در نهایت به روز 19 ژوئیه سال 2016 رسیدیم؛تاریخی که انویدیا آن را برای عرضه زودهنگام کارت گرافیک GTX1060 انتخاب کرده و رقیب اصلی AMD RX480 را در کنار خود احساس کرد.با یکی دیگر از برنامه های مقایسه از سوی مجموعه سخت افزار در خدمت شما عزیزان هستیم.به بهانه عرضه کارت گرافیک GTX1060 به مقایسه دو کارت گرافیک رقیب،یعنی AMD RX480 و Nvidia GTX1060 خواهیم پرداخت.با ما همراه باشید و در انتها نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
کارت گرافیک GTX1060 به عنوان ارازن قیمت ترین کارت گرافیک مبتنی بر سیلیکون های “پاسکال”،تنها رقیبی که در کنار خود دارد را RX480 می داند.در همان ساعات اولیه عرضه رسمی GTX1060،بررسی (Review) های این محصول از سوی برخی از مجموعه های جهانی منتشر گشت.بررسی های موجود حاکی از آن است که توان GTX1060 مقداری از RX480 بیشتر بوده و این در حالی است که توان حرارتی آن نیز با رقمی در حدود 30 وات اختلاف،پایین تر است.GTX1060 همچنان در دو نسخه FE و معمول عرضه گشته است که به زودی شاهد عرضه رسمی و گسترده نسخه های سفارشی (Custom) هستیم.بیش از 40 مجموعه سخت افزاری معتبر در جهان،اقدام به انتشار بررسی های خود بر روی بازی های روز،نرم افزار 3DMark و تست های GPU کرده اند.این اطلاعات حاکی از آن است که کارت گرافیک GTX1060 در رنج 15% درصد سریعتر از AMD RX480 است.لازم به ذکر است که تقریبا در تمامی بررسی ها،تنها نسخه های مرجع از هر دو کارت گرافیک مورد ارزیابی قرار گرفتند.کارت گرافیک GTX1060 در حال حاضر تنها در نسخه های 6 گیگابایتی دیده می شود.این در حالی است که برخی از اطلاعات موجود،حاکی از آن است که این محصول دارای یک نسخه 3 گیگابایتی است.
در حال حاضر GTX1060 در همان نسخه 6 گیگابایتی خود با قیمت های 299 و 249 دلار عرضه می گردد.اگر از حواشی و مشکلات AMD RX480 چشم پوشی کنیم،باید ازعان داشت که این محصول حداقل در نسخه های رفرنس خود،قادر به شکست GTX1060 نبوده و حتی با آن برابری نیز نخواهد کرد.در بررسی های موجود،برخی از ادیتورها مانند تکنسین های آلمان و هلند،موفق به مقایسه کولرهای هر دو کارت گرافیک شده و به طور خاص،کارت گرافیک GTX1060 را گزینه مناسب معرفی کرده اند.اما ما،این انتخاب را بر عهده شما عزیزان خواهیم گذاشت.
از حق نباید گذشت،و ازعان به افزایش پرفورمنس کارت گرافیک های AMD در کتابخانه سطح پایین Vulkan در اینجا لازم است.هر چند که هنوز بازی های بسیار کمی از این API پشتیبانی می کنند.انویدیا نیز اعلام کرده است که علاوه بر تمرکز بر روی DX12،در درایورهای بعدی خود،توانایی همخوانی با دستورات Vulkan را افزایش خواهد داد.جالب است بدانید که در برخی از تست ها مانند تست مجموعه PCworld در بازی Rise of The Tomb Raider در دقت 1440p،مقدار فریم دهی کارت گرافیکRX480 مقداری بیشتر از GTX1060 است.
