با وجود بهینه سازی و به روز رسانی مدوام کامپیوتر های شخصی و افزایش قدرت پردازشی و گرافیکی تبلت ها، همچنان برخی از کاربران به خرید کنسول های بازی تمایل دارند. با وجود محدودیت هایی که نسبت به کامپیوتر های شخصی وجود دارد، اما کاربرانی هستند که این کمبود ها را با قیمت بالایی به جان خریدارند و حتی مدت زیادی برای رونمایی از یک کنسول یا بازی جدید در انتظار می مانند. نسخه قبلی کنسول بازی کمپانی سونی با نام پلی استیشن 3، در تاریخ یازده نوامبر سال 2006 معرفی شد و از این زمان حدود 7 سال می گذرد. تنها کافی است به این مسئله فکر کنید که به عنوان یک کاربر کامپیوتر شخصی، مدت زمان 7 سال برای دریافت نسخه ای جدیدتر از قطعات در انتظار بمانید، در این لحظه به صبر و بردباری دوستداران کنسول بازی حسادت خواهید کرد. با وجود به روز رسانی سالانه و حتی در مدتی کوتاه تر برای تجهیزات یک کامپیوتر شخصی، همچنان شاهد میل فراوان کاربران نسبت به حضور محصولات جدید در بازار هستیم. اگر فکر می کنید صبر هفت ساله برای انتشار یک کنسول بازی جدید، زمان زیادی است، باید بدانید که کنسول اکس باکس وان، هشت سال پس از اکس باکس 360 وارد بازار می شود و کاربران دوستدار کنسول مایکروسافت، از تاریخ 12 می سال 2005 تاکنون رنگ یک کنسول جدید را ندیده اند. به هر صورت پس از صبر هفت و هشت ساله برای یک کنسول بازی جدید، انتظار می رود که پیشرفت های قابل ملاحظه ای از نظر سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین پشتیبانی کمپانی سازنده حاصل شود. با ما همراه شوید تا با تمامی پیشرفت-های سخت افزاری و نرم افزاری دو کنسول بازی جدید اکس باکس و پلی استیشن آشنا شوید.
پلی استیشن 4
پلی استیشن 3 یک سال پس از اکس باکس 360 روانه بازار شد و دلیل این تاخیر هم وجود فناوری کینکت در اکس باکس بود که به شکل قابل توجهی، کاربران را به سمت خود جذب کرده بود. به همین دلیل، سونی وادار به عقب نشینی شد تا روی کنسول بازی خود بیشتر فکر کند و با استفاده از فناوری و قابلیت های جدید، مچ حریف را بخواباند. پلی استیشن 3 پس از رونمایی از نسخه اولیه، دو بار در سپتامبر 2009 با ارائه نسخه Slim و در اواخر سال 2012 با ارائه نسخه Super Slim، از نظر ظاهری دچار تغییر و تحول شد (البته مشکل صدای زیاد هنگام روشن شدن نیز در مدل Slim برطرف شد). مدتی قبل هم نسخه چهارم کنسول بازی پلی استیشن وارد بازار شده که می توانید مشخصات سخت افزاری آن را در جدول زیر مشاهده کنید.
اجزاء | مشخصات |
پردازنده مرکزی | هشت هسته ای 64 بیتی AMD Jaguar |
پردازنده گرافیکی | موتور گرافیکی AMD Radeon GCN با 18 واحد پردازشی و سرعت 1.84 ترافلاپ |
حافظه | هشت گیگابایت از نوع GDDR5 با فرکانس 5500 مگاهرتز |
درایو نوری | بلوری درایو با سرعت 6X |
ورودی و خروجی | پورت USB 3.0 و AUX |
امکانات ارتباطی | بلوتوث نسخه 2.1 پورت شبکه اترنت گیگابیتی شبکه بیسیم 802.11 b/g/n |
خروجی تصویری | HDMI |
همان طور که در جدول شماره 1 مشاهده کردید، از نظر سخت افزاری، کنسول PS4 (تصویر 1) حرف های زیادی برای گفتن دارد، اما همواره باید امکاناتی نیز در نظر گرفته شود تا این قدرت به خوبی در اختیار کاربران قرار گیرد و آنها بتوانند این سرعت را درک کنند.
کنترلر DualShock4
در یک کنسول بازی، مهم ترین نقش توسط دسته بازی یا کنترلر انجام می گیرد و راحتی استفاده از آن در میزان رضایت کابران بسیار تاثیرگذار است. کنترلر مورد استفاده در پلی استیشن 4 با نام DualShock 4 (تصویر 2) شناخته می شود که ابعاد آن برابر با 162 (طول) × 52 (ارتفاع) × 98 (عرض) میلی متر است که وزن کلی آن را به 210 گرم می رساند.
