انجام بازی همیشه یکی از جذابترین کارهای موجود در دنیای کامپیوتر بوده است و در صورتی که سیستم کامپیوتری شما، توان اجرای کافی و لازم برای اجرای عنوان مورد نظر شما را با حداکثر کیفیت داشته باشد، تجربه گیم پلی بهتری را از آن بازی بدست خواهید آورد. با توجه به تنوع زیاد پردازندههای کامیپوتری، مقایسه آنها با یکدیگر همیشه بهترین راه برای رسیدن به یک جواب درست برای خرید بوده است. مقایسه پردازنده Ryzen 9 5900X در کنار پردازنده جدید نسل یازدهم از سری i9 کمپانی اینتل این تفاوت را برای ما به زیبایی نشان خواهد داد.
همانطور که میدانید AMD بازی قدرتمندی را با اینتل شروع کرده است و تا به این لحظه توانسته است در زمینههای زیادی برنده و سربلند بیرون بیاید. همچنین با توجه به قیمت گذاری مناسب این کمپانی در رابطه با پردازنده و همچنین کارت گرافیکهای خود، بسیاری از کاربران در هنگام خرید دیگر ابتدا به سمت خرید پردازندههای AMD کشیده میشوند.
با این وجود تفاوت قیمتی بین پردازنده Ryzen 9 5900X و i9 11900K تنها 20 الی 30 دلار میباشد و از این لحاظ در صورتی که قصد خرید هر یک از این دو پردازنده را داشته باشید، نیاز به صرف هزینه با اختلاف قیمتی بالایی نخواهید داشت. همین مورد باعث شده است تا بتوانیم بهتر به عملکرد و مقایسه پردازنده Ryzen 9 5900X و پردازنده جدید اینتل نگاه داشته باشیم.
از لحاظ تعداد هسته و رشته، AMD با توجه به داشتن 12 هسته پردازشی و همچنین 24 رشته، عملکرد بسیار بهتری نسبت به پردازنده 8 هسته و 16 رشتهای i9 11900K بر روی کاغذ خواه داشت. همچنین از نظر سرعت پایه پردازنده کمپانی ای ام دی سرعت 3.7 گیگاهرتزی نسبت به سرعت 3.5 گیگاهرتزی اینتل دارد. اما در بخش توربو کلاک، اینتل با توجه به سرعت 5.3 گیگاهرتزی خود، به راحتی AMD را شکست خواهد داد.
طبق بررسیهای انجام شده بین هر دو پردازنده، مشخص شد که پردازنده اینتل با وجود داشتن تعداد هسته پردازشی کمتر، مقدار فریم ریت بهتری را در بسیاری از بازیها به شما ارائه خواهد کرد. اما با این حال این تفاوت با توجه به دریافت فریم ریتی نزدیک به 150 در تمام بازیها، برای بسیاری از کاربران نامشخص خواهد بود.
در کنار هر دو پردازنده شاهد حضور پردازنده RTX 3080 به همراه 32 گیگابایت رم با سرعت 3800 مگاهرتز هستیم. همچینن پردازنده i9 11900K بر روی مادربرد ASUS ROG Z590 Maximus XIII Hero و پردازنده Ryzen 9 5900X بر روی مادربرد Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero نصب شده است.
بیشتر بخوانید: مقایسه پردازنده i9 11900K و i9 10900K – برادرهای خونی
چیزی که کاملا مشخصه اینه که 11900Kبا توجه به قیمت اصلا گزینه مناسبی نیست ، نه اینکه پردازنده بدی باشه بلکه با توجه به تواناییش در مقایسه با 5900X حرفی برای گفتن نداره ، بنظرم اینتل برای رقابت حداقل باید 50 دلار قیمت 11900K پایین بیاره ، این چیزیه که تمام نشریات معتبر جهان دارن میگن ، اگه تعصب بی جا رو کنار بزاریم یه نگاه به نقدهای این پردازنده بکنیم حساب کار دستمون میاد ، نا سلامتی کسی که میخواد این پردازنده رو بخره داره کلی هزینه میکنه فن بوی بازی اینجا مضحکه ، ای کاش سخت افزار بجای این مقایسه ها ترجمه نشریات معتبر رو نشر میداد.
برای مثال
PC World میگه ، جدیدترین مدل از پردازندههای ردهبالای سری Core i9 اینتل همچنان نمیتواند در وظایف چند تردی با پرچمدار AMD رقابت کندو با در نظر گرفتن قیمت وقدرت بعد 5900x میتونه گزینه دوم باشه.
Tom’s Hardware ، اینتل برای رسیدن به قدرت 5900x مجبور شده مصرف انرژی آنها را بالا ببره که بالطبع حرارت نیز بالا میرود ، 11900k با اینکه بهبود عملکرد در وظایف تکتردی و گیمینگ داشته ولی نمیتونه خودش را بهعنوان رهبر بازار پردازنده معرفی کنه ودر آخر انتقاد از مصرف انرژی و قیمت 11900k
TechSpot ، با شکایت از قیمت 11900k گفته نمیدونیم که اینتل با چه هدفی این پردازنده رو توید کرده ، با فرض اینکه پردازندههای جدید اینتل و AMD در تعداد کافی با قیمت استاندارد در بازار موجود باشند، هیچ دلیلی وجود ندارد که کاربر پردازندههای نسل یازدهمی پرچمدار اینتل را به 5900X ترجیح بده.
ExtremeTech – PC Gamer- PCMag – VentureBeat – TechPowerUp و ….. کموبیش همین نقد ها رو کردن ، البته توجه بکنید که هیچ نشریه ای نگفته که 11900k پردازنه بدیه ( من اینجا فقط مشکلاتش رو بیان کردم ) اتفاقا با پردازنده خوبی طرف هستیم ، مشکل 11900k که همه روش اتفاق نظر دارن اینه که این پردازنده به خوبی 5900x نیست چه از نظر پرفورمنس چه از نظر مصرف انرژی ، چه از نظر حرارت تولید شده ، با این حال قیمتی برابر با 5900x داره.
ای کاش شما حداقل یک مرتبه بررسی 11700K رو در سایت سخت افزار مطالعه می فرمودین و بعدا نظر میدادین که بریم ترجمه کنیم. جهت اطلاع شما انتشار بررسی نسل 11 اینتل در این سایت همزمان با تمام نشریاتی که نام بردین اتفاق افتاد و هر زمان هم پردازنده 11900K به ایران برسه بررسی اون راهم منتشر خواهیم کرد. در هیچ حالتی نیازی به ترجمه بررسی نیست.
ای کاش شما حداقل یک مرتبه نظر من رو درست میخوندید بعد جواب من رو میدادید ، اینجا من در پست 11900k نظر دادم نه 11700k ، پست هم راجب مقایسه 11900k و 5900x هست نه 11700k ، اینکه بیایید نظرات معتبر ترین نشریات سخت افزار رو تو سایت منتشر کنید چیزی از ارزش های سایت کم نمیکنه بلکه یک کار حرفه ایه ، و باعث میشه کاربرانی که قصد خرید پردازنده رو دارن با دید بازتری خریدشون رو انجام بدن ، شما هم میتونید کنار باقی نشریات نقد و بررسی خودتون رو بصورت کامل تو پستی مجزا قرار بدید ، همون طور که بررسی ویدئویی که گذاشتید از یک کانال یوتیوب هست نه بررسی ویدئویی خودتان ، اینکه در هیچ حالتی نیازی به ترجمه بررسی نمیبینید به طرز فکر خودتون بستگی داره ، بالاخره شما از نویسندگان سایت هستید و کاری رو که دوست داشته باشید انجام میدید ، من هم نظرم رو گفتم ،سعی هم کردم کامنت مفید بزارم با دلایل منطقی ، معتبر ، محترمانه و بدون تعصب به برندی . موفق باشید
بنچمارکی که گذاشتین سندیت نداره، من تمام مقایسه ها رو توی یوتیوب دیدم
بازی وجود نداشت که اینتل سریعتر بوده باشه
درکل 5900X بسیار بهتر از 11900K است .چون علی رغم برتری رایزن در برخی از فریم ریت ها ، دمای کمتر ، مصرف کمتر و تعداد هسته های بیشتری دارد. تنها برتری اینتل در بیشتر بودن فریم ریت در چند بازی بود که آن هم در حد 10 درصد و کمتر بود که در کل ایجاد برتری نمی کند.
مطلبی که زحمت ترجمه رو کشیدید اصلن صحیح نیست آخه کدوم عاقلی میره ۳۰ دلار بیشتر برای یک پردازنده ۸ هسته ای پول میده ولی از خرید پردازنده ۱۲ هسته ای با مصرف عالی و قدرت بیشتر و بهینه رو دست رد بهش میزنه و میره یک محصول بسیار پرمصرف و با فناوری قدیمی که مربوط به ۱۰ سال پیش اینتل رو می خره ؟!
واقعا جوری در مقاله عنوان شده که پردازنده اینتل برای اینکه به فرکانس ۵.۳ گیگاهرتز برسه با کولرینگ بادی و با همون پاور فعلی دستگاه بهش دست پیدا می کنه !
دوست عزیز اگه روی اینتل کولرینگ بادی بندازید نمی تونه حتی وارد ویندوز بشه چه برسه به این فرکانس برسه ولی AMD با کولرینگ بادی و استوک شرکت به فرکانس اعلامی خودش خواهد رسید
نکته آخر اینکه گول کلاهبرداری و حقه بازی های اینتل رو نخورید به محض اینکه خط تولیدات TSMC راه اندازی بشه که مشکل کمبود پردازنده برطرف بشه دیگه هیچ کاربری سمت آت و آشغالهای اینتل نخواهد رفت
ماشالا 11900K
فوق العاده است این پردازنده
قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری 😀
بستگی داره زرگر کی باشه
حتما شمایید!!!!
آقا آرمین اینتل پسندیا!!!
لامصب amd کنترلر رم رو یکم انگولک کنه تاخیرش بیاد پایین ipc بهتری از اینتل میده، اونموقع اینتل میتونه کاسه کوزه هاشو جمع کنه بره بزنه تو کار چاپ کمیک بوک روی بسته چیپس!
اینتل چیپس دوس نداره
دوست عزیز راهکارهای زیادی هست که قطعا به عملکرد AMD می تونه کمک بکنه
منتهی پارامتر طول عمر پردازنده در پردازنده ها بسیارمهمه که وقتی اینتل به پردازنده هاش فشار زیادی وارد می کنه تا به این نتایج برسه و این هم به خاطر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری و قدیمی اش هست خود اینتل و طرفدارانش خیلی دقیق می دونن که اگر به لیتوگرافی پایین تر بیان حتی نمی تونن به فرکانس بوست ۳ گیگاهرتز هم برسن مجبوره توی این باتلاق ۱۴ نانومتری بمونه چون چاره ای نداره
ما رو که نمیخواد سیاه کنی عزیز دل!
بقیه کامنت هاتم دیدیم، شما صرفا به این دلیل سنگ amd رو به سینه میزنی که اینتل تو اسرائیل کلی سرمایه گذاری کرده و حتی اونجا خط تولید داره.
ضمنا من از پیشرفت های amd و رقابتی شدن بازار حمایت میکنم؛ ولی راجع به طول عمر پردازنده، اینتل خوشنام تر از amd هستش و ادعای شما بی اساسه.
بنده یه ریگ قدیمی i5-3570 دارم که مدام اورکلاک داره کار میکنه و سیستم گیمینگ برادر کوچیکمه، با اینکه حتی bclk روی 104 اورکلاک شده توی این هشت سال آخ هم نگفته؛ باقی دوستان اهل فن هم قطعا تجربه های مشابهی دارند.
تلویزیون رو سیاسی کردید، فرهنگ رو سیاسی کردید، ورزش رو سیاسی کردید؛ بگذارید اینجا بمونه دست اهلش.
لطف کن برو دم خونتون پروپاگاندا بازی کن؛ باشه؟
داداچ چه ربطی به خوشنامی داره این تجربه ای که شما میگیدو منم دارم
متها چیزی که مهمه حال حاظره نه 9سال پیش که 3570 و ایویربیج معرفی شد منم همین پردازنده رو به عنوان سیستم دوم دارم
درضمن هیچ جای دنیا نمیتونید پیدا کنید که پردازنده بسوزه مگر با اورکلاک غیر حرفه ای
درضمن bclk روی 104 تنظیم بشه که اورکلاک به حساب نمیاد که بخواد به پردازنده صدمه بزنه .خیلی کمه .اصل اورکلاک بالا بردن ضریبه
فانتزی جالبی دارین 😀
خب چیپس که شوخی بود؛ واقع گرا هم باشیم اینتل بعیده با این امپراطوری بسمت ورشکستگی بره؛
ولی حداقل اینجاش رو فکر میکنم هم نظر باشید:
طی دهه اخیر مدل تجاری اینتل کمتر از amd به مصرف کننده سود رسونده و اگر اینتل مقداری از حاشیه سودش کم میکرد الان تکنولوژی دست عموم حداقل یک قدم جلوتر میبود. و اینکه اینتل در موارد بیشتری نسبت به amd تاکتیک های کثیف مارکتینگ بکار برده؛
نظر شما چیه آقای ابیشی؟
من جفتشونو دوست دارم، اگر الان به من 5950X بدن همونقدر خوشحال میشم که 11900K بدن. من سهامداران عمده هر دو شرکت رو چک کردم، و از میان تعداد زیادی از اونها، دیدم تعداد هفت هشت شرکت مشترکا سهامدار بزرگ AMD و INTEL هستند، و اینها هرگز نخواهند گذاشت هیچ کدوم از این دو شرکت آسیب بزرگ ببینه. ترجیحا هم AMD و هم Intel رقابت رو نزدیک هم نگه خواهند داشت، بدون اینکه هیچ کدوم ضرری رو متوجه دیگری کنه. الان اینتل هم برای نسل 9 و هم برای نسل 10 تخفیف های خیلی گسترده گذاشته که همین الان در دنیا بسیار پر فروش هستند. تو این فاصله اغلب سری 5000 شرکت AMD ناموجود بود. هر دو شرکت ولی فروششون رو داشتند. اما مثلا الان پردازنده های AMD بعد از یک سال تازه داره موجودیشون نرمال میشه. خلاصه این رقابتشون هیچ آسیب جدی به هم نمیزنه. هدف جفتشون خالی کردن جیب مردمه و در این امر هر دو موفق هستند. بنابراین در استفاده از تاکتیک کثیف مارکتینگ، هر دو PHD دارند.
خوش بحال اینتل که فن متعصب داره 🙂
باید گفت مقایسه دو پرچمدار در بازی های روز.
هسته های بیشتر 5900x کمکی تو فریم بیشتر نمیکنه با 5800x مقایسه بشه بهتره چون تک هسته قدرتمند تری داره.و تعداد هسته های برابری دارن.والا تو زمینه های دیگه حرفی برای گفتن جلوی 5900x نداره.
بوست 5.3 گیگا هرتزی اینتل تنها چیزیه به این نسلش قدرت اضافه میده.در عوضش مصرف و حرارت رو به طرز غیر قابل چشم پوشی بالا میبره.
اینتل اگه قیمت گذاری خیلی خوبی انجام میداد برای این نسل میشد خیلی از فاکتور های نامناسبشو نادیده گرفت
طرفداری کلیتش چیز بدی نیست به شرطی که معقول باشه.هر دو بزرگوار خوب بودند و 10 ، 15 فریم برتری یا شکست محسوب نمیشه.به امید روزی که پرچم ایران روی پردازنده های صاعقه (!!!) یا رعد و یا …. نسل اول چاپ بشه
داداش چی زدی میگی پردازنده ایرانی؟
مستعان 110 هنوز جاش درد میکنه!
داش ناموسا ولمون کن
تو این مملکت مرغ و روغن و پوشک نمیتونیم تولید کنیم
نهایتش صاعقه هم بزنه قارچ درمیاد حوالی قم