کارت گرافیک AMD RX480 | کارت گرافیک Nvidia GTX1060 |
نوع سیلیکون:ستاره قطبی 10 (بالاترین سیلیکون) | نوع سیلیکون:GP106 از معماری پاسکال |
ظرفیت حافظه اختصاصی:4 و 8 گیگابایت GDDR5 | ظرفیت حافظه اختصاصی:6 گیگابایت و احتمالا یک نسخه 3 گیگابایتی GDDR5 |
پهنای باند حافظه بر اساس فرکانس:7.8 گیگابیت در ثانیه | پهنای باند حافظه بر اساس فرکانس:8 گیگابیت در ثانیه |
لیتوگرافی تولید:14 نانومتری | لیتوگرافی تولید:16 نانومتری |
فرکانس هسته:1120~1266 مگاهرتز | فرکانس هسته:1506~1708 |
رابط حافظه:256 بیتی | رابط حافظه:192 بیتی |
تعداد ترانزیستورهای هسته:5.7 میلیارد | تعداد ترانزیستورهای هسته:4.4 میلیارد |
توان اعلام شده برای عملیات مستقیم:5.8 ترافلاپ | توان اعلام شده برای عملیات مستقیم: 3.8 ترافلاپ |
توان حرارتی:150 وات و بیشتر | توان حرارتی:120 وات |
تعداد هسته های Stream Processors:2304 عدد | تعداد هسته های CUDA:1280 عدد |
تعداد واحد های Texture Units:144 | تعداد واحد های Texture Units:80 عدد |
تعداد واحدهای ROP:32 عدد | تعداد واحدهای ROP:48 عدد |
حاشیه ها:کشف شد که برخی از نسخه های 4 گیگابایتی داری 8 گیگابایت حافظه هستند که از طریق بایوس محدود شده اند-مورد دوم نیز حرارت بالا در حالت CR و در نهایت مشکل سوم نیز افزایش جریان درخواستی از اسلات PCI بود. | حاشیه ها:عدم توانایی در پشتیبانی از SLI و تولید برد کوتاه تر از کولر که طراحان را مجبور به سیم کشی از برد به رابط 6 پین تغذیه کرده است. |
همانطور که در جدول بالا نیز شاهد مقایسه مشخصات فنی هر دو کارت گرافیک هستید،در اکثر موارد،مشخصات فنی RX480 بر GTX1060 برتری دارد.اما با این وجود توان و سرعت GTX1060 از کارت گرافیک رقیب،RX480 بیشتر است.در بحث قیمت نیز می توان به قیمت های 200 و 240 دلاری از کارت گرافیک RX480 اشاره کرد.علاوه بر آن،نسخه رفرنس از کارت گرافیک GTX1060 به پورت بحث برانگیز DVI نیز مجهز گشته است.AMD در روزهای گذشته دو درایور جدید خود تحت نگارش های 16.7.1 و 16.7.2 را به منظور رفع ایراد پیش آمده در مدار تغذیه،ارائه داد.
مجموعه هایی مانند مجموعه Techpowerup به بررسی درایورهای جدید پرداخته و نتایج آن به سرعت مشخص گشت. غییرات در نگارش جدید 16.7.1 توزیع جریان در کارت گرافیک RX480 را بهبود بخشیده و کاهش جریان درخواستی از اسلات PCI نیز روی داده است.علاوه بر آن،این درایور یک گزینه جدید به نام compatibility را در اختیار کاربران قرار داده است.این گزینه در تنظیمات عمومی نرم افزار قرار داشته و به صورت پیشفرض خاموش است.در صورت استفاده از آن،شاهد ایجاد کنترل جریان هستیم.این گزینه میزان جریان ورودی را کاهش می دهد و این در حالی است که کاهش پرفورمنس در این حالت نیز به خوبی کنترل شده است.به منظور تامین توازن در بین اسلات PCI و رابط 6 پین،AMD از کنترلر ولتاژ IR3567 استفاده کرده است. این IC در تمامی بردهای مرجع مورد استفاده قرار گرفته است.این IC دارای توانایی حفظ تعادل فاز با تغییر پیکربندی کنترل از طریق I2C است.به عبارت ساده تر،از راهکارهای نرم افزاری می توان کنترل ولتاژ توسط این مدار مجتمع را تغییر داد.
