در دنیای تکنولوژی همیشه شاهد نوآوریهای مختلفی بودیم که هر کدام به نوبه خود تغییرات بزرگ یا کوچکی در این صنعت عظیم ایجاد کردند. از معرفی آیفون در سال 2007 گرفته تا معرفی اپلویژن پرو در سال 2023. یکی از محصولات متفاوت و های-تک اپل، که تغییرات محسوسی در زندگی افراد به وجود آورد، اسمارتواچها یا همون ساعتهای هوشمند هستند. چیزی که تا چند سال پیش جز یک رویای فیلمهای علمی-تخیلی نبود ولی امروزه این گجتهای کوچک ولی توانمند بعد از معرفی به سرعت جای خودشون تو دل بازار باز کردن و رقابت سرسختانهای رو با ساعتهای کلاسیک شروع کردند.
در این مقاله با ما همراه باشید تا مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم و ببینیم آیا ارزش خرید دارند یا خیر؟
ظاهر و استایل
همیشه در طول تاریخ ساعتهای مچی بخشی جدایی ناپذیر از استایل افراد بودند. ساعتهای هوشمند بسته به سلیقه و نوع استایل شما میتوانند بهتر یا بدتر از ساعت های کلاسیک باشند. استفاده از اسمارت واچ یک مزیت مهم ارائه میدهد که آن قابلیت تغییر واچفیس یا همان گرافیک صفحه ساعت است، بدین ترتیب شما نیاز نیست برای ست لباسهای مختلف خود ساعتهای مختلفی تهیه کنید و با دانلود واچفیس های مختلف ساعتتان با هر نوع تیپ رسمی یا اسپرتی سازگار میشود همچنین با تهیه بندهای مختلف با متریالهای متفاوت میتوانید این شخصیسازی نرمافزاری را فراتر ببرید و از ساعت خود به جای چندین ساعت مختلف استفاده کنید.
اما در قطب مخالف ساعتهای هوشمند هرچقدر هم که به لحاظ تکنولوژی جذاب باشند و امکان شخصی سازی ارائه دهند هرگز به لحاظ ویژگی های جزئی ظاهری نمیتوانند با ساعت های کلاسیک رقابت کنند، پس اگر استایل شما برایتان از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است توصیه میشود سراغ ساعتهای هوشمند نروید یا در کنار آن ساعت کلاسیک هم برای خود تهیه کنید.
ورزش و سلامتی
یکی از مهمترین مزیتهای رقابتی اسمارت واچها به نسبت سایر ساعتها قابلیت مانیتور دیتاهای مربوط به سلامتی بدن شما است و از قضا این اطلاعات در ساعتهای گرانقیمت و معتبر از برندهای مطرح مثل اپل و سامسونگ با دقت نسبتا بالایی هم محاسبه میشود و خطای کمی دارد از جمله این اطلاعات میتوان به ضربان قلب، تعداد قدم، سطح استرس، دمای بدن، سطح اکسیژن خون، میزان خواب،شاخص توده بودنی و موارد دیگراشاره کرد.
این ساعتها علاوه بر اندازهگیری این اطلاعات میتوانند بر اساس دیتای وارد شده نقش یک مشاور را هم برای شما ایفا کنند برای مثال اگر خواب بدی داشته باشید به شما کمک میکنند تا آن را بهبود دهید.پس اگر ورزشکار هستید یا بررسی پارامترهای شاخص سلامتی برای شما اهمیت دارد خرید ساعت هوشمند میتواند انتخاب منطقی برای شما باشد فقط دقت اطلاعات این گجتها به اندازهای دقیق نیستند که امکان استناد پزشکی داشته باشند.