کلید های بسیار متنوعی روی DualShock4 قرار گرفته که شامل کلید های PS، Share، Options، کلید های جهت نما به چهار سمت، کلید های حرکتی (مربع، دایره، مثلث، ضربدر)، کلید صفحه لمسی، استیک های راست و چپ و در نهایت چهار کلید ترکیبی R1/L1/R2/L2 می شود. تاچ پد که در قسمت بالا قرار گرفته، قادر به شناسایی به دو لمس در دو نقطه (دو انگشت) خواهد بود و ظاهری جالب به کنترلر پلی استیشن 4 بخشیده است. سیستم حسگر حرکتی شش محوره که شامل سه محور بر اساس ژیروسکوپ و سه محور بر اساس شتاب سنج می شود، نسبت به کوچک ترین حرکت شما واکنش نشان خواهد داد و این واکنش ها به صورت دستور به سمت پردازنده گرافیکی و پردازنده مرکزی منتقل می شوند. یک نوار نورانی به رنگ آبی (قابل تغییر به رنگ های تعریف شده در کنسول) وظیفه نشان دادن وضعیت فعالیت را بر عهده دارد (تصویر 3)
و در DualShock4 علاوه بر این موارد، یک بلندگوی داخلی Mono و سیستم لرزاننده نیز وجود دارد. ارتباط میان کنترلر و کنسول به صورت بی سیم و توسط رابط بلوتوث نسخه 2.1 صورت می گیرد و توان مورد نیاز نیز توسط یک باتری قابل شارژ داخلی لیتیوم یون با ظرفیت 1000 میلی آمپر تامین می شود. باتری توسط کابل USB شارژ می شود و نکته قابل تامل، غیر قابل تعویض بودن باتری دوال شوک 4 است. در خصوص طول عمر باتری نسبت به نسل گذشته، باید با ناامیدی کامل اشاره کنیم که طول عمر 30 ساعته در DualShock3 به 7 تا 8 ساعت در نسخه جدید کاهش یافته که این مسئله، بیشتر به وجود تعداد کلید های بیشتر، صفحه لمسی و نوار نورانی ارتباط دارد. مهم ترین تغییر و بهینه سازی نسبت به DualShock3، تغییر برآمدگی روی استیک به حالت حفره است تا انگشت شست شما به سادگی در مدت طولانی روی استیک ها باقی بماند.دو کلید جدید Options و Share در گیم پد پلی استیشن 4، در دو سمت بخش لمسی قرار گرفته اند و به دلیل ساختار کلید ها، نیاز به فشار بیشتری برای استفاده از آنها نیاز است. همچنین کلید Play Station در مرکز و بین دو استیک قرار گرفته که این مورد نیز تغییری جدید به شمار می رود. تمامی تغییرات صورت گرفته در گیم پد، سبب افزایش کارآیی و راحتی شما در بازی هایی شده که نیاز به تعویض سلاح (مانند بازی Kill Zone: Shadow Fall) در آنها وجود دارد.
دوربین و سنسور تشخیص حرکت
سنسور تشخیص حرکت و دوربین (تصویر 4) شامل دو لنز با فوکوس ثابت F2.0 می شود که قادر به ثبت ویدئو در حداکثر وضوح 800×1280 پیکسل و نرخ 60 فریم در ثانیه خواهد بود.
در حقیقت سنسور تشخیص حرکت پلی استیشن 4، به نوعی نسخه مشابه با سنسور Kinect مایکروسافت به شمار می رود. برای ثبت ویدئو و تصویر، تنها باید در فاصله حداکثر 30 سانتی متر و زاویه 85 درجه ای از سنسور قرار بگیرید. دو مشکل بسیار بزرگ در سنسور تشخیص حرکت PS4 وجود دارد که شامل دستورات محدود و بدون پاسخ ماندن دستورات تعریف شده در رابط کاربری است. به نظر می رسد که سونی روی حساسیت سنسور، زمان زیادی صرف نکرده و این مسئله سبب رفتار دیوانه وار آن شده است. با این وجود در مقایسه با Kinect در کنسول اکس باکس، وضعیت وضوح تصاویر و همچنین امکانات جانبی در دوربین PS4 در سطح بالاتری قرار می گیرد. سنسور و دوربین فاقد تجهیزات IR هستند و برای فعالیت مناسب هر دو، نیاز به محیطی با میزان نور مناسب دارید. قابلیت ساخت و ورود به حساب کاربری با استفاده از سیستم تشخیص چهره به همراه امکان ساخت چند حساب کاربری برای اعضای خانواده وجود دارد. مراحل ساخت و ورود به حساب کاربری با استفاده از سیستم تشخیص چهره در مدت زمان بسیار کوتاه و طی مراحل آسانی امکان پذیر است که از این حیث، PS4 امتیاز خوبی کسب می کند.
رابط کاربری و امکانات نرم افزاری
در بخش نرم افزاری، پلی استیشن 4 به صورت هوشمندانه برخورد می کند و بر اساس Like و Dislike های شما و امتیازاتی که به بازی های متفاوت اعطا می کنید، سطح علاقه مندی شما به ژانر های مختلف را بررسی و سعی می کند اخبار و تصاویر را بر اساس علاقه مندی کاربران دسته بندی کند. همچنین قادر خواهید بود تا اطلاعات مربوط به بازی های مورد علاقه خود را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و به سادگی اطلاعات منتشر شده توسط دیگران را مشاهده کنید. حتی قادر خواهید بود Gam Play دوستان خود را در یک بازی خاص مشاهده کنید و اطلاعات جدیدی را برای سپری کردن مراحل بازی به دست آورید. قابلیت چند وظیفه ای پلی استیشن 4 به دلیل سخت افزار قدرتمند، پیشرفت بسیاری داشته و در هنگام دانلود عنوان های مورد نظر، می توانید به انجام بازی مورد علاقه خود بپردازید. رابط کاربری (تصویر 5) در نظر گرفته شده برای کنسول بازی پلی استیشن 3، از رابط تلویزیون های سونی در سال 2006 کپی برداری شده بود و این مسئله در نسخه جدید نیز دیده می شود.
