اولین معیارهای Radeon RX 5600M به زودی تحقق مییابد و میتوان آینده خوبی را برای RDNA در لپتاپهای مقرون به صرفه مانند سری Dell G5 15 یا MSI Bravo ترسیم میکنند. مقایسه RX 5600M و RTX 2060 باعث شد تا متوجه شویم که این دو پردازنده گرافیی بسیار شبیه به هم هستند.
لپتاپهایی که از سختافزار AMD استفاده میکنند دو برابر هستند. OEMها چند سال پیش بهانه خوبی برای حذف سختافزار AMD از اکثر لپتاپهای گیمینگ داشتند اما این موضوع با ظهور پردازنده 7 نانومتری Ryzen و Navi تغییر کرده است.
مقایسه RX 5600M و RTX 2060
کمپانی دل اخیراً لپتاپ گیمینگ میانرده مخصوص خود را با نام G5 15 و پردازنده گرافیکی Radeon RX 5600M در این ماه ارائه کرد. یک مقایسهای ما بین این پردازنده – چه از نظر شبیهسازی و چه بازی واقعی – و پردازنده گرافیکی Geforce RTX 2060 انجام شد که در زیر نتایج تقابل RX 5600M با RTX 2060 در 25 لپتاپ گیمینگ مختلف آمده است.
زمانی که فقط به معیارهای بخش شبیهسازی 3DMark نگاه میکنیم، Radeon RX 5600M قادر است با 16 درصد اختلاف در Fire Strike از میانگین پردازنده گرافیکی RTX 2060 مدل نوت بوک پیشی بگیرد، اما بخش Time Spy تنها با 2 درصد اختلاف باعث شد تا متوجه شویم که پردازنده گرافیکی AMD در DX11 بهتر از DX12 عمل میکند. با این حال، در اکثر بازیهای واقعی به نظر میرسد Radeon RX 5600M چند درصد آهستهتر از نسخه RTX 2060 موبایل عمل میکند و بیشتر شبیه به GTX 1660 Ti میباشد. نکته جالب توجه در بررسی GRID 2019 است که در آن پردازنده گرافیکی AMD حتی از نسخه دسکتاپ RTX 2060 نیز بهتر عمل کرده و در رتبه بالاتری قرار دارد، اما فقط این یک استثناء است.
از دیدگاه مصرف برق نیز، پردازنده گرافیکی AMD در Dell G5 15 SE با توان 153 وات در هنگام بازی با لپتاپهای 15.6 اینچی با پردازنده GeForce RTX 2060 که درست دارای همین میزان توان هستند قابل مقایسه است. البته سایر مؤلفههای GPU نیز در این مقایسه تأثیر داشتهاند و بنابراین ما نمیتوانیم این موضوع را صرفاً به عنوان مقایسه میان مصرف انرژی پردازندههای گرافیکی تعبیر کنیم. اما میتوان نشان داد که لپتاپهای گیمینگ Intel-Nvidia در طی این سالها چقدر با کیفیتتر شدهاند، حتی اپر از پردازندههای قدیمی 12 و 14 نانومتری استفاده کنند.
لپتاپ گیمینگ Dell با گرافیک Radeon RX 5600M قادر است بازیها را در سطحی نزدیک به GeForce RTX 2060 موبایل ولی با کارایی کمی پایینتر در هر وات اجرا کند. البته احتمال اینکه بروزرسانی درایور این گرافیک باعث افزایش توان این پردازنده گرافیکی شود بسیار بالا است. Dell در حال حاضر GP 15 SE خود را به همراه پردازنده گرافیکی AMD با قیمت حداقل 860 دلار عرضه میکند که در مقایسه با نسخه جایگزین این لپتاپ به همراه گرافیک GTX 2060، نسخه AMD این لپتاپ از نظر قیمتی بسیار به صرفه است. البته اگر به دنبال ویژگیهای سختافزاری بهتری هستید، نسخه GeForce هنوز نسبت به AMD گزینه بهتری است.
قیمت لپتاپهای گیمینگ میان رده اگر AMD بتواند به سرعت پردازندههای 7 نانومتری و بروزرسانی درایورهای خود بیافزاید در یک یا دو سال آینده بسیار جالب خواهد بود.
