کمپانی انویدیا که به تازگی سری جدید کارت گرافیک های GeForce RTX 20 را معرفی کرده است، نخستین بنچمارک داخلی (Internal Performance Benchmark) از کارت گرافیک RTX 2080 را منتشر کرد. انویدیا اعلام کرده است که در وضعیت تک هسته، به طور میانگین 50% بهبود عملکرد را به نسبت نسل پیشین به ارمغان آورده است. این در حالی است که هسته هایی به جز CUDA نیز بدان افزوده شده و این کارت گرافیک ها دارای فناوری Real Time Ray tracing هستند.
وجود گونه های جدید از هسته های مدرن، به RTX 2080 این اجازه را می دهد تا توان عملیاتی خود را در بازی های جدید تا 2 برابر GTX1080 افزایش دهد. همچنین انویدیا امکان رندر با دقت 4K و بیش از 60 فریم در ثانیه را برای مدل های فوق آماده کرده است. در بازی هایی که با هسته های جدید انویدیا سازگار شده اند، نظیر PUBG, Shadow of the Tomb Raider و Final Fantasy XV این بهبود عملکرد تا 75% پیش می رود.
توجه داشته باشید که: بازی های فوق در دقت 4K با فرکانس 60 هرتز و وجود فناوری HDR پردازش شده اند. این نرخ فریم، با توجه به گزینه های تنظیماتی بسیار بالا بدست آمده است.
تحلیل خوبی تو Hardware Unboxed در مورد این نتیایج شده.
https://www.youtube.com/watch?v=QoePGSmFkBg
نکته ای که وجود داره اینکه نتیایج بدون DLSS تو جالت HDR گرفته شده و طبق بررسی فعال کردن HDR باعث افت عملکرد پاسکال میشه. پس احتمال اینکه تورینگ تونسته حالت HDR رو بهبود ببخشه باعث شده نسبت به پاسکال عملکرد بهتری داشته باشه. تو حالت SDR که اکثریت مطلق بازیها تو این حالته و اصولا شاید 99% گیمرها هم این حالت رو بازی میکنن، احتمال بسیار زیاد فاصیه پاسکال و تورینگ کمتر خواهد شد.
حقه ای که انویدیا زده اینکه تمام تلاشش رو میکنه (با تاکید روی RT و DLSS و قابلیت HDR) تو این 1 ماهه هرچقدر میتونه پیش فروش کنه تا وقتی نتایج مستقل این کارتها میاد بیرون. خیلی خوب میدونن که تورینگ تو عملکرد عادی نهایتا 20 تا 30 درصد عملکرد بهتری خواهد داشت و خیلیها رو مجاب به خرید نخواهد کرد.
من نمیدونم چرا ایشون بحث DLSS رو وسط کشیدن. اصلا من این بخش بنچمارک مربوط به این قابلیت رو کاری نداشتم. کاملا درسته. این قابلیت قرار هست بار محاسبات برای انتی الیایزینگ رو به دوش بکشه و اگه به خوبی به صورت نرم افزاری پیاده بشه میتونه باعث بهبود پرفورمنس بشه. تنسور قرار نیست که بار رسترایزیشن رو به دوش بکشه و معلومه عملکرد یا همون فریم ریت نهایی به صورت خام بر عهده هسته ای کودا هست که با واحدهای tmu و rop عملکرد اصلی رو بر عهده دارند.
منتهی اصلا من به این داستان وارد نشدم. منظورم عملکرد ۵۰ درصدی بدون دخالت این قابلیت بود که این افزایش رو عجیب میدونم. مشخصات سخت افزاری تورینگ بدون هسته های تنسور و ردیابی پرتو اونچنان پیشرفت نکرده که ۲۰۸۰ بیش از ۵۰ درصد بهتر از ۱۰۸۰ باشه. برا همین گفتم باید منتظر بررسی های مستقل بود. اگه اینقدر پیشرفت اتفاق بیفته میشه تورینگ رو یه نسل بسیار عالی دونست.
DLSS یک تنظیم برای گرفتن بیشترین حد عملکرد(فریم ریت) با کمترین صدمه به کیفیت آنتی آلایزیگ (در واقع AA رو کنترول میکنه) با استفاده از توانایی های هوش مصنوعی معماری تورینگ.