کنسول پلی استیشن 4 در حال حاضر از رابط کاربری تلویزیون های سال 2013 سونی بهره می برد و بهینه سازی های خوبی برای استفاده کلید های جدید Options و Share وجود دارد. شما در هر لحظه و در هر شرایطی، تنها با فشردن کلید Play Station به بخش بازی ها خواهید رفت و به لطف پردازنده هشت هسته ای، این مرحله بسیار سریع صورت می گیرد. در رابط کاربری جدید، از بخش User/PSN ID می توانید به سادگی گذر کنید و نیازی نیست این بخش را به صورت اجباری مشاهده کنید. قابلیت دانلود مستقیم پروفایل شخصی (PSN) و قرار دادن آن روی رابط کاربری پلی استیشن 4 وجود دارد. در صورتی که بخواهید با بهره گیری از پروفایل خود، از کنسول بازی دوست خود استفاده کنید، قادر به دانلود و بارگذاری موقتی پروفایل خواهید بود و پس از اتمام کار نیز می توانید آن را حذف کنید. قابلیت جدید رابط کاربری PS4 که پس از ورود آن به بازار و به صورت ارائه یک به روز رسانی در اختیار کاربران قرار گرفت، قابلیت Sleep بود که به شما امکان قرار دادن کنسول در حالت کمترین مصرف توان، بدون خاموش یا Reset شدن و از دست رفتن ذخیره بازی را می دهد. یکی از موارد بهینه سازی دیگری که در پلی استیشن 4 به چشم می خورد، قابلیت های آنلاین است. در PS4 می توانید به سادگی از لیست دوستان (تصویر 6) خود، یک نفر را انتخاب کنید و با یکدیگر به رقابت بپردازید.
همچنین قادر خواهید بود تا با هشت نفر از دوستان خود به صورت آنلاین به بحث و تبادل نظر بپردازید. صفحه اصلی رابط کاربری PS4 شامل جدیدترین اخبار در خصوص روند بازی دوستان شماست که از طریق سرویس PSN به کنسول خود اضافه کرده اید.این محیط با نام What’s New (تصویر 7) شناخته می شود و جدیدترین اخبار در خصوص روند پیشرفت دوستان شما در بازی های مختلف به نمایش در خواهد آمد تا بتوانید بر این اساس، بازی های خود را با سرعت بیشتری ادامه دهید.
در حقیقت این حالت یک حس رقابتی بین دوستان در سرویس PSN به وجود می آورد و همین مسئله شما را به سپری کردن زمان بیشتر برای بازی تشویق می کند. در رابط کاربری جدید سونی، قابلیت اضافه کردن 2000 دوست آنلاین در سرویس PSN وجود دارد که نسبت به نسل گذشته، پیشرفت قابل قبولی به شمار می آید. اما همچنان مشکل بزرگی به نام مدیریت دوستان وجود دارد و هیچ روشی نیز برای کنترل دوستان و نمایش اطلاعات آنها در حالت What’s New وجود ندارد.در صورتی که شما 2000 دوست داشته باشید، مجبور به مشاهده اطلاعات این تعداد در صفحه خانگی رابط کاربری خواهید بود که تصور چنین موردی بسیار وحشتناک است. امکان یکپارچه سازی حساب کاربری PSN و فیس بوک و همچنین اشتراک گروه های کاربری در کنسول پلی استیشن 4 وجود دارد، ولی جای خالی یک رابط مدیریتی برای کنترل دوستان و گروه های کاربری به شکل قابل توجهی احساس می شود. سیستم استریم Twitch در کنسول جدید سونی، قابلیت تبدیل ویدئو و آپلود آنها را در شبکه های تحت کنترل دارد، اما مسئله نگران کننده، کیفیت پایین ویدئوهای تبدیل شده با وجود مشخصات سخت افزاری PS4 است که سونی می توانست در این بخش بسیار بهتر عمل کند. یک هندزفری (تصویر 8) نیز برای مکالمات اینترنتی در شبکه پلی استیشن در نظر گرفته شده که در مقابل نمونه همراه با اکس باکس وان، چندان به چشم نخواهد آمد. بخش فروشگاه آنلاین سونی PS4 به نسخه قبلی شباهت دارد ولی با این حال در چند سال گذشته، همواره روی بهینه سازی این بخش کارهای فراوانی صورت گرفته، هر چند همچنان مشکلاتی در جست و جوی عناوین و مدیریت آنها از نسل گذشته به ارث مانده است.
ارتباط با PS VITA
کنسول دستی PS VITA به عنوان یک شاهکار در میان تجهیزات سرگرمی قابل حمل شناخته می شود و امکانات متعدد آن می تواند هر فردی را وسوسه کند. باید به این مسئله اشاره کنیم که امکانات متعدد کنسول دستی سونی همچنان ادامه دارد و با استفاده از شبکه بی سیم، قادر به انجام بازی های PS4 روی کنسول PS VITA توسط قابلیت Remote Play (تصویر 9) خواهید بود.
در حقیقت نقش صفحه نمایش و گیم پد به صورت یک دستگاه کامل توسط VITA انجام می گیرد. کنترل کامل بازی هایی مانند Battlefield 4، Assassin Creed 4 و Kill zone: Shadow Fall توسط فناوری Remote Play امکان پذیر است و تجربه این مسئله بسیار لذت بخش خواهد بود، به شرطی که بودجه کافی برای خرید هر دو کنسول PS4 و PS Vita را در حساب بانکی خود داشته باشید.
اکس باکس وان
نسل جدید کنسول بازی کمپانی مایکروسافت پس از هشت سال انتظار، وارد بازار شد که پس از این وقفه طولانی، انتظار کاربران و دوستداران نیز از این کنسول بسیار بالا است. این در حالی است که سونی با ارائه سرویس و امکانات جدید و همچنین کارآیی بالا در اجرای بازی ها، حریف بسیار سر سختی برای XBOX One (تصویر 10) به شمار می رود.
