پیتر مولینیو را دوست داران بازی های کامپیوتری با عناوین مشهوری نظیر Populous ، dungeon Keeper ، Black & White و این اواخر سری Fable می شناسند. در واقع او پس از ساخت بازی Fable 3 و همچنین پس از آن، نسخه ی مبتنی بر کینکت این سری یعنی بازی Fable: The Journey استودیوی Lionhead را ترک کرد و استودیوی شخصی خود یعنی 22Cans را پایه گذاشت. استودیویی که این روزها به هیچ وجه حال و روز خوبی ندارد و مدیر عامل جدید آن یعنی آقای سایمون فیلیپس، طی مصاحبه ی اخیر خود تمامی کاسه کوزه ها را بر سر آقای مولینیو شکسته و دلایل تمام این ناکامی ها را شخص شخیص او عنوان کرده است! تمامی این کشمکش ها و کلنجار ها هم بی حرف پیش مربوط به بازی Godus است. اثری با پتانسیل های بسیار بالا و آینده ای فوق درخشان که توانسته بود در روزهای پایانی سال 2012 از پروژه ی کیک استارتر خود کاملاً سر بلند بیرون بیاید و نوید تولید یک بازی بسیار خوب را به هواداران این اثر بدهد. اما هر چه جلوتر آمدیم، اوضاع پیچیده تر شد و گره های فراوانی در کار ساخت این بازی خوش آتیه ایجاد شد؛ تا جایی که اکنون خبر می رسد بازی Godus قادر نیست بسیاری از قول های ابتدایی خود را جامه ی عمل بپوشاند و به گفته ی جناب فیلیپس تمام این تقصیر ها بر گردن آقای مولینیو سنگینی می کند.
بازی Godus اثری جدید و جاه طلبانه در سبک God Game است که از ابتدا قرار بود با تلفیق جالبی از مولفه های شاخص آثار پیشین پیتر مولینیو یعنی همان عناوینی که در سطور پیشین نامشان ذکر شد، ساخته شود و تمامی نگاه ها را به خود خیره کند. شما در گام نخست، این بازی را با دو شخصیت اصلی آغاز می کردید و در ادامه می بایست با افزایش جمعیت و مدیریت هوشمندانه ی آن ها، به تدریج یک تمدن بزرگ و عظیم را با تمامی جنبه های مربوط به آن شکل دهید. با این حال فیلیپس معتقد است که مولینیو در طی پروسه ی ساخت این اثر تنها به ایده پردازی صرف مشغول بود اما هیچ اقدام عملی مفیدی برای به بار نشستن این ایده ها و پیاده سازی آن ها در ساختار یک بازی منسجم انجام نمی داد. او معتقد است این موضوع که شما خرواری از ایده های بکر را برای شکل دادن یک بازی جذاب در سر داشته باشید به خودی خود کافی نیست و وظیفه ی اصلی شما به عنوان یک طراح این است که بتوانید این ایده ها را در بطن گیم پلی اثر مذکور به تصویر بکشید و آن را در نهایت به یک بازی کامپیوتری منحصر به فرد تبدیل کنید. او همچنین اظهار داشته که مولینیو به هیچ وجه تخصصی در امر مدیریت منابع مالی و تخصیص متفکرانه ی آن ها به ایده های ذهنی خود ندارد و ایده ها و تفکراتش در این زمینه تا کنون بیشتر به باد هوا شبیه بوده است! به اعتقاد او مولینیو در طی این دو سال هیچ شمه ای از قابلیت های رهبری و مدیریتی از خود نشان نداد و اکنون هم دیگر در این پروژه حضور ندارد تا بتواند کم کاری های خود را جبران کند. در واقع فیلیپس اظهارات نسبتاً تندی را در مورد مولینیو بیان داشته و حتی به شکل ضمنی اشاره کرده که او و سایر اعضای استودیو 22Cans با تمام