا ۶ سال پول رایانه ها بدید در یک صندوقی که با پول آن میکروسکوب الکترونیک بخرند
قدم اول بر ندارند و این راه طی نکنند نمیشه به مقصد رسید
۶ سال نخرین چی میشه
برادران سخت افزار مگ،مگه قرار نبود کامنت های مسخره و بی مزه ی این بنده خدا تایید نشه؟
بزرگوار، شما رو بهبود املا و انشای فارسی تمرکز کنید بهتره تا تولید پردازنده ایرانی. هرچند که تولید پردازنده ایرانی با دانش ایرانی راحت تر به نظر میاد!