تست های اولیه در زمینه های فنی حاکی از آن است که فعال کردن گزینه Compatibility Mode باعث کاهش ولتاژ درخواستی می گردد.هر چند که شاهد کاهش عملکرد GPU هستیم،اما حداقل کاهش توان برای کاربران رقم می خورد. در برخی از تست ها،ولتاژ مورد نیازی که از طریق اسلات PCI بدست می آید،همچنان مقداری بیشتری از 75 وات تعیین شده است.اما نمی توان منکر کاهش ولتاژ با حداقل آسیب به پرفورمنس شد.AMD در این زمینه موفق عمل کرده است و افزایش حدودی 3% درصدی در بهبودهای پردازشی نگارش 16.7.1 می تواند شکاف کاهش عملکرد ناشی از کاهش ولتاژ را پر نماید.مسئله کاهش پرفورمنس به دلیل کاهش ولتاژ و بالانس بیشتر بر روی رابط 6 پین،تنها اتفاقی بود که AMD در پی رفع آن بود.در نهایت برخی از برندها مانند ایسوس اعلام کرده اند که این مشکل کوچکترین جایی در کارت گرافیک های سفارشی نخواهد داشت.یکی دیگر از مشکلات نسخه رفرنس RX480،کولر بسیار ساده و ناکارآمد بود که به دلیل بالا رفتن دما،مقداری از پرفورمنس نهایی را کاهش می داد.در قسمت زیرین می توانید شاهد تست های حرارتی هر دو کارت گرافیک باشید.کارت گرافیک GTX1060 دارای دمای کمتری است.
(تست های حرارتی مجموعه Guru3D)
نکته:
در برخی از مدارات دیجیتال مانند مدار چاپی کارت گرافیک،سیستم هایی به منظور رهایی از خطر بالا رفتن حرارت وجود دارد.بدین ترتیب که در صورت بالا رفتن دما،سیستم به طور خودکار جریان ورودی را کاهش داده و یا از توان پردازشی هسته می کاهد.بدین ترتیب از سوختن کارت گرافیک و یا قطعات مشابه به طور موقت جلوگیری می کند.
اما خوب کارت گرافیک GTX1060 نیز به یک دلیل،مدتی را در مسیر برخی از انتقادات سیر کرد. این کارت گرافیک دارای ابعادی کوچکتر از کارت گرافیک های مشابه مانند GTX1080 است.از سوی دیگر،PCB آن نیز مقداری کوچکتر از کولر،یعنی در حدود دو سوم آن است.به همین علت،انویدیا به اجبار پورت تغذیه 6 پین را به وسیله سیم کشی داخلی،به انتهای کارت گرافیک هدایت کرده است.در نتیجه اثری از رابط 6 پین تغذیه بر روی برد وجود ندارد.این نوع از طراحی به خودی خود مشکلی را به وجود نمی آورد،اما نگرانی های موجود برای زمانی است که نیاز به تعویض کولر و جایگزینی آن با یک کولر قدرتمند احساس شود. حتی این نگرانی تا به آنجا پیش رفته است که می توان به طور مستقیم به تعویض کولر با بلاک های مایع اشاره کرد.به عنوان نقطه ضعف اصلی،می توان به عدم پشتیبانی از SLI و پیکربندی های Multi GPU اشاره کرد.از آنجایی که GTX1060 یک کارت گرافیک ارزان قیمت محسوب می گردد،برخی از کاربران به ارتقاء به وسیله یک کارت گرافیک مشابه دل خوش بودند که متاسفانه این عمل رخ نخواهد داد.
آرایش فازی در GTX1060 و RX480 بسیار ساده است.به عنوان مثال یک مدار فاز 3+1 برای GTX1060 نصب شده است که 3 خط جریان به منظور تغذیه GPU و خط دیگر برای تامین جریان تراشه ها به کار می رود.هر دو کارت گرافیک دارای پتانسیل لازم برای اورکلاک هستند؛اما نسخه مرجع از RX480 به دلیل محدودیت هایی مانند دما و درخواست جریان،اورکلاک خود را به نسخه های سفارشی سپرده است. فرکانس پایه در GTX060 برابر با 1506 مگاهرتز و فرکانس افزایشی نیز نزدیک به 1710 مگاهرتز است.کارت گرافیک RX480 نیز به ترتیب دارای فرکانس موثر 1120 الی 1266 مگاهرتز است که در نسخه های سفارشی،به فرکانس هایی در رنج 1300 مگاهرتز نیز دست یافته است.(احتمال وجود نسخه هایی با اورکلاک بیشتر نیز وجود دارد).
