بنچمارک AnTuTu مک بوک ایر M1 از امتیاز یک میلیون گذشت، اما این لپتاپ چگونه در یک اپلیکیشن موبایلی بنچمارک رکوردشکنی کرد؟
در لپتاپهای جدید اپل که با تراشه اختصاصی M1 راهی بازار شدهاند، امکان اجرای برنامههای iOS وجود دارد. برای تست AnTuTu هم نسخه iOS آن بر روی سیستم عامل macOS Big Sur نصب شد. به طرز جالبی در طول این تست مک بوک ایر جدید اپل به عنوان یک تبلت آیپد پرو شناخته شد که دارای سیستم عامل iOS 14.2 است.
امتیاز بنچمارک AnTuTu مک بوک ایر M1
باوجود آنکه در این تست مک بوک اپل با اسم آیپد پرو شناخته شد، امتیاز آن بسیار بالاتر از این تبلت و چیپست A12Z آن بود. امتیاز پردازنده M1 اپل 50 درصد بالاتر، پردازنده گرافیکی آن 45 درصد بالاتر و حافظه آن نیز به همین ترتیب سریعتر بود. A12Z چیپست تقویت شده A12 است که در گوشی آیفون XS مورد استفاده قرار گرفته بود. باوجود آنکه این تراشه برپایه لیتوگرافی 7 نانومتری طراحی شده، همچنان پیش از آنکه M1 رونمایی شود، بهترین عملکرد را در میان چیپستهای اپل داشت (عملکرد آن حتی از A14 گوشیهای آیفون نیز بهتر بود).
دلیل آنکه عملکرد A14 آنقدرها چشمگیر نبوده اینست که این تراشه برای گوشیهای سری آیفون 12 که باتری و ابعاد کوچکتر و در نتیجه آن مصرف محدودتری دارند، طراحی شده است. با این حال، این تراشه و M1 همچنان تنها سیلیکونهای اپل به حساب میآیند که با معماری 5 نانومتری طراحی شدهاند.
چیپست آیفون دارای پیکربندی 4+2 برای پردازنده خود است، این در حالیست که چیپست مک دارای پیکربندی 4+4 است. علاوهبراین پردازنده گرافیکی A14 تنها نصف هستههای M1 را دارد. برای مقایسه بد نیست بدانید که پردازنده M1 حدود 78 درصد سریعتر و پردازنده گرافیکی آن 2.5 برابر سریعتر از آن چیزی است که درون آیفون 12 پرو قرار گرفته است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که کلاک اسپیدچیپست M1 نیز بالاتر از A14 است.
به نوعی میتوان گفت که A12Z مانند نسخه M تراشه A12 است. این پردازنده به جای پیکربندی 2+4 از 4+4 استفاده کرده و تعداد هستههای آن نیز دو برابر است. این یعنی تراشه نسل آینده آیپد پرو به احتمال بالا همان M1 خواهد بود و یا با تغییر نام، تحت عنوان A14Z مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: عملکرد Apple M1 در Cinebench R23 – بسیار ضعیفتر از اینتل و AMD
دیدگاهتان را بنویسید