اکس باکس 360 که هم اکنون نسل قبلی کنسول بازی مایکروسافت به شمار می رود، در سال 2008 با دریافت یک به روز رسانی که رابط کاربری کنسول را به New Xbox Experience تغییر می داد، قابلیت هایی مانند اضافه کردن آواتار شخصی، چت همزمان هشت کاربر و استریم کردن ویدئو ها، برای اولین بار قدم به دنیای کنسول های بازی گذاشتند. در سال 2010 نیز برای اولین بار سرویس کنترل توسط حرکت و صدا، با رونمایی از Kinect معرفی شد که گامی بزرگ در دنیای کنسول ها به شمار می رفت. در سال 2012، کاربران سیستم عامل ویندوز نیز اجازه استفاده از Kinect را یافتند و این گام بزرگی در فراگیر شدن استفاده از سیستم کنترل با حرکت و صدا به شمار می رفت. مشخصات سخت افزاری اکس باکس وان در جدول شماره 2 قرار گرفته است. در بخش سخت افزاری شاهد حضور یک پردازنده هشت هسته ای 64 بیتی بر پایه معماری AMD Jaguar است که هسته های پردازنده با فرکانس 1.75 گیگاهرتز فعالیت می کنند.در حقیقت هشت هسته پردازشی، مانند PS4 شامل دو ماژول چهار هسته ای می شود و هشت گیگابایت حافظه DDR3 با پهنای باند 68.3 گیگابایت در ثانیه به پردازش بهتر کمک می کند. مایکروسافت برای جبران این عقب ماندگی، با استفاده از 32 مگابایت حافظه ESRAM، پهنای باند را به صورت شبیه سازی شده به 192 گیگابایت در ثانیه می رساند. در بخش گرافیک، تعداد واحد های پردازشی اکس باکس وان به میزان 6 واحد کمتر از پلی استیشن 4 است و به همین دلیل پردازش گرافیکی در کنسول جدید سونی به شکل بهتری صورت می گیرد.
اجزاء | مشخصات |
پردازنده مرکزی | هشت هسته ای 64 بیتی AMD Jaguar |
پردازنده گرافیکی | موتور گرافیکی AMD Radeon GCN با 12 واحد پردازشی و سرعت 1.23 ترافلاپ |
حافظه | هشت گیگابایت از نوع DDR3 با فرکانس 2133 مگاهرتز |
درایو نوری | بلوری |
ورودی و خروجی | سه پورت USB 3.0 و HDMI |
امکانات ارتباطی | پورت شبکه اترنت گیگابیتی شبکه بی سیم 802.11 b/g/n |
خروجی تصویری | HDMI |
کنترلر Xbox One
دسته بازی اکس باکس وان (تصویر 11) بر خلاف کنسول سونی، فاقد کلید های متعدد است و احساس سادگی آن از نسل گذشته به یادگار مانده است.
مایکروسافت که با طراحی دسته بازی اکس باکس 360 و جابه جا کردن استیک سمت چپ با کلید های جهت نما، تجربه ای جدید را به وجود آورد و این تجربه در اکس باکس وان نیز دیده می شود. از نظر ظاهری، دسته بازی وان بسیار زیباتر از نسل گذشته به نظر می رسد و کیفیت ساخت آن نیز تفاوت های چشم گیری دارد. کلید Xbox در دسته بازی جدید به بالاترین نقطه منتقل شده ولی دو کلید Back و Start در مکان قبلی خود باقی ماندند. برای عمل کردن کلید ها، نیاز کمتری به فشردن آنها نسبت به نسل گذشته وجود دارد و همین مسئله روی سادگی در استفاده از آن بسیار تاثیرگذار است. کنترلر بی سیم اکس باکس وان با استفاده از شبکه Wi-Fi در فرکانس 5 گیگاهرتز با کنسول ارتباط برقرار می کند و تامین توان آن توسط دو باتری AA قابل تعویض صورت می گیرد و می توانید از باتری های قابل شارژ برای کاهش هزینه در خرید باتری جدید، بهره ببرید. البته نکته قابل توجه، عدم وجود باتری های قابل شارژ و همچنین شارژر مخصوص در بسته بندی Xbox است. بهره گیری از شبکه Wi-Fi برای ارتباط با دسته بازی، سبب حذف برابری روتر بی سیم می شود و در نتیجه سرعت انتقال اطلاعات بین Xbox One و کنترلر آن افزایش می¬یابد. عدم وجود باتری های قابل شارژ در جعبه Xbox One یک حس غیر حرفه ای به کاربران منتقل می کند و قیمت بالاتر این کنسول در مقابل PS4، این مورد را بسیار آزار دهنده می کند. تغییرات صورت گرفته در کنترلر، بسیار کم ولی تاثیرگذار هستند و این موارد سادگی استفاده از آن را بیشتر از کنترلر Xbox 360 کرده است.
رابط کاربری و امکانات نرم افزاری
افرادی که پیش از این اکس باکس 360 را تجربه کردند، با کنسول جدید احساس غریبی نخواهند داشت، زیرا به روز رسانی New Xbox Experience در سال 2008، آغاز پروژه اکس باکس وان بود و روند به روز رسانی به صورت موازی ادامه پیدا کرد. به همین دلیل، امکانات و مواردی که در وان ارائه شده، بسیار آشنا است و نکته عجیب یا تعجب برانگیزی در آن دیده نمی شود. رابط کاربری مورد استفاده در اکس باکس وان، بر اساس رابط کاربری Metro در ویندوز هشت طراحی شده (تصویر 12)
و در حالت نمایش اطلاعات مربوط به برنامه ها و بازی ها، شاهد نمایش اطلاعات به صورت دو ردیف (تصویر 13)، مانند PS4 خواهیم بود.