تصاویر و اطلاعات موجود از کارت گرافیک های سفارشی GTX1060 حاکی از آن است که این سیلیکون به فرکانس 2012 مگاهرتز نیز دست پیدا کرده است. یک اسلاید بسیار خوشحال کننده برای GTX1060 منتشر شده است.این تصویر که مربوط به کارت گرافیک EVGA است،نشان می دهد که فرکانس هسته به میزان قابل توجهی اورکلاک شده است.فرکانس هسته در این کارت گرافیک به 2012 مگاهرتز اورکلاک گشته است که دور فن هنوز بر روی 61% است.این فن دارای دور موتور حداکثر 2000 RPM است.درجه حرارت کارت گرافیک رقم 74 درجه سانتی گراد را نشان می دهد که این مورد نیز به خودی خود خوشحال کننده است.هر چند که هنوز اطلاعاتی از نویز صوتی بدست نیامده است.
توان پردازشی GTX1060 با کمی ارفاغ،نزدیک به GTX980 است.تصاویری که درون مطلب مشاهده می کنید،نتایج بنچمارکهای GTX1060 و RX480 در برابر یکدیگر و کارت گرافیک های دیگر است.همچنان کارت گرافیک GTX1080 را می توان سریع ترین پردازشگر گرافیکی جهان در زمینه کارت گرافیک های کلاس دسکتاپ دانست.
سلام دوست عزیز
هر دو کارت عملکرد بسیار خوبی داشته و ارزش خرید رو دارند
در کل کارت 1060 انتخاب بهتری بوده و من این مدل رو پیشنهاد میکنم
با سلام خدمت تمامی عزیزان.
بنده یک فن انویدیا هستم
تقریبا تمام مطالب رو خوندم و بحث های عزیزان رو دیدم
شرکتamd تا الان موفق بوده که تونسته با nvidia رقابت کنه اما در مقایسه این دو گرافیک باید یه سری نکات رو بگم: اول از amd : منظور از دمای بالا دمای جهنم نیست کع بگم مادر برد میسوزه نه. این مدل دماش نسبت به 1060 بالاتره و قابلیت اورکلاکش نسبت به 1060 کمتره. درسته همه فنای amd اینجا همش میگن اینده اینده d12 ولی واقعن کدوم اینده منظور شما اینه که شرکت های بازی سازی رو d12 وقتی ساختن فقط 480میتونه خوب کار کنه و 1060 اصن میزنه بازی رو خراب میکنه ؟؟! تو d12 رقابت بسیار نزدیکه شما هم لطفا لینک عکس ندید برید فیلم مقایسه رو ببینید 480 بسیار بد عمل کرده این فنای amd هم همش عکس هیتمن رو میدن که یکم amd بهتر بوده ولی ایا 1060 داخل بازی هیتمن کامپیوترو سوزونده؟؟! نه اختلاف بسیار کمه. از نظر چند کارته هم باید بگم کسی که بخواد قویتر باشه میره 1070 بر میداره. اینم قبول دارم قیمت 1060 کمی بیشتره ولی انتخاب مناسب تریه.
Gtx1060: بیشتر شرکت های گیمینگ انویدیا رو بیشتر قبول دارن نه اینکه بگن انویدیا بهتر از ای ام دیه نه منظورشون اینه که انویدیا بهتر رو بازی هایی که میسازن سوار میشه. قابلیت اور کلاک بیشتر و دمای کمتر نسبت به ای ام دی باعث میشه که من 1060 رو انتخاب کنم. البته rx 580 وقتی که اومد منو دو دل کرده که کدومو بگیرم اگه میشه کمکم کنید. یه چیزم بگم بعضیا هستن نسخه قدیمی کارت ای ام دی رو دارن و چون راضین میان میگن 1060 بدرد نمیخوره و فک میکنن چون از یه کارت راضین همه کارتا از کارتای انویدیا بهتره. بنده تعصبی ندارم ولی با تحقیق در سایت های معتبر با دیدن فیلم تست ن عکس که بعضیا میدن معلوم نیست منبعش کجاس.
