فرانسه اولین کشوری است که با قانونی تصویب کرده است، که به استناد آن استفاده از تمامی ظروف پلاستیکی، لیوان ها و مشتقات آن تا سال 2020 ممنوع خواهد شد. مقرر شده است ظروف جایگزین باید از مواد بیولوژیکی که تجزیه پذیر می باشند ساخته شود.
این قانون در ادامه فعالیت های مربوط به ممنوعیت استفاده از کیسه های پلاستیکی در هنگام خرید و تلاش های کشور فرانسه در برنامه زمین سبز است که از ماه جولای عملی شده است. فرانسه در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و رفتار دوستانه با محیط زیست در جهان رتبه اول را دارد. در سال 2015، 4.73 میلیارد فنجان پلاستیکی در فرانسه به دور انداخته شد و تقریباً 17 میلیارد کیسه پلاستیکی در سوپرمارکت های این کشور استفاده میشد. با تصویب قوانین جدید فرانسه امیدوار است که از وابستگی به لوازم پلاستیکی یکبار مصرف رها شود. برطبق قانون جدید توزیع کیسه های پلاستیکی در سوپرمارکت ها از ماه جولای ممنوع شده است و کیسه های پلاستیکی در بخش میوه فروشی و سبزی از 1 ژانویه 2017 ممنوع خواهد بود. ممنوعیت توزیع ظروف یکبار مصرف مخصوص پخت و پز، فنجان ها و بشقاب ها از سال 2020 خواهد بود که به تولیدکنندگان زمانی برای سازگاری با شرایط را میدهد. مقامات محلی عنوان میکنند که در سه سال آینده 50 درصد از طروف یکبار مصرف باید از مواد آلی و تجزیه پذیر در محیط ساخته شوند این درصد تا سال 2025 به 60 خواهد رسید.
این خبر با استقبال گسترده فعالان محیط زیست در سراسر جهان همراه بود زیرا برطبق پیش بینی ها وضع موجود در سال 2015 تعداد پلاستیک ها بیش از ماهی های اقیانوس خواهد بود. این نشان میداد که مشکل زباله در جمعیت رو به رشد جهان نیاز به یک اقدام قاطعانه دارد. اما این قانون برای همه خوشایند نبود. Pack2Go سازمان مستقر در بروکسل که نمایندگی تولیدکنندگان بسته بندی در اروپا می باشد اعلام کرده است که با این قانون مبارزه خواهد کرد و آن را نقض حقوق تولیدکنندگان میداند. این شرکت از کمیسیون اروپا تقاضای اقدام قانونی علیه فرانسه برای نقض قوانین اروپا کرده است و اعلام کرده اند که اگر آنها کاری انجام ندهند خودشان دست به کار خواهند شد. این سازمان ادعا میکند که این ممنوعیت در واقعا مشکلات را بدتر خواهد کرد و مصرف کنندگان بسته بندی های تجزیه پذیر در محیط زیست را پس از مصرف در خیابان ها رها خواهند کرد. جدا از اینکه این ادعا از طرف یک سازمان حامی ظروف پلاستیکی عنوان شده است اما بطور جدی میتواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود.
نقدهای دیگری نیز مبنی بر عدم تحمل غذاها و نوشیدنی های داغ توسط ظروف جدید وجود دارد. همچنین پیش بینی بر این است که ظروف جدید گرانتر از ظروف قبلی است و این احتمال بازگشت مصرف کنندگان به ظروف یکبار مصرف قدیمی را بیشتر میکند. حال باید دید برنده این جنگ طولانی سودجویان این بازار می باشند و یا دوست داران محیط زیست.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
متاسفانه دور انداختن پلاستیک در کشور ما بیداد میکند و هیچ فکری در رابطه با حفظ محیط زیست انجام نمیشود ……….
جای تشویق داره :-bd:-bd
کاره خوبی کردن=smile:-bd