بخش دیگر رابط کاربری به Store اختصاص یافته و سرعت بارگذاری و کار با آن نسبت به اکس باکس 360 افزایش یافته است. با این حال مشکل قدیمی و مشابه با PS4 در جست و جوی عناوین بازی در فروشگاه، همچنان وجود دارد. این مسئله در حالتی که بازی مورد نظر شما به صورت یک سری دنباله دار و با اسامی مختلف وارد بازار شود، مشکل بسیار پیچیده ای می شود. یکی از قابلیت های مهم اکس باکس وان، استفاده از Kinect (تصویر 14) در فعال سازی بازی، DLC و باندل های تشویقی است و نیازی به وارد کردن کد فعال سازی نیست.
در این حالت کد QR درج شده روی بسته بازی، DLC یا باندل تشویقی، وارد رابط کابری می شوید و نیازی نیست تا با کنترلر خود به جنگ کاراکترها بروید. به طور حتم هیچ کدام از کاربران، نسبت به وارد کردن 25 کاراکتر با استفاده از صفحه کلید مجازی، میل باطنی نشان نخواهند داد و وجود این قابلیت، یک ویژگی بسیار مفید به شمار می رود. فناوری فرمان صوتی Kinect در کنسول جدید بسیار کارآمد عمل می کند و می توانید روی آن به خوبی حساب باز کنید. هر چند با این وجود، باید خود را با جملات قابل درک هماهنگ کنید، برای خاموش کردن کنسول باید عبارت “Xbox, Turn Off” را بیان کنید تا با سرعت خوبی، این دستور را اجرا کند. همچنین فناوری تشخیص چهره برای وارد شدن به حساب کاربری به خوبی عمل می کند و برای این کار تنها کافی است تا جلوی کینکت بنشینید. برای اینکه حال و هوای شما به خوبی عوض شود، رابط Kinect پس از ورود به حساب کاربری، با گفتن عبارت Hello مراسم استقبال را برپا می کند. مایکروسافت روی تمامی قابلیت های بیان شده در خصوص Kinect به درستی صحبت کرده و همه این موارد به خوبی فعالیت می کنند. با استفاده از همگام سازی اکس باکس وان و تلویزین هوشمند سونی، با اعلام شبکه تلویزیونی مورد علاقه خود، همان شبکه توسط کینکت فراخوانی می شود و دیگر نیازی به استفاده از ریموت کنترل نخواهد بود. اکنون زمان آن فرا رسیده تا کمی به قابلیت های آنلاین Xbox One بپردازیم که یکی از مهم ترین موارد، افزایش تعداد دوستان به 2000 نفر است (در کنسول Xbox 360 تنها قادر به اضافه کردن 100 نفر در لیست دوستان بودید. امکان پیگیری پروفایل آنلاین دوستان مانند شبکه اجتماعی توئیتر و در پروفایل هر کاربر، اطلاعاتی در خصوص فعالیت آنها در بازی ها وجود دارد. هندزفری (تصویر 15) با کیفیت و زیبای در نظر گرفته شده توسط مایکروسافت، به لطف وجود Codec شبکه اسکایپ، کیفیت بسیار خوبی دارد و صدایی رسا و واضح به گوش شما خواهد رسید. قابلیتی به نام Xbox Live (تصویر 16) در کنسول بازی مایکروسافت به عنوان یک ویژگی بسیار مهم شناخته می شود و می توان از این مورد به عنوان یک برگ برنده در مقابل سونی نام برد.
بازی آنلاین در ذهن تمام کاربران، وجود یک کامپیوتر، مودم و یک سرویس اینترنت با پینگ پایین را تداعی می کند ولی با استفاده از اکس باکس وان می توانید بازی آنلاین با دوستان خود را روی یک کنسول تجربه کنید. هر چند سونی نیز با استفاده از سرویس اختصاصی PSN، قابلیت بازی آنلاین را در کنسول PS4 امکان پذیر کرده، اما وجود 300.000 سرور در سراسر جهان برای اکس باکس وان، سرعتی فراتر از شبکه پلی استیشن برای شما فراهم می سازد. سرور های مایکروسافت برای اکس باکس وان، بر اساس سرویس ابری فعالیت می کنند و سرعت بسیار مناسبی دارند. سرویس Smart Match به دو دوست اجازه آغاز بازی آنلاین را می دهد و در صورتی که یکی از دوستان بخواهد با شما بازی کند، یک پیام دعوت توسط سرویس برایتان ارسال می شود. امکان استریم به صورت زنده در اکس باکس وان قابل پشتیبانی است ولی هنگام ورود کنسول به بازار، چنین قابلیتی در نظر گرفته نشده و باید منتظر به روز رسانی برای رابط کاربری بمانید. البته برخی قابلیت های آنلاین دیگر اکس باکس وان نیز در نسخه اولیه آن وجود ندارد و مایکروسافت اعلام کرده که این امکانات در قالب یک به روز رسانی به کنسول اضافه می شود. ضبط و اشتراک گذاری ویدئو از بازی ها با گفتن عبارت “Xbox, record that” آغاز می شود و با گفتن عبارت “Xbox, go to game DVR” به بخش ویدئوهای ضبط شده خواهید رفت. ویدئو ها در سرویس SkyDrive ذخیره می شوند و تنها امکان ضبط ویدئو تا مدت 30 ثانیه وجود دارد. قابلیت اشتراک گذاری در یوتیوب به صورت مستقیم و در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر توسط نرم افزار امکان پذیر خواهد بود. جدا از سرویس های آنلاین، در بخش ویدئو، قادر به انتقال فیلم از تجهیزات مجهز به سیستم عامل ویندوز هفت و هشت توسط فناوری DLNA خواهید بود، اما قابلیت انتقال مستقیم از کامپیوتر به کنسول وجود ندارد و دلیل آن نیز عدم پشتیبانی بسیاری از فرمت های ویدئویی توسط اکس باکس وان است.
