در هفته گذشته بخشی تحت عنوان لایت روم در سایت سخت افزار ایجاد شد تا در آن به آموزش ترفندهای عکاسی بپردازیم. در بخش اول این مجموعه شما را با تعدادی از اصلاحات پرکاربرد عکاسی آشنا کردیم. در بخش دوم لایت روم در نظر داریم شما را با بقیه این اصطلاحات آشنا کنیم.
فلش
فلش یک منبع نوری مهم در محیط کم نور و یا موقعیت های غیر منتظره است. اما این منبع نوری محدودیت هایی دارد. استفاده از فلش باعث درخشان شدن تصویر پیش زمینه و ایجاد سایه های شدید در پشت زمینه میشود. وجود این محدودیت ها باعث شده است تا عکاسان در حد ممکن از نور محیط برای عکاسی استفاده کنند و یا اگر در شرایطی مجبور به استفاده از نور فلش بودند با تکنیک هایی محدودیت های فلش را کاهش دهند. کم کردن شدت نور فلش با تنظیمات دوربین، دور شدن از سوژه ی عکاسی، زوم کردن بر روی سوژه، چسباندن تکه ای دستمال برروی فلش و یا قراردادن انگشت روی آن چند نمونه ازین تکنیک هاست. البته عکاسان حرفه ای از فلش های راه دور استفاده میکنند و یا بازتاب نور فلش را برای عکاسی به کار میگیرند.
عمق میدان
به میزان شفافیت و وضوح تصویر، عمق میدان میگویند. به عنوان مثال اگر تصویر پیش زمینه واضح و پس زمینه مبهم باشد این تصویر محدودیت دوربین در عمق میدان را نشان میدهد. با تنظیم دیافراگم میتوان عمق میدان را تنظیم کرد. به این صورت که با بازشدن دیافراگم و به طبع آن کم شدن ضریب اف، عمق میدان باریکتر میشود وبا افزایش ضریب اف محدوده ی عمق میدان افزایش می یابد. فاصله کانونی نیز بر عمق میدان تاثیر میگذارد. موضوعات دور عمق میدان بزرگتر و موضوعات نزدیک عمق میدان کمتری دارند. محاسبه ی دقیق عمق میدان با محاسبات ریاضی همراه میشود. لذا توصیه میشود با تنظیمات دیافراگم دوربین خود عمق میدان مورد نظر را پیدا کنید.
فوکس
به تنظیم فاصله کانونی لنز دوربین نسبت به سوژه ی مورد نظر، برای اینکه سوژه در عکس شفاف باشد فوکس میگویند. اگر فوکس به درستی انجام نشود سوژه مات وکدر خواهد شد. فوکس را میتوان هم به صورت دستی هم به صورت خودکار تنظیم کرد.
فوکس خودکار (Auto Focus)
برای کسانی که عکاسی را بطور حرفه ای دنبال نمیکنند و یا عکاسی در شرایطی که زمان کافی برای تنظیمات نیست، سیستم فوکس خودکار بسیار مفید است. فوکس خودکار بسیار ساده است ولی مطابق انتظار محدودیت های خاص خود را دارد که از جمله آن میتوان به پیچیدگی فوکس کردن بر روی چند سوژه با فاصله ی مختلف و یا سوژه های متحرک اشاره کرد. همچنین فوکس خودکار در مکانهای کم نور عملکرد رضایت بخشی از خود نشان نمیدهد.
فوکس دستی (Manual Focus)
این قابلیت فقط در دوربین های حرفه ای و نیمه حرفه ای وجود دارد. تنظیم دستی نقطه فوکس به شما بیشترین حد کنترل بر روی جایی که دوربین فوکس خواهد کرد را می دهد. این قابلیت برای عکاسی منظره، اشیا بی جان و پرتره مناسب است زیرا زمان کافی برای انجام تنظیمات لازم را وجود دارد. همچنین اگر در مکانی به دلیل نور کم دوربین نتواند به صورت خودکار فوکس کند بهتراست باید تنظیمات فاصله و فوکس را به صورت دستی انجام شود.
فوکس One shot) Single Shot) نوع دیگری از فوکس است که دوربین را در حالتی قرار میدهد که وقتی دکمه شاتر نیمه فشرده می شود روی سوژه فوکس شده و این فوکس ثابت مانده تا عکس گرفته شود و دکمه شاتر رها گردد. اگر به فوکس مجدد نیاز باشد باید انگشت را از روی دکمه شاتر رها کرده و دوباره فشار داد تا فوکس مجدد انجام شود. این حالت فوکس برای سوژه های ثابت مانند منظره ها و اشیای بی جان مناسب است.
فوکس AI چیزی بین دو حالت One Shot و فوکس خودکار است. زمانیکه شاتر تا نیمه فشرده میشود، فوکس بطور خودکار روی شی مورد نظر انجام می شود و ثابت می ماند. این حالت تا زمانیکه که شی حرکت نکند و یا فاصله تغییر نکند ثابت مانده و به محض جابجایی یا حرکت ، سیستم فوکس مجدداً فعال شده و تنظیم مجدد انجام می دهد و دیگر نیازی به رها کردن و دوباره گرفتن شاتر نیست.
White Balance یا تعادل سفیدی
یکی از مهمترین تنظیمات دوربین است که با استفاده از آن رنگ تصاویر با توجه به نور محیط تنظیم می شود. به طور معمول تنظیمات پیشفرضی بر روی دوربین در شرایط با نور مختلف وجود دارد از جمله نور روز، هوای ابری، نور مهتابی، فلش، سایه و.. . مانند دیگر تنظیمات دوربین تعادل رنگ سفید را به صورت دستی نیز میتوان تنظیم نمود.
HDR
High Dynamic Range یا همان HDR گستره دینامیکی بالاتری بین روشنترین و تاریکترین نقطه عکس نسبت به عکسهای معمولی ثبت میکند. برای استفاده ازین تکنیک ابتدا باید عکسهایی با شدت نور متفاوت (کم،معمولی و زیاد) از سوژه تهیه کرد تا تمامی جزئیات با سایه روشن ها آشکار شود، سپس با ترکیب این تصاویر بوسیله ی دوربین یا نرم افزار عکس HDR بوجود آورد.
لنز دوربین را میتوان مهمترین بخش یک دوربین عکاسی معرفی کرد. با استفاده خلاقانه از لنز میتوان تصاویری فوق العاده خلق کرد. لنزهای دوربین بسته به کاربردشان انواع مختلفی دارند که در قسمت بعدی لایت روم به طور کامل به توضیح آنها میپردازیم. با ما همراه باشید.
بسیار عالی بود .ممنون:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd