میزان تأثیر ماینینگ بر عملکرد گرافیک تا چه اندازه است و آیا استخراج ارزهای دیجیتال باعث کاهش عملکرد سیستم در اجرای بازیها میشود؟ در این مطلب با ویدئویی از مقایسه RTX 2080 Ti قبل و بعد از ماینینگ قصد داریم پاسخ این سوالات را کشف کنیم.
احتمال افت عملکرد گرافیک در اجرای بازیها پس از استفاده از کارت برای اهداف ماینینگ یکی از سوالاتی است که مدتها در خصوص آن بحث میشود. کانال یوتیوبی Testing Games در یکی از ویدئوهای جدید خود به این موضوع پرداخته است. در این ویدئو عملکرد بازیها بر روی یک کارت گرافیک RTX 2080 Ti که به مدت 1 سال و نیم برای ماینینگ استفاده شده بود با یک RTX 2080 Ti تازه مقایسه میشود.
مقایسه RTX 2080 Ti قبل و بعد از ماینینگ
زمانیکه که کارت گرافیکها برای مدت زمان طولانی جهت ماینینگ مورد استفاده قرار میگیرند، قطعات و سیستم خنک کننده آنها با سرعت بیشتری فرسوده میشوند. تمامی این تغییرات میتواند در بازه زمانی طولانی باعث کاهش عملکرد کلی سیستم شود. در ویدئویی که در ادامه مطلب مشاهده خواهید کرد Testing Games برای بررسی دقیقتر، بازیهای سایبرپانک 2077، بتلفیلد V، فورزا هورایزن 4 و … را اجرا کرده است. بهطور میانگین 2080 Ti استفاده شده برای ماینینگ در حدود 10 درصد کندتر از 2080 Ti نو عمل میکند. اما در بازی مانند فورزا عملکرد کارت جدید در حدود 20 درصد بالاتر از کارت ماین شده است.
دلیل اصلی این اختلاف عملکرد، کلاک اسپید GPU و دما است. به طور میانگین، کارت RTX 2080 Ti استفاده شده در ماینینگ در حدود 16 درجه سانتیگراد گرمتر از نسخه تازه است و این باعث شده تا در حدود 100 مگاهرتز فرکانس بوست کاهش پیدا کرده و عملکرد کلی را تحت تأثیر قرار دهد. این موضوع کاملاً طبیعی است، چراکه الگوریتم GPU Boost 4.0 انویدیا نسبت به دمای کارت گرافیک بسیار حساس است.
متأسفانه این کانال در کارت استفاده شده در ماینینگ خمیر حرارتی تازهای جایگزین نکرده و حتی گرد و خاکهای بالههای هیت سینکها را که تا حد زیادی بر روی عملکرد خنک کننده تأثیرگذارند، تمیز نکرده است. از نظر تئوری این موارد تنها دلایلی هستند که باعث افت عملکرد گرافیک شدهاند و احتمالاً رسیدگی به آنها عملکرد کارت را به حالت طبیعی بازگرداند.
حتی اگر از سیستم خود برای ماینینگ هم استفاده نکنید، این ویدئو نشان میدهد که چرا ضرر ندارد هرچند وقت یک بار کامپیوتر خود را گردگیری کنید. حتی میتوانید پس از گذشت چند سال یک لایه خمیر حرارتی تازه به CPU و GPU خود اضافه کنید. چراکه خمیرهای حرارتی پس از چند سال استفاده خشک میشوند و این تغییرات دمایی بر روی عملکرد کلی دستگاه تأثیرگذار خواهد بود. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، اینست که پس از گذشت سه سال، احتمالا گارانتی محصولات به پایان خواهد رسید و پس از آن میتوانید خودتان هم در صورت داشتن مهارت برای انجام آنها دست به کار شوید.
بستگی داره به اینکه چه مدت و با چه حرارت و مصرفی ماین شده باشه ، لاینس میگفت بعضی ماینرا برای اینکه مدت طولانی بتونن بازدهی کارتشون رو حفظ کنن و مصرفشون رو پایین نگه دارن ، (( دانکلاک )) میکنن و تو این شرایط چندان فرقی با استفاده استاندارد نداره .
ولی کسی که دست دوم میخواد چیزی بخره باید حضوری بخره و خودش تست فریم بگیره .
واقا این کار مثل دزدی میمونه . حتما در اینده میخوان کارت های تا خرخره ماین شده رو به مردم قالب کنن . من خودم ۱۲ سال تعمیر کار مادربورد کامپیوترم لطفا دوستان عزیز گول این افراد نخورید و تا سال ۲۰۲۲ از خرید کارت گرافیک دست نگه دارید . ۱ کارتی که ماین میشه استهلاک کارت میره بالا یعنی چی کارت فرسوده میشه و از کار افتاده ۲ خود پردازنده اصلی gpu اسیب میبینه در اثر حرارت و کار بیش از حد ۳ خود برد در اثر حرارت لایه های داخلی و روی برد اسیب میبینه ۴ عمر خازن ها نصف میشه ۵ عمر فن ها نصف میشه و کارایی اولیه رو از دست میدن . ۶ خود گرد خاک به مدت زیاد موندن به برد باعث خرابی و استهلاک برد میشه و هزاران دلیل میتونم بیارم که کارت داغون میشه . تا الگریتم ضد ماین نیامده از خریدتون دست نگه دارید خود انویدیا قراره بطور سخت افزاری در کارت های سال ۲۰۲۲ این قابلیت ضد ماین اضافه کنه و قیمتا به شدت میاد پایین چون این ماینرا هستن انقدر قیمت کارت گرافیک بردن بالا والبته کرونا امید وارم کمکی کرده باشم به دوستان عزیز
من امروز دگرگون شدم با این مقاله
فکر میکردم کارت ماین شده خیلی وضعش داغون باشه
ولی معلوم شد اگه خمیرشو عوض کنیم خیلی هم خوب جواب میده
شما هم موافقین؟
بحث “خرابی” بیشتر از بحث کیفیت در کارتهای ماین شده مطرحه. به علت زجر کش کردن کارت گرافیک به هنگام ماین، ممکنه شما با تعویض خمیر و تمییز کردنش، دوباره جان تازه ای بهش ببخشید اما عمر کارت و احتمال بروز خطا در اون افزایش پیدا کرده. ببنید تصور نکنید گیمینگ فشار کمتری به کارت میاره. شما در ماینینگ فشار زیادی در مدت کوتاهی به کارت میارید، در گیمینگ فشار کمتری اما به طور مداوم در مدت زمان بیشتری به کارت میارید. عملا اولی دوی سرعته، و دومی دوی استقامت. اون بدبخت کارت گرافیکی که پس از دوی سرعت باید دوی استقامت بره، احتمال اینکه خیلی زودتر از بقیه کارتها، سیلیکن به سیلیکن آفرین تسلیم کنه بیشتر میشه نسبت به کارتی که فقط یکی از این دو کار رو انجام میده.
مبحث بعدی پاور هست، اگر پاور خوبی برای ماین کردن استفاده بشه، احتمال خرابی کمتره اما اغلب دوستان ماینر، از هر پاور آشغالی واتیج بالایی برای ماین استفاده می کنند که دهن VRM کارت رو مورد عنایت خاصی قرار میده، این هم خودش عامل آسیب دائمی به کارته. بحث بعدی خنک سازی و خنک نگه داشتن کارته که ماینتر باید در این مورد هم اهتمام خاصی داشته باشه.
مثال برعکس نبود؟!
گیمینگ = دوی سرعت
ماینینگ = دوی استقامت
نه دیگه کجا بر عکس، شما کجا توی گیمینگ تا خرخره گرافیک رو تحت لود قرار میدین؟ در 24 ساعت که 8 ساعتش رو خواب هستین، از 16 ساعت باقی مانده شما 8 ساعتش هم بازی کنید، در اون 8 ساعت گرافیک به ندرت به 100 در 100 لودش برسه، مابقی اش هم یا سیستم روشنه و idle و یا کار اداری میکنه. فقط این سیکل هر روز تکرار میشه تا فرض کنید 10 سال. این میشه استقامت که کارت دووم بیاره. اما در ماینینگ، گرافیک در مدت کوتاهی به صورت 24 ساعته در نهایت لود خودش به سر می بره، تهش بعد از یکی دو سال گرافیک عوض میشه با مدل دیگری.
دقیقا وتو گیمینگ هم به دمای کارت گرافیک هم بستگی داره ، الان 580 خیلی بیشتر از 1060 فریم میده ولی چه فایده وقتی دماش تا 87 هم راحت میره ( در صورتی که 1060 6 گیگی نهایت 80 برسه اونم بعضی بازیای غیر بهینه ) .
خب من که بین 2 تا 5 ساعت در روز گیم میزنم اگه 580 داشتم نهایت یه سال دیگه میتونست عمر مفید داشته باشه ولی خب این استهلاک رو 1060 خیلی کمتره .
موارد دیگه ای هم مثل سبکی و بهینگی و فریم و رزولوشن گیمینگ هم خیلی موثره .
آقای ابیشی واقعا مثال قشنگی زدین👌استفاده میکنیم از حرف های شما. متاسفانه این ارز ها و ماینر ها شدن بلای جون همه امیدوارم قیمت بیت کوین بشه ۱ دلار که راحت بشیم از این وضع…
کارتی که مایین شده 30 درصد دمای بیشتری داشت. چرا؟
همین دمای زیاد میتون دلیل افت فریم باشه!؟
اگر کارت مایین شد سرویس میشد چی!!
در کل جالب بود..