محبوبیت صفحه نمایشهای امولد امروزه بیشتر از هر زمان دیگری است و در گجتهای دارای نمایشگر زیادی خصوصا گوشیهای هوشمند بسیار این پنلها مورد استفاده قرار میگیرد. به گزارش موسسه تحقیقاتی کانترپوینت، عرضه پنلهای AMOLED در سال میلادی پیش رو رشد چشمگیری خواهد داشت و با افزایش سالیانه 46 درصدی، بیش از 600 میلیون از این نوع نمایشگرها وارد بازار خواهد شد.
علت این افزایش عرضه از سوی کانترپوینت، روی آوردن کمپانیهای چینی مانند هواوی، Vivo، اوپو، ریلمی و شیائومی که محصولاتی ارزشمند را مقایسه با قیمت ارائه میدهند، به پنلهای AMOLED در محصولات خود است. در ادامه این گزارش آمده است که نمایشگرها بخش اصلی از یک گوشی هوشمند است که بر روی تجربه کلی از یک دستگاه تاثیر گذارند. در سال 2019 به نمایشگر گوشیهای هوشمند بسیار توجه شد و نتیجه این کار، جلب توجه کاربران بود که منجر به ارتقای گوشی هوشمند آنها شد. در سال 2019 شاهد نمایشگرهای زیادی با حاشیه بسیار کم بودیم و سازندگان نمایشگرهایی با رفرش ریت بالا و ویژگیهای خلاقانه ای مانند نمایشگرهای تاشدنی را ارائه دادند و همین باعث شد فناوریهای جدید دیگری مانند دوربین پاپ آپ یا سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر پا به میدان بگذارند. از نظر طراحی نیز گوشیها دچار تغییراتی شدند و به طور مثال ناچها کوچک تر شدند یا حفره ای بر روی نمایشگر برای جای گذاری دوربین سلفی در آن تعبیه شد.
اما همچنان ویژگیهایی که باعث شده سازندگان به پنلهای AMOLED علاقمند باشند، کیفیت تصویر بسیار بالا، منعطف بودن و مصرف بهینه باتری توسط این نمایشگرهاست. با اینکه اکثر سازندگان نمایشگرهای AMOLED را ترجیح میدهند اما هنوز کمپانیهایی هستند که عملکرد کندی در مهاجرت از نمایشگرهای LCD به امولدها دارند. در زمینه بهره گیری از پنلهای امولد، سامسونگ با سهم 45 درصدی در سال 2019 پیشتاز بوده در حالی که اپل با 16 درصد و اوپو با 11 درصد در رتبههای بعدی قرار گرفته اند. هر چند پرچمداران تمام کمپانیهای اصلی در این سال به پنل OLED مجهز بوده اند. استفاده از این نمایشگرهای محبوب در گوشیهای میان رده نیز در حال باب شدن است و برندهای چینی مانند هواوی، شیائومی، اوپو و Vivo از این نمایشگرها در دستگاههای میان رده با بازه قیمتی 300 تا 500 دلار استفاده میکنند. این مهمترین عامل رشد پنلهای امولد بوده است.
پیش بینی میشود در سال آینده شرکتها از این فناوری نمایشگر حتی در دستگاههای زیر 200 دلار نیز استفاده کنند و این چنین شاهد رشد قابل ملاحظه پنلهای AMOLED در سال میلادی آینده خواهیم بود. تقاضا برای صفحه نمایشهای امولد برای دیگر گجتها همچون گجتهای پوشیدنی و تلویزیونها نیز افزایش پیدا خواهد کرد. با این حال اکثر سازندگان غیر اصلی گوشیهای هوشمند در سال 2020 برای محصولات زیر 200 دلار همچنان از LCDها استفاده خواهند کرد. تقاضا برای نمایشگرهای امولد در سال آینده بسیار زیاد خواهد بود اما تحقیق این موضوع به ظرفیت تامین تولیدکنندگان پنل نیز بستگی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید