یکی از دستگاههایی که طی مدت کوتاه توجه خیلی از کاربران را به خود جلب کرده، تلفن میانرده کمپانی اپل، iPhone SE است. این دستگاه اولین بار در سال 2016 بعد از رونمایی اپل از iPhone 6S و iPhone 6S Plus به صورت یک میانرده اما با پردازنده A9 وارد بازار رقابت شد. iPhone SE در زمان خود یک دستگاه تمام عیار بود و مقایسه سرعت iPhone SE 2020 و گلکسی S20 Plus نیز میتواند برای کسانی که دستگاه خود را تنها برای عملکرد خوب آن خریداری میکنند، یک رقم 800 تا 900 دلاری به عنوان تخفیف در نظر گرفته شود!
میانرده امسال اپل از پردازنده A13 برای عملکردهای پردازشی خود استفاده کرده است. این پردازنده در کنار 3 گیگابایت رم و بهینه سازیهای سیستم عامل iOS، عملکردی روان و بدون نقص را برای کاربر به ارمغان خواهند آورد. در مقابل گلکسی اس 20 الترا از پردازنده اسنپدراگون 865 در کنار 12 گیگابایت رم برای انجام عملیاتهای پردازشی خود استفاده کرده است.
بر روی کاغذ عملکرد گلکسی اس 20 الترا از نظر نگهداری نرم افزارهای مختلف در رم بسیار خوب به نظر میرسد اما با توجه به سنگینتر شدن هر روز برنامهها باید دید که iPhone SE 2020 چه عملکردی از خود در این زمینه نشان میدهد. مقایسه سرعت iPhone SE 2020 و گلکسی S20 Plus از جهات مختلفی نیازمندی کاربران را به طور کامل حل خواهد کرد. یکی از مسائلی که طی چند سال اخیر کمپانیهای زیادی درگیر آن هستند، بهینه سازی پردازندههای خود برای بهتر کردن هرچه بیشتر عملکرد آنها در انجام پردازشهای گوناگون است. اگرچه بهینه سازی پردازندهها تنها به بخش عملکرد پردازشی ختم نمیشود و شاهد بهتر شدن هر روز عملکرد باتری و تصویر برداری در پردازندههای موبایل هستیم.
مراحل مقایسه سرعت همیشه به سه و یا چهار صورت میباشد. یکی از مراحل اولیه برای انجام تست سرعت، مدت زمان روشن شدن میان بین دو دستگاه است که مشخص میکند کدام دستگاه از سرعت بالاتری برای بخش BootUp برخوردار است. بعد از بخش اول، نوبت به بخش دوم یعنی باز کردن برنامههای مختلف از برنامههای پیشفرض سیستم عامل تا بازیهای سبک و سنگین میرسد. در این بخش مشخص میشود که سرعت پردازشی کدام دستگاه از دستگاه دیگر بهتر است. بخش دوم یکی از مهمترین بخشهایی است که یک کاربر میتواند به آن توجه ویژهای داشته باشد. زیرا مهم نیست که اگر تلفن شما یک الی دو ثانیه دیرتر و یا زودتر از زمان نگه داشتن دکمه Power تا زمان بالا آمدن سیستم عامل تفاوتی با دستگاه دیگری داشته باشد.
عملکرد اصلی دستگاه در زمان بارگذاری برنامههای مختلف مشخص میشود. بعد از بخش دوم نوبت به بخش سوم یعنی وب گردی یا به نوع بهتر، عملکرد دستگاه در زمینه ارتباطی است. در این بخش مشخص میشود که دستگاه در زمینه وب گردی در چه مرحلهای قرار دارد و عملکرد آن به چه صورت خواهد بود. بعد از بخش سوم، بخش چهارم یا یکی دیگر از مهمترین بخشهای تست میرسد. در این بخش مشخص میشود که بهینه سازی سیستم عامل یا بخش نرم افزاری دستگاه به چه صورت میباشد و آیا دستگاه میتواند تمام برنامههای باز شده را در رم خود به طور کامل نگهداری کند یا خیر.
البته تعجبی ندارد اگر شاهد بارگذاری مجدد نرم افزارها بر روی iPhone SE 2020 باشیم. با توجه به سنگین شدن هر روز نرم افزارهای موبایل و نیاز بیشتر آنها به رم دستگاه، داشتن 3 گیگابایت رم در سال 2020 مقداری برای یک دستگاه میانرده که از پردازنده پرچمدار استفاده میکند کم میباشد. در حال حاضر دستگاههای اندرویدی با قیمت 400 دلار از مقدار رمهای بالاتر 4 تا 6 و حتی 8 گیگابایتی برخوردار هستند. اگرچه نباید بهینه سازیهای سیستم عامل iOS را فراموش کنیم. با این حال گلکسی اس 20 الترا با 12 گیگابایت رم باید عملکرد روانی از خود در زمینه مدیریت رم نشان بدهد.
بیشتر بخوانید: بررسی گلگسی S20+ سامسونگ – پرچمداری با مجموعهای از جذابیتهای منطقی
دیدگاهتان را بنویسید