توانشان سعی می کنند تا گند کاری (!) مولینیو را راست و ریست کنند و بازی Godus را در موعد مقرر عرضه کنند. البته این بازی قرار نیست آن چیزی باشد که پیش تر مولینیو وعده ی ساخت آن را به علاقمندان داده بود. چندی پیش طراح اصلی و سرپرست جدید بازی یعنی کنراد ناژینسکی (که جایگزین مولینیو شده) اظهار داشت که ساخت بازی Godus با ایده های ابتدایی آن مستلزم وقت و زمان بسیار زیادی خواهد بود و به همین دلیل (و همچنین دلایل مالی) آن ها مجبورند برخی ایده های ابتدایی موجود در این اثر نظیر وجود مبارزات یا بخش آنلاین و همچنین قابلیت هایی همچون ماندگاری و پویایی دنیای بازی را کنار بگذارند. البته با توجه به کشمکش های اخیر و کنار رفتن مولینیو از پروژه ساخت این بازی و همچنین با توجه به صحبت های اخیر آقای ناژینسکی، تعدادی از گیمرهایی که در پروژه کیک استارتر بازی سرمایه گذاری کرده بودند خواهان باز پس گیری وجوه خود شدند! بنابراین باید دید که پروژه ی ساخت بازی Godus در بدو امر یا اصلاً به فرجامی خواهد رسید یا خیر.
اگر چه صحبت های اخیر فیلیپس در مورد مولینیو تا حدودی تند و حتی غیر محترمانه بوده، اما وجود یک حقیقت آشکار را نمی توان در گفته های او نادیده گرفت. این که مولینیو بیشتر اهل حرف زدن و ایده پردازی است تا عمل کردن به حرف ها و تولید واقعی ایده های خود. در واقع این خصلت نه چندان مثبت را ما طی چند سال گذشته به عینه در ساخته های اخیر او شاهد بوده ایم. در سال های نه چندان دور او مدام در مورد Fable 3 و ایده های بکر موجود در ساختار این اثر حرف می زد اما همگی پس از تجربه ی این بازی مشاهده کردیم که هیچ کدام از آن ایده ها عملی نشدند و Fable 3 حتی نتوانست پتانسیل های جذاب Fable 2 را به بار نشاند. از آن سو نسخه ی The Journey نیز که قرار بود یکی از بهترین عناوین مبتنی بر ابزار حرکتی کینکت باشد، یک بازی کاملاً متوسط از آب در آمد و وضعیت بازی Godus نیز خود مثل روز روشن است. در این میان می توان حتی به پروژه ی بلند پروازانه ی Milo نیز اشاره کرد که در ابتدا با وعده وعید های خود خبر از تحولی ژرف در دنیای بازی های کامپیوتری می داد اما در نهایت نتیجه اش به تعدادی افکت حرکتی به کار گرفته شده در بازی Fables: The Journey ختم شد و جناب مولینیو را به نسخه ای جدید از چوپان دروغ گو و پینوکیو تبدیل ساخت! حال باید منتظر ماند و دید که آیا جناب مولینیو پس از افتضاح به بار آمده در بازی Godus آیا به سراغ پروژه ی جدیدی هم خواهد رفت یا این که ما به زودی باید شاهد خداحافظی یکی از نامداران حاضر در دنیای بازی های کامپیوتری از این عرصه باشیم. طراح خوش نامی که روزگاری عناوین بسیار خوبی را در آستین می پروراند اما هر چه در طی زمان پیش تر آمد، توان عملی اش در ساخت بازی های رنگارنگ تحلیل رفت و عاقبت تبدیل به شخصی شد که ما این روزها نمونه هایش را زیاد دور و برمان می بینیم: یک طبل تو خالی!
شاید مخش پوکیده!!!!
ممکنه به خاطر سبک بازی هایی رو که میساخته کمتر بهش توجه میشه.fable هم چندان جذاب نبود