ولی به خودتون بیایید این حرف های یک کمپانی باید صبر کنیم که بررسی های مستقل بیرون بیایند.کمپانی ها (مخصوصا انویدیا که رکورددار در این زمینه) به هیچ وجه ضعف هاشون رو نشون نمیدن. مارکتیگ همینه.
مثلا وقتی در سال 2009 از انویدیا پرسیدن چرا برای گرافیک های GTS250وGT250 از چیپ های 9800GTX و انویدیا پاسخ داد که اون ها فقط میخوان موقعیت این کارت ها رو با سری جدید مشخص کنند و این یعنی احمق فرض کردن گیمر ها و البته خیلی گول این رو خوردن با فکر اینکه این کارت ها جدیداند این کارت ها رو به سری معرکه HD4000(مخصوصا 4670 من که داشتم معرکه بود) از AMD ترجیح دادند.ببخشید ترجیح ندادند اصلا نمیدونستند که وجود داره.سری 4000 خیلی همه سایت ها رو تحت تاثیر قرار داده بود.
این یه مثال از قابل اعتماد نبودن شرکت هاست.
اول هم انویدیا میگفت که 1060 20 درصد قویتر از 480 هست بعدش معلوم شد چیزی بین 5 تا 10 درصد اختلاف داشتند.
همیشه منتظر تست های مستقل باشید.
بدون DLSS که اصولا هسته های تنسور دخیل نیستن. با توجه به نمودار، ستونهای سبز پررنگ که حالت بدون DLSS رو نشون میده در مقایسه با ستونهای خاکستری 1080 به طور میانگین بیش از 50% افزایش داره.
تو نظر اول من گفتم “بدون DLSS بیش از 50% بهتره”. منظور من اینکه اصلا من با بنچمارکهای سبز کم رنگ که حالت DLSS رو فعال کرده کاری ندارم و اونها رو ملاک قرار نمیدم. من نمیدونم شما چه برداشتی کردی. چیزی که من نگفتم رو شما برداشت کردی تو ذهن خودت و میای بر اون اساس به من پاسخ میدی.
شما اول مطمین شو که منظور طرف همون چیزی هست که شما در ذهن خودت تصور میکنی، بعد بیا بهش حمله کن.
هسته های tensor که مسول DLSS هستند اصولا هیچ نقشی تو پرفورمنس عادی کارت ندارن و اینو فکر کنم همه میدونن ونیاز نبود شما به من یادآوری کنی. برای همین من اصلا نمودار حالت DLSS رو دخالت ندادم. و تعجب کردم که از کجای نظر من این برداشت به شما دست داد که من دارم پرفورمنس هسته های تنسور رو دخالت میدم !
در کل توصیه میکنم بر اساس فرضیات ذهنی خودتون به طرف مقابل حمله نکنید. وقتی من میگم بدون DLSS بیش از 50% بهتره، به معنی این نیست که با DLSS بهترتر هم میشه. تو نظر دادن دقت کنید تا اسباب زحمت من و خودتون نشید.
متن انگلیسی ترجمه لغت به لغت متن فارسی نبود. بلکه مفهومش یکی بود
شما مثل اینکه خیلی بهتری ، چه با DLSS چه بدون DLSS فریم ریت این کارت همینه ، کارایی هسته های تنسور و DLSS جای دیگه ست
یه بار دیگه نظراتی که میذاری رو بخون تا بفهمی مشکل حرفت کجاست
متن انگلیسیت هم با متن فارسیت تو نظر دومت هم یکی نیست چه برسه به نظر اولت
ببخشید، حال شما خوبه؟
من چی نوشتم شما چی نوشتی!! میگم بدون DLSS، دقت کن بدون DLSS بیش از 50% بهتره. ترجمه میکنم: یعنی بدون در نظر گرفتن DLSS بیش از 50% بهتره. یعنی اصلا من DLSS رو در نظر نمیگیرم.
انگلیسی هم مینویسم شاید فارسی مشکل باشه:
If we don’t consider DLSS, it is 50% faster
چه ربطی به DLSS داره آخه
deep learning کار خیلی خاصی تو رندر انجام نمیده
چرا هر چیزی رو بهم ربط میدی؟
عجیبه. بدون DLSS بیش از 50% بهتره. باید منتظر بود و دید. اگه بدون این داستان RT بتونه عملکردی در این حد داشته باشه فراتر از انتظاره. من بعید میدونم البته. منتظریم برسه دست بررسی کننده ها ببینیم چطوره.