بیشتر بخوانید: آیا Radeon RX 5600M میتواند RTX 2060 موبایل را شکست دهد؟
Ray tracing دیگه نباشه که حال نمیده
نباید گول چند فریم بیشتر اینتل انویدیا رو خورد ، ای ام دی بخاطر هسته بیشتر در عمل پرقدرت تره ، پردازشهای گرافیکی این اثبات کرده مخصوصا اگه پردازنده هم ای ام دی باشه
به به جناب رامین رسیدن به خیر کم پیدا بودی
واقعیت اینه که انویدیا در کل بهتر
البته مقداری گرون تر
توی اغلب نرم افزارها به دلیل هسته ها ی کودا
واقعا از ای ام دی بهتر عمل میکنن
نرم افزارهایی مثل پریمایر افتر سینما فوردی 3دی مکس
و بازیها
همگی برتری انویدیا قابل توجه
از طرفی مصرف برق کمتری هم دارن
و گرمای کمتری
پس به نظرم طرفداری بی منطق زیادم جالب نیست
اما تو مبحث پردازنده مرکزی در حال حاضر ای ام دی واقعا بازیگر برتر این میدون و تو همه قیمتها
برتری داره
حتی گزینه ای مثل 3600 گاها بهتر از 9700 اینتل
که کلی گرونتر از 3600
سلام.
در تأیید فرمایش شما ، باید این مطلب را هم اضافه کرد که ، موتور رندرهای قدرتمندی همچون : آرنولد ، اکتان ، ردشیفت ، فعلا فقط از nvidia استفاده میکنه.
سلام
در رابطه با برتری انویدیا و AMD بحث و جزئیات خیلی زیاده
ولی در رابطه با بهتر بودن انویدیا توی نرم افزار ها به دلیل وجود هسته های کودا
باید بگم حرفتون اشتباهه
CUDA و OpenCL رقیب هم هستن که هر کدوم نسبت به دیگری برتری هایی داره که در آخر، بهتر بودن رو توسعه دهنده های نرم افزار و میان افزار تعیین میکنن نه انویدیا یا AMD.
درباره نرم افزارهایی که اسم بردید مثله: premiere و After Effect و cinema 4d و 3dsmax , …
هم میتونم بگم از همون الگو پیروی میکنن
مثلا نرم افزارهای شرکت adobe کلا پرفرمنس ضعیفی دارن و هیچ وقت نمیشه به عنوان نرم افزار های صنعتی روشون حساب باز کرد حتی روی کارت های انویدیا هم کارایی مطلوبی ندارن
در بسیاری از نرم افزارها هم که قابلیت انتخاب render engine وجود داره بسته به نوع موتور انتخابی کارایی متفاوته
در رابطه با پردازنده حرفتون توی رده HEDT درسته
پیروز باشید
حرفت درسته، ولی باز تو چنین پردازش هایی cuda نسبت به opencl پرفرمنس بهتری داره. بلندر هر دوی اینها رو داره. سرعت رندر به ترتیب اینجوریه:
1. GPU: Optix
2. GPU: CUDA
3. GPU: OpenCL
4. CPU
سلام دوست عزیز
در رابطه با چیزی که نوشتید میتونم بگم که همون حرف قبلی بنده سر جاشه که گفتم بسته به نوع بهینه سازی تیم توسعه دهنده ها داره
اسم از blender آوردید و نتایج یه بنچمارک بدون جزئیات
توی مطلب قبل هم نوشتم که این دو رابط هر کدوم مزایایی نسبت به هم دیگه دارن و بهینه سازی حرف آخر رو میزنه
blender هم از این قضیه مستثنی نیست . باید بدونیم از چه افکتها و ساختارها و حجم polygon ها و نوع پردازش و در آخر از رندر انجینی استفاده شده!
هر رندر انجین توانایی های خودش رو داره مثلا اگه با موتورهای opencl base استفاده بشه نتایج به نفع این رابطه میشه و برعکس. (این رو هم باید در نظر داشت که این موتورها هم در انجام امور یکسان توانایی یکسانی ندارن)
به عنوان یه مثال دیگه میتونم به نرم افزار davinci اشاره کنم که بدون شک یکی از قویترین پرفرمنس های موجود در بین نرم افزار های video post production رو ارائه میده.
وقتی با این ابزار کار میکنیم متوجه میشیم برخی افکت ها یا تنظیمات با cuda و بعضی دیگه با open cl بهتر کار میکنن ولی به طور میانگین کارتهای AMD بازدهی بهتری دارن
تا جایی که کارت vega II نتایجی بهتر از Titan RTX ارائه میده (البته بدون در نظر گرفتن پلاگین ها. چون هر شرکتی که پلاگین طراحی میکنه سیاست متفاوتی برای استفاده از این رابط ها داره مثلا پلاگین معروف SAPPHIRE شرکت boris fx فقط از cuda استفاده میکنه).
ولی این رو هم باید در نظر گرفت که تعداد بیشتری از توسعه دهنده ها به دلیل سهولت بیشتر به سمت cuda میرن و این یه مزیت به حساب میاد. هر چند این رو هم باید در نظر بگیریم که اختلافشون از نظر تعدد داره کم میشه.
پاینده باشید
تو طرفدار اینتل نیستی که تو سایت … هی توپر توپر میکنی؟
یا واقعا خود رستمی ای تلگرام عکس عوض کن بفهمیم یا عکس جدید از خودت بزار