ارتباط با تبلت و گوشی هوشمند
مانند قابلیت Remote Play در کنسول سونی PS4 که به شما امکان بازی در کنسول دستی PS Vita را می داد، مایکروسافت نیز قابلیت مشابهی با نام Smart Glass (تصویر 17) را به صورت یک نرم افزار در نظر گرفته است.
با استفاده از این قابلیت، قادر به انجام بازی روی تبلت و گوشی هوشمند خود خواهید بود. تمامی گوشی های هوشمند و تبلت های مجهز به سیستم عامل های اندروید، iOS، ویندوزفون و ویندوز 8/RT برای نصب نرم افزار Smart Glass آمادگی لازم را دارند و برای ارتباط بین کنسول و دستگاه قابل حمل، تنها به شبکه Wi-Fi نیاز خواهید داشت. ارتباط میان تجهیزات همراه و کنسول اکس باکس وان با استفاده از برنامه Smart Glass با کمی تاخیر همراه است که می تواند در برخی موارد، شما را از انجام بازی روی گوشی یا تبلت منصرف کند.
کدام را بخریم؟
اکنون که به پایان کار رسیدیم، به طور حتم این سوال در ذهن شما شکل خواهد گرفت که کدام کنسول را باید خریداری کنیم. اگر شما یک طرفدار کنسول اکس باکس یا پلی استیشن هستید، این بخش را مطالعه نکنید، چون تاثیری برای تصمیم گیری شما نخواهد داشت. روی صحبت ما در این بخش با کاربرانی است که طرفدار برند یا محصولی نیستند و تنها می خواهند بر اساس مبلغ پرداختی خود، بهترین انتخاب را انجام دهند. در این شرایط با در نظر گرفتن تمامی قابلیت ها و امکانات، لقب برترین کنسول بازی حال حاضر را به پلی استیشن 4 اهدا خواهیم کرد که از نظر قدرت سخت افزاری، امکانات جانبی، کیفیت و قیمت شرایط بهتری نسبت به Xbox One دارد. مایکروسافت در برخی از بخش های سخت افزاری و نرم افزاری، کوتاهی کرده و امکانات را به صورت کامل در اختیار شما قرار نمی دهد، این در حالی است که سونی هر آنچه که قابل پشتیبانی است، از ابتدا برای شما فراهم می کند. هر چند تصمیم گیرنده نهایی، شما خواهید بود، اما اگر نظر ما را بخواهید، کنسول PS4 سونی را پیشنهاد خواهیم داد.
دلیل معروفیت ایکس باکس
چون یک مشت بچه ننه که تا یک چیزی بهشون می گی بهشون بر می خوره ازش استفاده می کنن
حالا بچه ننه جون برو یکم ادب یاد بگیر بعد بیا نظر
من مطمئنم تو تاحالا حتی نمی دونستی ایکس باکس و پلی استیشن چیه:-L:-L:-L:-L:-L:-L
پلی استیشن :
ارزونه
بازی هاش راحت تر گیر می یاد
انحصاری هایی که نمی تونی با بازی های دیگه مقایسه کنی مثل گاد او وار .د لست او اس .بازی مرد عنکبوتی که هنوز نیومده
پلی استیشن وی ار که حس می کنی چیزی که می بینی واقعیه
ایکس باکس :
قدرت عالی
زیبایی خیره کننده
دوربین کینکت عالی
می تونی به عنوان سینما خونگی ازش استفاده کنی
=smile=smile=smile=smile=smile=smile:smiley1:smiley1:smiley1:smiley1:smiley1
توی دنیا فقط یک کنسول وجود داره که وی ار داره
اونم پلی استیشن هست
فکر نکنم
مگر اینکه کپی خور بشه
چون بازی هاش اصلی هستن
بازی های ایکس باکس خیلی گرونتره
برنامه کودک یک مشت بچه کوچولو که تا حالا پشت بازی های مفت کامپیوتر می نشستن و تو عمرشون دسته کنسول هم دستشون نگرفتن چه نظرات کارشناسی میدن آدم خنده اش میگیره اول برید کوچولوها راجع به کنسولها یک مقدار مطالعه کنید بعدش اظهار فضل نمایید .
دلیل طرفداری بیشتر ps4 نسبت به xbox one این چند تا نکته است که بچه های مدرسه به اون توجه کنند .
1-سادگی استفاده
2-ارزان بودن بازی
3-وجود فراوان اکانتهای دزدی در بازار.
4- بازی های اجاره ای که به درد شما جماعت زیاد می خوره
5- فروش راحت بازی دست دوم که این هم با وضع مالی شما جماعت منطبقه
6-وضعیت افتضاح شبکه نت پلی استیشن که شما رو از دست بازی های آنلاین راحت کرده
7-ایجاد صدای زیاد در موقع کار کردن که شما با توجه به صداهای ناهنجاری که در شهر می شنوید به اون خو گرفته و عادت کردین و ازش لذت میبرین………………………………………..
