اینتل در آخرین لحظات کنفرانس خود طی CES 2020 اشاره کوتاهی به محصولات نسل بعدی خود، پردازندههای 10nm+ یعنی Tiger Lake و همچنین اولین کارت گرافیک مجتمع DG1 با معماری Xe داشت.
با پردازندههای 10 نانومتر پلاس Tiger Lake شروع میکنیم که براساس فناوری پیشرفتهتر 10nm+ تولید میشوند، این فناوری تکامل یافته همان 10 نانومتر است که در پردازندههای نسل دهم Ice Lake استفاده شده بود. پردازندههای جدید همچنین معماری هسته جدیدی با نام Willow Cove خواهند داشت که جانشین Sunny Cove حاضر در Ice Lake میشود.
در طی کنفرانس، اینتل ادعا کرد که چیپهای Tiger Lake شتاب دهنده پیشرفته هوش مصنوعی، گرافیک مجتمع در سطح مدل مجزا (با معمای Xe) و همچنین افزایش کارایی دو رقمی نسبت به Ice Lake را دریافت میکنند. برخی از قابلیتهای جدید Tiger Lake نیز تاندربولت 4، وای فای 6 با Gigiabit Ethernet و غیره خواهد بود. گرافیک مجتمع Xe نیز ادعا شده که تا دو برابر کارایی بهتری از گرافیک نسل یازده ارائه میدهد. به علاوه بخش گرافیکی، اینتل قصد دارد جدیدترین تکنولوژیهای نمایشی و نسل بعدی ورودی / خروجی را به پلتفرم Tiger Lake بیاورد.
برخی از به روز رسانیهایی که معماری Willow Cove ارائه میدهد شامل باز طراحی حافظه کش خواهد بود که قبلا خبرهایی درباره آن خواندهایم، بهبودهایی در ترانزیستورها و قابلیتهای امنیتی پیشرفتهتر سخت افزاری و نرم افزاری که کارایی کلی را در مقابل به روز رسانیهای امنیتی حفظ کرده و البته در مقابله آسیب پذیریها احتمالی نیز پردازنده را مسون نگه میدارد.
اینتل نه تنها ادعا کرده که Tiger Lake را در محصولات مختلفی ارائه میدهد بقلکه یکی از مدیران این شرکت یعنی Gregory M. Bryant، یک پردازنده Tiger Lake را به همراه یک PCB مرجع در دست داشت و آن را کوچکترین مادربرد طراحی شده برای یک نوت بوک نامید. اینتل دو نمونه Tiger Lake U و Tiger Lake Y را به نمایش گذاشت و همچنین یک فرم فاکتور جدید را در لپ تاپی نشان دادند که از چیپهای Tiger Lake بهره میبرد.
به سراغ گرافیک مجزا که برویم، ما میدانیم DG1 نام اولین گرافیک مجزای اینتل است که نیرو بخش کارت گرافیکهای خارجی نسل بعد آنها خواهد بود. گرافیک DG1 بر اساس معماری Xe توسعه یافته که مسئول آن Raja Koduri میباشد.
اینتل گرافیک مذکور را در Destiny 2 به نمایش گذاشت که در فریم ریتی کاملا قابل بازی اجرا میشد اما هیچ معیار عملکرد یا این که بازی در چه پیکربندی اجرا شده در طی این رویداد اعلام نشد. ما میدانیم که معماری گرافیکی Xe طراحیهای مختلفی خواهد داشت، شامل پرچمدار Ponte Vecchio که توسط خود Raja با عنوان “پدر تمام گرافیکها” ذکر شده است.
معماری گرافیکی Intel Xe یک معماری مقیاس پذیر است که در محصولات مختلفی استفاده میشود. اینتل برنامه دارد تا سه ریز معماری از Xe را ارائه دهد که شامل مدلها زیر میشود:
- Xe LP (مجتمع + پایین رده)
- Xe HP ( میان رده، حرفهای، دیتاسنتر / هوش مصنوعی)
- Xe HPC (در زمینه HPC Exascale)
تنها از طریق نام گذاری شما میتوانید قابلیتهای این گرافیکها را متوجه شوید. نام LP به عنوان Low Power یا کم مصرف است در حالی که HP به عنوان High Performance یا عملکرد بالا شناخته میشود. پسوند HPC نیز به سادگی به High Performance Computing اشاره دارد که کلا نشان میدهد معماری جدید اینتل در محصولات مختلفی استفاده میشود. ادعا شده که Xe LP مصرفی در حد 5 تا 20 وات مصرف دارد اما میتواند تا 50 وات نیز افزایش یابد. Intel Xe HP یک دسته بالاتر قرار گرفته و احتمالا 75 تا 250 وات را پوشش میدهد در حالی که Xe HPC احتمالا توان حرارتی بیشی از اینها داشته باشد که برای قدرت محاسباتی بالا به آن نیاز دارد.
بدون شک طی ماههای آینده ازم معماری Tiger Lake و همچنین کارت گرافیک مجزای اینتل اطلاعات بیشتری را خواهیم شنید بخصوص که Computex 2020 میتواند جایی باشد که اینتل از تمام برنامههای خود رونمایی خواهد کرد.
مسون نگه میدارد یا مصون؟