سهولت دسترسی
اسمارتواچها را میتوان نوعی کوچک از گوشیهای موبایل درنظر گرفت. همان ساختار سختافزاری ولی در ابعاد کوچکتر. ازجمله قابلیت این ساعتها امکان نمایش نوتیفیکشنهای موبایل شما است و اینگونه نیاز شما به در دست گرفتن گوشی و چک کردن نوتیفیکشنهایتان کمتر خواهد شد. به این موضوع این نکته را هم اضافه کنید که امکان کنترل موزیک، تماس، خواندن و پاسخ دادن به پیامکها و حتی مسیریابی از طریق GPS برای شما مهیا است که همه و همه سبب میشوند شما نیاز کمتری به گوشیموبایل خود داشته باشید و این نه تنها سرعت و سهولت دسترسی به برخی از این امکانات را برای شما بیشتر میکند، بلکه احتمال سرقت گوشی در خیابان را هم به طور محسوسی کاهش میدهد. در این زمینه ساعتهای کلاسیک تقریبا هیچ حرفی برای گفتن ندارند و بازنده مطلق هستند.
قیمت
ساعت های هوشمند دامنه قیمتی خیلی وسیعی ندارند. از حدود قیمت 100$ شروع و برای گرانترین مدلها تقریبا 1000$ قیمت دارند. در طرف مقابل ساعت های کلاسیک از قیمتهای خیلی ارزان مثل 10$ شروع تا چند ده هزار دلار هم ادامه پیدا میکنند لذا از نظر تنوع قیمتی کاملا دست برتر را دارند و انتخاب های بیشتری پیش روی شما قرار میدهند اما با حدود قیمت 400$ میتوان یک ساعت هوشمند بسیار خوب یا یک ساعت کلاسیک با کیفیت تهیه کرد و به نوعی میتوان گفت در رنج قیمتی ساعتهای پرفروش هر دو گروه ساعتهای کلاسیک و هوشمند گزینههای قابل توجه و ارزشمندی ارائه میدهند.
عمرباتری
عمرباتری از جمله برتریهای بیحرف و حدیث ساعت کلاسیک به نسبت انواع هوشمند ساعتها است. در حالی که ساعتهای کلاسیک تا سالها و حتی مدلهای گران قیمت به مدت زمان نامحدود عمر میکنند. عمر باتری ساعتهای هوشمند بین 24 ساعت تا نهایتا دوهفته بسته به مدل و میزان امکانات متغیر است.
اما باید درنظر داشت عمر باتری ساعتهای هوشمند در صورتی که از 48 ساعت بیشتر باشد اصلا آزاردهنده نیست و کافیست مدت زمان کوتاهی به صورت روزانه شارژ شوند تا همیشه بدون هیچ مشکلی عملکرد خودشان رو داشته باشند. همچنین تقریبا تمام ساعتهای هوشمند ویژگی پاورسیوینگ (Power Saving Mode) یا ذخیره انرژی دارند که با استفاده از این حالت امکانات ساعت هوشمند شما به اندازه یک ساعت کلاسیک عادی کاهش پیدا میکند اما عمر باتریش آنها در این وضعیت به بیش از یک ماه هم میتواند برسد که برای شرایط خاص مثل مسافرتها میتواند کاربردی باشد.
سازگاری ساعت با موبایل
درست است که ساعتهای هوشمند به عنوان یک نسخه مینیاتوری از موبایل ما عمل میکنند ولی باید در نظر داشت کماکان برای عملکرد درست نیاز به اتصال و هماهنگی کامل با موبایل شما دارند. پس باید حین خرید ساعت هوشمند دقت کنید برند ساعت شما با برند موبایل شما سازگاری کامل داشته باشد تا بتوانید از تمام امکانات آن استفاده کنید در غیر اینصورت امکانات ساعت شما بسیار محدود میشود و ارزش خرید آن را از بین میبرد.
جمع بندی
ساعتهای کلاسیک و هوشمند هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و انتخاب بین این دو گزینه در نهایت به سلیقه و تصمیم شخصی شما بستگی دارد. مزایای ساعتهای هوشمند امکانات زیاد، شخصیسازی راحت و ارزان و تسهیل بعضی امور روزمره مثل چک کردن ایمیل و پیامها است. از طرف دیگر ساعتهای کلاسیک عمر باتری بالا، ظاهر جذابتر و معمولا کیفیت ساخت بهتری دارند.
دیدگاهتان را بنویسید