آره برای امثال شما که به اکانتهای دزدی و بازی های هک شده عادت کردین ایکس باکس یک اشغاله چون آدمهای خاص پای اون می نشینند نه هر بچه کوچولویی که دستش تو جیب باباشه.
سلام دوست عزیز
بله میتونید روی هارد نصب کنید
سلام خسته نباشید . اگه میشه جواب سوالمو بدین ممنون. میخواستم ببینم روی xbox one میشه بازی ریخت یا به اصلاح نصب کرد یا نه؟ چون اگه بخوای DVD بگیری بعد یه مدت خَش میشه و باید انداخت دور . با توجه به اینکه بازی هاش گرونه خب میخواستم ببینم میشه بازی رو به XBOX ONE نصب کرد یا نه؟ ممنون
دوستان یه نگاهی به این ویدیو بندازید متعجب خواهید شد !!!
https://www.youtube.com/watch?v=MdgyVAw9Qic
سلام ایا با سنی چهار میشه با حرکت دیت بازی کرد
سلام دوست عزیز
شما میتونید ماوس و کیبرد بی سیم رو به ps4 متصل و استفاده کنید
سلام. ایا میشه کیبورد و موس رو به پلیستیشن4 متصل کرد و از اون ها استفاه کرد؟
دوست عزیز سیستم اروپایی ریجن ۲ از همشون فعلا بهتره . اگرم از نوعشون منظورته ps4 pro بگیر.
سلام دوست عزیز
بله نصب میشود
من نمیدونم این حرفم درست باشه ولی یه سایتی رو دیدم نوشته بود ps4 در زمینه ی آنلاین بازی کردن موفق تره ولی فکر کنم چون که تو ایکس باکس وان باید خیلی از کارارو آنلاین انجام بدی فکر کنم ایکس باکس وان بهتره . البته تو این زمینه . قیمت سی دی ایکس باکس وانم تو رنج صد هزار تومن تا دویست و پنجاه هزار تومن . Ps4 هم همین قدره ولی اگه رو دستگاه بازی بریزی ارزون تر درمیاد .
Ps4 یه برتری داره نهههههه ps4 یه برتری داره . کینکت ps4 برتر شده . هی مردم ایکس باکس وان دستش خوشدسته خوب باید یه مزیت هاییم داشته باشه که به دل طرف بشینه . درضمن ps4 جایزه بهترین کنترولر نسل هشتم رو گرفت .
عزیز قابلیت های ایکس باکس رو بگو .
دلایل های قانع کننده که میگه ps4 بهتره . انحصاری های بیشتر و جالب تر . Ps4 پنجاه درصد قشنگ تره . بازیاش راحت تر گیر میاد . ارزون تره هم خود دستگاه هم سی دیاش . PS4 ال ای دیایه قشنگ تری داره . دستش مانیتور داره ولی ایکس باکس وان نداره . سونی در تمامی کنسول هایش مایکروسافت را شکست داده . Ps4 نعو . ایکس باکس اسکورپیو رو فعلا شکست داده و آخرین حرف اگر نینتندو سوییچ مسابقه را برنده باشد . نینتندو را سونی ساخته و ps4 هم برنده ی بازی محسوب خواهد شد .
فکر نکنم بشه
به نظر من کیفیت ps3 بهتره
دوست عزیز ایکس باکس 360 دو ساله که از رده خارج شده . کجای کاری ؟؟ اگه اینطوری بود الان ps2 از همه بهتر بود
برای من مهم ترین چیز بین این دو کنسول اینه که کدوم بازیاش ارزون تره
اگه بدی یک بازی برات بریزن ارزون تر در میاد
دسته ی ایکس باکس وان یه ال ای دی نداره دوال شوک داره ؟؟؟؟
واقعنم مایکروسافت آشغاله . فقط راه رو برا سونی سد کرده
دوست عزیز اولا ps4 چینی نیست و ژاپنیه . درضمن چه کسی گفته بازیاشو چینی درست میکنن سر مردمو گول بمالن ؟ شما خودت بازی کردی میای نظر میدی ؟ درضمن بازیای ps4 ده هزار تومن ارزون تر از ایکس باکس وانه و راحت ترام پیدا میشه . چرا میرید اصلا سی دی میخرید ؟ برید فروشگاه های کامپیوتر سی هزار تومن بدید هر بازیی که دوست دارید بریزید رو دستگاهتون .
آیا ps4 به تلویزیون اسنوا وصل میشود ؟
دسته ی ps4 برای فیفا بهتر میچسبه . چون که دسته ps4 مثل دسته ی ایکس باکس وان طراحی یه دست نداره و عرق نمیکنه
عزیز من عینک vr یه کنسول دیگس
آقا اصلا حرف ایکس باکس وانو نزن . Ps4 جرش داد ? الان حرف سر ps4 پرو و ایکس باکس وان اس است .
همون ps4 رو بگیر دوست من . کینکت ایکس باکس وان بیشتر به درد کارهای عمومی میخوره ولی اگه برای بازی میخای همون ps4 رو بگیر .
