در چند ماه اخیر اپل چندین مدل از مکبوک پروهای خود را که در بازه زمانی میان سپتامبر 2015 و فوریه 2017 فروخته شده بود را فراخوانی کرد. دلیل فراخوان اپل این بود که قصد داشت باتریهای تعبیه شده در مکبوکهای مورد نظر را که بدون هیچ محرک آشکاری مستعد آتش گرفتن بودند را تعویض کند.
برای حل مشکل مورد نظر اپل جایگزینی باتریهای آسیبپذیر را بدون هیچ هزینه اضافی به کاربران ارائه کرده است. با این حال، نهادهای نظارتی پرواز در سراسر جهان تصمیم گرفتند تا قانون سختتری در خصوص این نوتبوکها اعمال کنند. نهاد نظارت بر امنیت خطوط هوایی ایالات متحده در تصمیمی سختگیرانه اعلام کرده است که مانع اجازه ورود این سری از لپتاپ به داخل هواپیما خواهد شد، چرا که آنها ریسک آتشسوزی را بالا میبرند.
البته به غیر از آمریکا، چهار خط هوایی اروپایی با کاربری حمل بار که توسط Total Cargo Expertise مدیریت میشوند، با نامهای TUI Group Airlines، Thomas Cook Airlines، Air Italy و Air Transat نیز حکم ممنوعیت مشابهی برای مکبوک پروهای اپل وضع کردهاند. علاوهبراین آژانس امنیت هوایی اتحادیه اروپا نیز در اوایل ماه جاری هشداری مشابه داده بود. این هشدار خطاب به خطوط هوایی منطقه بود که از آنها خواسته بود تا لپتاپهای Macbook Pro اپل که باتری آنها تعویض شده است در زمان پرواز خاموش باشند و از آنها استفاده نشود.
مکبوک پرو به سرنوشت گلکسی نوت 7 دچار شد
این اولین باری نیست که دستگاههایی با باتری لیتیوم- یونی در زیر رادار واحدهای نظارت خطوط هوایی قرار میگیرند. اگر بهخاطر داشته باشید در سال 2016 گوشیهای گلکسی نوت 7 سامسونگ هم که به شدت مستعد آتش گرفتن بودند از ورود به هواپیما در تمام خطوط هوایی منع شده بودند.
باوجود آنکه خطر آتش گرفتن باتری میتواند بسیار جدی باشد، هنوز بسیاری از نهادهای نظارتی در سراسر جهان واکنشی به این موضوع نشان ندادهاند. اما آیا شما هم تصور میکنید دستگاههایی که باتریهای آنها تعویض شدهاند، هنوز هم یک تهدید امنیتی به حساب میآیند یا باید به آنها اجازه داده شود که به داخل هواپیما بیایند؟ در بخش نظرات ما را از دیدگاه خود آگاه گنید.
سلام
به نظرم نباید این ریسک را کرد. چون در کل اگر کمتر از یک درصد هم مشکلی برای باتری پیش بیایید و اتش سوزی رخ بدهد خسارت جبران ناپذیری ایجاد می شود. در کل باید همان سیاست نوت 7 برای مک پرو هم اجرایی شود.