لطفا بگید چون 580 هم خوب عمل کرده و 1060 هم با این درگیر شده میخوام بدونم کدومو بگیرم
تنها چیزی که منو گیج کرده قیمت 1060 بیشتر از 580 هستش و قدرت مساویه. البته نسخه اورکلاک شده msi 1060 که عالیه منو وسوسه کرده
لطفا جوابمو بدید
سلام
دوست عزیز لطفا سوالتون رو تنها در یک پست مطرح کنید ما حتما پاسخ خواهیم داد. تکرار سوالات در چند مطلب هم برای خودتون ایجاد سرگردانی میکنه و هم ما مجبوریم در چند مطلب پاسخ رو تکرار کنیم.
بازی رو روی چه حالت و چه رزولیشنی اجرا میکنید؟
لطفا پاسختون رو در کامنت جدید اعلام کنید.
منم اولش گفتم که وجود حالت مولتی کارت بهتر از نبودنش هست و مسلما قشر کوچکی از کاربرها که میخوان از این قابلیت استفاده کنن براشون ۴۸۰ بهتره.
اما با توجه به وات مصرفی گرمای تولیدی هزینه برق عدم ساپورت یا ساپورت ضعیف تو برخی بازیها به نظرم ارزش اینو داره که آدم کارت ضعیف رو در صورت نیاز بفروشه و کارت قویتر بخره.
مثال هم زدم
الان قیمت ۹۷۰ حدود ۱۲۰۰ هست. حالا من کارت ۹۷۰ خودم رو با قیمت 850 فروختم. همون ۱۲۰۰ رو بزارم روش میتونم ۱۰۷۰ رو خریداری کنم. مطمینا کسی که ۱۰۶۰ یا ۴۸۰ الان داره و درآینده نیاز به کارت قویتر داره هم میتونه پول فروش کارت خودش + خرید کارت نو رو روهم بزاره و یه کارت قویتر بخره.
اگر میشود بگذارید چون ما به این سایت می آییم که یه چیزی یاد بگیریم ممنون از شما :-bd:-bd:-bd:-bd
1060 که قابلیت اس ال آی نداره و منتفیه
درست الان واقعا بستن دو کارت rx480 واقعا غیر منطقیه تا وقتی 1070 هست ولی این نکته رو هم دریابیم یک سری بودجه لازم رو ندارن وبعدا به مرور میتونن(مثلا بازه 6 ماهه) اوکی کنن خوب مسلما خرید 1060 براشون به صرفه نیست چون هنگام فروش ضرر میبینن..از طرفی هم والکان و dx12 رو باید ببینیم شاید نتایج دوتا rx480 به لطف وجود اون ها به مرور نتیجه بسیار خوبی رو داد!از طرفی قدرت عملیاتی rx480 بهتر از 1060 هست شاید بتونه(تاکید میکنم شاید ) داخل یک سری اپ های خاص و…برای فردی نتیجه به مراتب بهتری رو بده
در مورد 1060 اگه به بورد نگاه کنید و اتفاقات پیرامونش قشنگ پیداست که انودیدا سعی کرده به هر نحوه میزان هزینه تولید رو کاهش بده تا به اون سود دهی قبل برسه این کارت صرفا به خاطر قیمت rx480 به این قیمت رسیده !
تا به اینجا کار به نظرم اگر کسی به فکر آینده هست گزینه rx480 گزینه بهتری میتونه باشه !اگر کسی میخواد یک کارت گرافیک رو داشته باشه و استفاده رو ببره 1060 گزینه بهتریه!
تاکید میکنم تا به اینجای کار که نتایج تست ها کفه ترازو رو به سمت 1060 سنگین تر کرده شاید داخل dx12 همون طور که داخل چندین تست ای ام دی به مراتب بهتر بود داخل تست های بعد و بازی های جدید گزینه بهتری باشه!
دقیقا من دارم حرف شما رو میزنم همیشه پرچم دار نسل قبل جای سری x70 میشنسته! در حالی که الان 1070 کلیه معادلات رو بر هم زده
در جواب آقا مصطفی هم نمیدونم چرا نمیشه بهشون پاسخ داد به هیچ وجه 970 از 780ti قدرتمند تر نبوده در همون حد توانایی اجرا داشته یا بعضا ضعیف تر هم بوده!با مقدار خیلی اندک
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_970_Gaming/22.html
داخل این لینک میتونید مقایسه رو ببیند در حالی که الان متناسب با تغییر و رویه گذشته 1070 باید قدرتی در حد980ti داشته باشه نه با تفاوت نسبتا زیاد در برابر تایتان ایکسدر حالی که میبینم 1060 داشت نتیجه ای در حد پرچم دار نسل قبل نشون میداد!