:smiley3:smiley3:smiley3:smiley3:smiley3:smiley3:smiley3:smiley3:D
سلام دوست عزیز
ps4 از نظر کیفیت و بازی و پشتیبانی انتخاب بهتری است
سلام من نمی دونم پلی استیشن3 بخرم یا پلی استیشن4لطفا جواب بدید
دوست عزیز اگر وضع مالیتون خوبه ps4 بگیر
اگه نمیتونی یه بازی دونه ای 200 پول بدی بخری تیکس باکس 360 بخر =smile=smile=smile
سلام دوست عزیز
بله میتونید استفاده کنید
ایا بدون عینک vr میشه با دوربین پلی استیشن بازی کرد
کسی خونه نیستI-)
اقا دسته ی کدم راحت تره کدوم دیرتر عرق میکنه و در ظمن کدوم برای بازی فیفا توصیه میشه؟
سلام
بله دوست عزیز بطور کلی مشخصات قوی تر و نویز کمتری دارد.
سلام من در حال حاضر ps3 دارم و میخام ps4 بخرم برای من دسته بازی یا چیزای ظاهری مهم نیس فقط فقط کیفیت بازیا مهمه میخام بدونم بازی کردن در ps4 آیا تفاوتش حس میشه یا ن آخه چندجا شنیدم تفاوت زیاد نیس مرسی اگه جوابمو بدین :emoji4:emoji3:emoji4
سلام
اگر تلوزیونتون ورودی HDMI داشته باشه مشکلی نیست.
سلام میشه بگین این کنسول های بازی مثل xbox one به چه تلوزیون هایی وصل میشه مثلا به تلوزیونی ک السی دی نباشه وصل میشه ؟
به نظر من فقط و فقط ps4 لذت و هیجان بازی رو فقط میتونین تو ps4 احساس کنین من تنها مشکلی که با ایکس باکس دارم اینه که همیشه از لحاظ گرافیکی و سخت افزاری از پلی استیشن یه قدم عقب تره و اون دسته مذخرفش که در انجام بازی ها مثل فیفا یا کالاف دیوتی هیچ تسلط کاملی روی این دسته نداری و بازی های انحصاری ps4 همیشه صد قدم از لحاظ داستانی و گرافیکی و هیجان از ایکس باکس جلوتر بوده در نهایت از هر زاویه ای ps4 بهتره و طرفدارای زیادی داره قشنگ میشه از روی امار فروش کنسول ها متوجه شد مثلا ایکس باکس تا الان ۱۶ میلیون دستگاه ایکس باکس وان فروخته اما پلی استیشن ۴ فروشش اط ۵۰ میلیون دستگاه هم گذشته
من کاری به کارایی یا چیزهای دیگر این کنسولها نداری اما بازی های اختصاصی ps ما رو مجبور میکنه تا انتخابی دیگری نداشته باشیم من خودم ازی بازی خدای جنگ نمی تونم بگذرم
من نمیدونم شما چطوری میگین ps4بهتره من طرفدار هیجکدام نیستم ولی امروز ک داشتم با دوستم ps4بازی میکردم هیچ فرقی با اون زمان ک تازه ps2اومده بود نداره چیز دیگه هم ک هست کینکت ایکس باکس کجا و کینکت pa4؟؟؟؟
فقط ایکس باکس من pley station داشتم اصلا رازینب،دم بازی های ps4 خیلی گرون اصلا نمیرزه بخری مثل چینی قشنگ درست کردنش سرتون گول بمالند پس ایکس باکس لایک فراموش نشه
فقط پلی استیشن 4B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-):emoji5:emoji5:emoji5:emoji5=smile=smile=smile:-bd:-bd:-bd
ایکس باکس وان آشغاله :devil:devil:devil:devil:devil:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-L:-L:-L:-L:-L:-L:-L:-L:-L:-L:emoji4:emoji4:emoji4:emoji4:emoji4
بنظر من کاملا سلیقه ایه اما من ایکس باکسو بیشتر دوست دارم! به دلایل زیر:
-اولا که کینکت عالی داره و باعث میشه خیلی تحرک داشته باشید و میشه باهاش خیلی ورزشارو انجام داد.
-با ایکس باکس وان میتونید فیلم های بلوری رو تماشا کنید و موسیقی گوش بدید که الان یه بلوری پلیر جدا بخواین بخرین کلی پولش میشه!
-ایکس باکس دسته کاملا خوش دست تر با ارگونومی بهتری داره
-ایکس باکس رابط کاربری بهتر و فرمان صوتی عالی داره مقلا بگید Xbox On روشن میشه!
-ایکس باکس قابلیت اتصال هارد اکسترنال داره و اگه مثلا 500 گیگشو بخرید و حافظه کم بیارید به راحتی میتونید هارد بهش وصل کنید و استفاده کنید که این امکان توی ps4 وجود نداره.
-ایکس باکس با خرید اکانت گلد برای بازی کردن تعدادی بازی رایگان بهتون هدیه میده ک خب چیز خوبیه و توی ps4 وجود نداره.
در آخر بنظر من تنها مزیت ps4 انحصاری هاشه که اونم واقعا چیز خاصی نیست مگر اینکه واقعا عاشق اون بازیا باشید!همچنین اون قدرت سخت افزاری بیشتر ps4 روی تلویزیون های کمتر از 4k اصلا به چشم نمیاد و فرقی مشاهده نمیکنید. درکل خرید ایکس باکس وان رو بیشتر توصیه میکنم با توجه به اینکه Xbox One S اومده و حتی از ps4 هم کوچک تر و زیباتره و سخت افزار قویتر داره و کلی قابلیت های دیگه!
ممنون که نظر نسبتا طولانیمو خوندید!
ببخشید با دوربین کینکت پلی استیشن 4 می شه بازی هایی از جمله هیتمن.فوتبال.لگو مارول و جی تی ای وی کرد؟