با اینکه بنچمارک ها هیچگاه منبعی صد در صد قابل استناد برای درک قدرت یک گجت هوشمند نیستند، اما به هر حال کاربران بسیاری این اعداد و ارقام را ملاک خود برای خرید یک دستگاه قرار میدهند و به همین دلیل کمپانی ها تمام سعی خود را میکنند تا دستگاه ها بتوانند امتیاز بالاتری در بنچمارک ها کسب کنند. پرچمداران کمپانی های چینی هر ساله نماینده های متعددی در لیست برترین گوشی ها از نظر امتیاز بنچمارک ها دارند و این موضوع برای کاربران بسیار جالب توجه است. حال به نظر میرسد این نتایج از چیزی که تصور میکردیم اعتبار کمتری دارند. فروم XDA Developers با کمک Primate Labs که به واسطه ی بنچمارک های گیک بنچ مشهور هستند متوجه شده اند که سه گوشی وان پلاس 3، وان پلاس 3 تی و میزو پرو 6 در بنچمارک های پردازنده تقلب کرده اند و باعث شده اند تا به روشی غیر منصفانه امتیاز بالاتری را به ثبت برسانند. این اقدام از آنجایی غیر منصفانه بوده است که تنها بهینه سازی نرم افزاری در کار نبوده است بلکه نرم افزار گوشی های مذکور طوری برنامه ریزی شده اند که اجرای برنامه ی بنچمارک را تشخیص میدهند و در آن لحظه با قدرت بیشتری پردازش میکنند.
این موضوع با رصد فعالیت پردازنده ی پرچمداران میزو و وان پلاس هنگام اجرای اپلیکیشن های معمولی و بنچمارک مشخص شده است. ضمن اینکه در بخش فریمور پرچمداران 2016 کمپانی وان پلاس نیز تقلب هایی کشف شده است. همین اقدامات کافی بوده است تا گوشی های ذکر شده در معروف ترین برنامه های بنچمارک از جمله Antutu، گیک بنچ، اندروبنچ، کوادرنت، GFXBench و Vellamo امتیاز غیر واقعی بیشتری را ثبت برسانند. همچنین آزمایشاتی که توسط نسخه ی دیگر بنچمارک گیک بنچ 4 به نام Bob,s Mini Golf putt انجام شده است نشان میدهد که خبری از استفاده از حالت High Preformance بر روی وان پلاس 3 تی نیست و این کمپانی نمیتواند عملکرد تاثیرگذار پردازنده را به این حالت نسبت دهد. اما این تقلب دقیقا چگونه صورت گرفته است؟
در مورد وان پلاس 3 و وان پلاس 3 تی فرکانس هسته های بزرگ در حالت بیکاری به 1.29 گیگاهرتز و فرکانس هسته های کوچک به 0.98 گیگاهرتز میرسد حتی زمانی که هیچگونه بار پردازشی بر روی پردازنده وجود ندارد. این در حالیست که برای اجرای اپلیکیشن های معمولی ( غیر بنچمارک ) فرکانس هسته های کوچک و بزرگ بر روی 0.31 گیگاهرتز قرار میگیرد. اما در مورد پرچمدار میزو این کار هوشمندانه تر صورت گرفته است. عملکرد هسته های پردازنده در پرو 6 زمانی افزایش میابد که گوشی تشخیص دهد که برنامه ی بنچمارک بر روی آن اجرا شده است. نکته ی عجیب این است که هسته های بزرگ در هر صورت باید قدرتمندتر فعالیت کنند اما این کار برای اجرای اپلیکیشن های معمولی انجام نمیشود. بنابراین میزو پردازنده ی گوشی خود را طوری برنامه ریزی کرده است که تفاوت اجرای برنامه های معمولی و بنچمارک را با یکدیگر تشخیص میدهد. XDA تمامی اطلاعات فنی تحقیقات خود در این مورد را منتشر کرده است و همان طور که در نمودار زیر میبینید، افزایش امتیاز صورت گرفته چندان زیاد نیست و تنها چند درصد امتیاز بیشتری را برای گوشی های متقلب به دنبال داشته است.
وان پلاس با پذیرفتن این اقدام در صدد توجیه اقدام خود درآمده است و گفته است که هدف کمپانی از این کار بهبود تجربه ی کاربران در اپلیکیشن ها و بازی های سنگین بوده است، به خصوص برنامه های سنگین گرافیکی و برای این کار مکانیسم هایی را در اندروید نوگا استفاده کرده است تا پردازنده عملکرد بهتری داشته باشد. وان پلاس گفته است که تاثیر این مکانیسم ها در بیلد های آتی Oxygen OS بر روی برنامه های بنچمارک منتفی خواهد شد. این سازنده ی چینی در ادامه گفته است که بهبود عملکرد پردازنده هنگام اجرای بازی های سنگین تغییری نخواهد کرد. با این وجود نمیتوان دلیل وان پلاس را برای تقلب در نتایج بنچمارک توجیه کرد. وان پلاس اشتباه خود را پذیرفته است و وعده ی جبران را در سریع ترین زمان به کاربران داده است.
همچنین XDA اعلام کرده است که تنها وان پلاس و میزو نبوده اند که احتمالا اقداماتی برای تغییر امتیاز بنچمارک دستگاه خود انجام داده اند اما از آوردن نام کمپانی های متخلف دیگر خودداری کرده است. این اولین بار نیست که سازندگان دست به چنین اقداماتی میزنند و پیش از این سازندگانی از جمله سامسونگ، ال جی، ایسوس و اچ تی سی نیز اقدامات مشابهی انجام داده بودند. نظر شما در مورد این اقدامات چیست؟
در اصل تقلب نبوده، گوشی وقتی برنامه ای مثل بازی های سنگین که بیشتر قدرت گوشی رو میطلبن باز میشه فرکانس هسته هارو افزایش میده این نامردی نیست قدرت واقعی گوشیه اگه گوشی قدرتش رو نداشت و توی اعداد دستکاری ایجاد میشد اون تقلب بود=smile البته نظر هرکی محترمه
نامردا :-L :-q
:-L