حدود 3.5 میلیارد سال پیش مریخ مکانی کاملاً متفاوت بود. آبی روان,اتمسفری ضخیم و شاید شکل سادهای از حیات را هم شامل میشد. کاوشهای اخیر جست و جوگر Curiosity اسناد بیشتری از وجود آب در اختیار ما قرار داده و موجب سؤالهای جدیدی در مورد این سیاره سرخ شده است.
صخرههای بررسیشده توسط کاوشگر Curiosity در هفت ماه اخیر نشان از تمرکز انبوهی از سیلیکا دارد. سیلیکا ماده شیمیایی است که از اکسیژن و سیلیکون ساختهشده و 90 درصد ترکیبات برخی از این صخرهها را تشکیل میدهد. وجود ترکیبات فراوان سیلیکا در مریخ یک معماست. چون در واقع میزان فراوانی سیلیکا با غربال کردن اجزای دیگر و یا انتقال آن از جای دیگری به محل مورد نظر افزایش می یابد. آلبرت ین یکی از اعضای تیم کاوشگر Curiosity در این رابطه گفته است: هرکدام از این فرایندها برای افزایش درصد سیلیکا وابسته به آب است. اگر میتوانستیم بفهمیم که چه اتفاقی افتاده قطعاً چیزهای زیادی در مورد زمینهای مرطوب قدیمی به دست میآوردیم.
اگر دلیل پیدایش این مقادیر سیلیکا رسوبی باشد یعنی آب به فراوانی در مریخ وجود داشته است. فرضیه دیگر این است که این رسوبات از غربال شدن شکلگرفتهاند یا درواقع باران اسیدی باعث تغییر این صخرهها شده. زیرا بسیاری از مواد معدنی موجود در صخرهها در آب حل میشوند ولی سیلیکا در برابر بارانهای اسیدی تغییری نخواهد کرد. کاوشگر Spirit قبلا اثراتی از سولفوریک و هیدروکلریک اسید کشف کرده بود که درواقع تأییدی بر فرضیه غربال دارد ولی تیم بررسی هردو مورد را در حد فرضیه پنداشته اند تا به اسناد بیشتری برای تائید نهایی آنها دست یابند.
یکی دیگر از موضوعات عجیب کشفشده وجود تریدمیت میباشد که روی زمین، یک سیلیکای نادر است که توسط آتشفشانها به وجود می اید. محققان در مورد احتمال وجود ماگما (صخرههای ذوبشده) درگذشته مریخ بسیار کنجکاوند. ولی آنان در حال بررسی راههای مختلفی هستند تا به پاسخی برای این سوال برسند که آیا راه دیگری برای شکل گیری این صخرهها وجود دارد یا خیر.درهر صورت به نظر می رسد همچنان جزئیات بسیار زیادی درباره تاریخ سیاره سرخ وجود دارد که از چشم انسان ها پنهان مانده و ممکن است در آینده نزدیک و با کشف موارد جدیدتر، شاهد اتفاقات بسیار جالب تری درباره مریخ باشیم.
یک روزه احتمالا همه برن اونجا زندگی کنن.