ساخت میکرو کامپیوترهای کوچک آموزشی مانند Raspberry Pi برای اهداف خاص چندیست جای خود را میان کاربران باز کرده است.نمونه های از RaspberryPi نیز در کشور موجود هستند.اصول یادگیری اولیه علم کامپیوتر در کشورهای اروپایی/آمریکایی،بر مبنای ساخت و شناخت قطعات به صورت همزمان است.این شیوه ضمن آموزش صحیح اصول یک کامپیوتر،آموزش مناسبی را برای دانش آموزان مبتدی فراهم میسازد.
در همین راستا BBC با پشتیبانی کمپانی هایی مانند سامسونگ،ARM،مایکروسافت و 29 شرکت فعال در زمینه های کامپیوتری اقدام به تولید میکرو کامپیوترهای آموزشی برای سنین 7 تا 12 سال کرده است. این محصول جدید است که ابتدا در کشورهای انگلستان و آمریکا وارد بازار خواهد شد، در تعداد مونتاژ 1 میلیون دستگاه در مرحله اول خواهد بود.این میکرو کامپیوتر در اندازه 5 سانت در 4 سانتی متر امکاناتی مانند،یک پردازنده،حسگر ژیرسکوپ،پورت USB،بلوتوث و یک خط اتصال برای کامپیوتر و لپ تاپ را ارائه میدهد.
انرژی آن از 2 باتری AAA تامین میگردد.برد این محصول دارای 5 ورودی و خروجی I/O برای اتصال به وسیله گیره های سوسماری است.مایکروسافت نیز با یک نرم افزار رایگان برای آموزش و کار با این میکرو کامپیوتر،پروژه را تکمیل کرده است.همچنین کمپانی سامسونگ نیز مشغول کار بر روی این محصول است تا در آینده نزدیک توانایی اتصال آن را به نرم افزارهای اندورید و IOS بدهد.این محصول با تکیه بر 25 عدد چراغ LED توانایی کار و آموزش را راحت تر کرده است.BBC اضافه کرده است که این محصول به کمک پشتیبانان،در حال ارتقاء و بهینه شدن است که به زودی شاهد مدل های بهتر با امکانات بیشتری خواهیم بود.مردم میتوانند این محصول را برای اهداف دیگر خود نیز خریداری نمایند اما این میکرو کامپیوتر در ماه های سپتامبر و اکتبر ابتدا در اختیار معملمان و دانش آموزان قرار خواهد گرفت.
از کجا میدونی دونستن داره ؟ یک شخصی که اگه یکم از طرز کارکرد مینی برد ها و میکروکنترلرها رشته ای داشته باشه و برنامه نویسی هم یکم بلد باشه میتونه بدونه این برد برای برنامه نویسی سطح پایین هستش ! شما نمیتونید سیستم عامل اندروید مانندی رو روی چنین بردی نصب کنید تا براش برنامه نویسی سطح بالا داشته باشین ! پس فقط میمونه برنامه نویسی سطح پایین و بازی کردن با داده های ورودی و خروجی از سنسورها و پورت های I/O همین و بس.
فکر کنم برنامه نویسیش یه چیز تو مایه های AVR باشه … یعنی نمیشه باهاش درست حسابی اپلیکیشن نوشت ! که روی سیستم عامل اجرا شه ولی میتونه مانند میکرو کنترلرهای atmega ورودی و خروجی رو کنترل کنه و داده های ورودی و خروجی رو با امکانات خودش قاطی کنه !
ژیروسکوپ … بلوتوث… میشه براش برنامه نوشت که با بلوتوث اگه یه مشخصه کدی به برد ارسال شد اطلاعات پردازش شده (مثل خروجی حسگر ژیروسکوپ) رو به یکی از پورت های IO بفرسته …
خیلی خیلی خوبه برای بچه های 7-12 ساله ! اونا فکر چین ما فکر چی هستیم ! 🙁
اینجا تو پژوهشرا بودجه ساخت روبوت نمیدن امکانات نمیدن … بعد آخر انتظار دارن که استعدادی شکوفا بشه !
ولی اونور آب ! دژمنامون دارن از بچگی کسایی که استعدادی در این زمینه دارند رو به مرز شکوفایی بکشونن و با اصول درست طرز کار کامپیوتر رو بهشون یاد بدن !
من اگه 7 سالگی این چیزا رو میدونستم الان شاید خیلی بهتر از اینی بودم که هستم :دی
ولی حیف در 13 سالگی تازه فهمیدیم برنامه نویسی چیه 😐
مسئولین جوابگو باشن ! چرا ما در زمینه شکوفایی استعداد بچه ها این همه عقبیم … چرا واقعاً؟
شما از کجا میدونی؟
این مینی کامپیوترها اولین پله ها برای برنامه نویسی میباشد که بچه ها با یادگیری آن سطح به سطح بالا میآیند…
احتمالا کاربرد های آن مربوط به برنامه نویسی ذر سطح پایین میباشد…
دقیقا با این میشه چیکار کرد؟
وسیله بسیار مناسبیه امیدوارم به زودی در کشور هم عرضه بشه.