راستشو بخواید فکر کنم منظور همو نفهمیدیم همه داریم در حقیقت یک حرف رو میزنیم :):smiley1
آره واقعا خیلی خوبه به رقابت برگشته و به نفع ما کاربرا شده، البته تست های Vulkan و Dx12 کم بوده و اگه بخوایم با همین چندتا تصمیم گیری کنیم کار درستی نیست
تو سری کارت های میان رده همیشه amd رقیب خوبی برا انویدیا بوده. آخرین مثالش همین 390 بوده که رقابت تنگانگی با 970 داشت.
مشکل amd چند سالی میشه که تو کارت های قدرتمند هست. امسال هم که تا اینجا چیزی رو ارایه نکرده
سلام خدمت دوستان عزیز و با تشکر از ادمین محترم که زحمت این مطلب رو کشیدن
اول بگم که بنده توی این مقالات ومقایسه ها تا الان نظری نمیدادم و فقط در قسمت پیشنهاد برای سیستم فعال بودم ولی چندتا نکته هست که با هم مقایسه میکنم و انتخابش هم به عهده خودتون:
اول از همه اون دوستانی که میگن اگه نیازی به SLI بود خب میرفتیم یدونه 1070 یا 1080 میگرفتیم باید بگم که فلسفه کراس یا SLI برای اونهایی هست که در حال حاظر بودجه محدودی دارن و یدونه کارت با قابلیت های بالا انتخاب میکنند و در آینده وقتی دستشون باز شد یدونه دیگه اضاف میکنن
2.مورد دوم اینکه نتایج بدست آمده معتبر هست و اکثر وبسایت های معتبر تایید کردن و همینطور که ملاحظه میشه نمیشه گفت برتری 15 درصدی و کمتر به نظر میرسه تفاوتشون در بنچمارکها
برای خرید و تصمیم گیری اینکه کدوم کارتو انتخاب کنیم به نظر کمی زوده و باید قیمت ها ثابت بشه داخل کشور و بعد تصمیم گرفت که کدوم بصرفه تر هست
نقاط ضعف و قدرت دوتا کارت هم همینطور که شاهد هستید 1060 فرم دهی بهتری در Dx11 داره و دمای کمتری نصبت به AMD داره و همچنین به وات کمتری نیاز داره و یه رابط 6 پین و همچنین تعداد واحد های Rop بیشتری نسبن به 480 داره در عوض RX 480 قابلیت کراس فایر و همچنین کمی ارزون تر هست(البته قیمت جهانی) و بیت ریت بالاتری رو شامل میشه.توان عملیاتی بالاتری داره و تعداو واحد های Stream و texture بیشتری داره و به احتمال قوی در DX 12 بهتر عمل میکنه و به نظر من انتخاب آینده بینانه تری میباشد.
انتخاب با خودتون
همینجا هم اعلام کنم که من نه فن انویدیا هستم نه ای ام دی و الویتم انتخاب بهتر کاربران و کمک بیشتر به مردم میباشد و اگه چیزیم جا انداختم عذر خواهم
شمابرو تو این سایت ببینم بازم 80 درصدو میگی و الکی به یک بنچمارکی که حتی منبعشم مشخص نیست اطمینان نکن …دیگه دوره ای که انویدیا یکه تاز بود به سر اومده و amd دیگه کم کم داره خودشو نشون میده و amd داره تو دو جبهه میجنگه ولی انویدیا با اینکه فقط گرافیکه بازم داره درجا میزنه …. اون از پشتیبانیش اینم از 1060 …. جالبه که مدل کاستوم 1060 هم از استوک 480 شکست خورده دیگه چه برسه به کاستوم amd با 1400 mhz و بیشتر
http://www.comptoir-hardware.com/articles/cartes-graphiques/32008-test-geforce-gtx-1060.html?start=12