Linden Gledhill، عکاس و متخصص بیوشیمی بیشتر اوقات خود را پشت میز و خیره به میکروسکوپ ها می گذراند. شغل اصلی او ساخت و توسعه داروهای ضد سرطان است ، اما کاری که او در اوقات فراغت خود انجام می دهد تهیه عکس های میکروسکوپی از هر چیزی است که فکرش را بکنید، از دانه های برف گرفته تا الگوهای تداخل امواج. اما آنچه که او اخیرا انجام داده است شما را به حیرت وا خواهد داشت. علاقه او به بلور یا کریستال های DNA باعث شده است که اخیرا سراغ عکاسی از آنها رفته و نتایج حیرت انگیزی را ثبت کند. او میگوید: من پیش از این عکس های مربوط به این بلور ها را در مقاله های علمی مشاهده کرده بودم اما تا زمانی که خودم دست به عکاسی و فیلم برداری از این فرایند کردم ، به زیبایی خیره کننده آنها پی نبرده بودم.
بلور های DNA زمانی شکل می گیرند که یک مولکول DNA را در یک محلول در حال تبخیر غوطه ور کرد. جالب است که بلور ها بر اساس اطلاعات موجود در رشته های موکلول شکل می گیرند و هنگامی که در برابر تابش مقطعی نور پلاریزه شده قرار می گیرند ، تصاویر حیرت انگیزی از اشکال و رنگ های مختلف را به نمایش می گذارند. تصویر برداری از چنین چیزی کار هر کسی نیست و تجهیزات مخصوص و علم دانشمندان را می طلبد. Gledhill محلولی کاملا اشباع از DNA مصنوعی را زیر میکروسکوپی با بزرگنمایی تقریبا ده هزار برابر قرار داده است و دوربین Canon EOS 5D mark II را نیز به چشمی میکروسکوپ متصل کرده است و اقدام به تصویر برداری از آنها کرده است. با تبخیر شدن حلال از محلول ، بلور های DNA به آرامی شروع به تشکیل شدن خواهند کرد. نتیجه چیزی فراتر از عکس های عادی از مولکول ها است و بیشتر به شاهکاری هنری شباهت دارد. Gledhill برای ثبت تصاویر بلور های 15000 مولکول DNA ، 3 ماه از شب های خود و تعطیلات آخر هفته را وقت صرف این کار کرده است و حتی اقدام به تهیه ویدیویی از فرآیند تبلور این مولکول ها نیز کرده است که می توانید با مراجعه به حساب Autism Speaks در یوتیوب آن را تماشا کنید. او برای تهیه این فیلم ، دوربین را به گونه ای تنظیم کرده است که در فاصله های زمانی منظم ، هزاران عکس بگیرد به گونه ای که هر ثانیه از این ویدیو را 24 عکس تشکیل می دهد. بر خلاف کار حرفه ای او که ماه ها یا سال ها زمان می برد تا یک داروی جدید توسعه پیدا کند که حتی اثر بخش بودن آن مشخص نیست.به گفته او کارهای جانبی و پروژه های عکاسی اش معمولا چند هفته بیشتر به طول نمی انجامند و به همین دلیل حسی از رضایتمندی و نتیجه بخشی آنی را برای او به ارمغان می آورند.
همچنین این سری از کارهای او در راستای جمع آوری کمک های مالی برای کمپینی متعلق به بیماران مبتلا به اوتیسم می باشد که هدف آن تشکیل پایگاه داده ای open-source از DNA های خانواده های افراد مبتلا به این بیماری برای انجام تحقیقات پزشکی و کشف راه حل درمان آن می باشد. با مراجعه به سایت این کمپین (mss.ng) می توانید با میکروسکوپ های مجازی کار کنید و ده هزار نمونه مختلف از بلور های DNA را مشاهده کنید.
Gledhill از عوامل مختلف تاثیر گذار بر روی شکل گیری این بلور های می گوید ، از جزئیات ریز هر مولکول DNA گرفته تا دمای محیط و انواع مختلف نور های میکروسکوپی در نتیجه نهایی دخیل هستند و به عقیده او بی نهایت ترکیب دیگر هنوز در انظار کشف شدن هستند. در ادامه می توانید تصاویر ثبت شده را در یک گالری مشاهده کنید.
مثل اینکه چیزهای زیادی در این جهان میباشند که تکرار پذیز نمیباشند!!!! (مثل اثر انگشت و یا شکل دانه های برف ….)