نخستین بنچمارک Ryzen 9 5900X پردازنده 12 هسته 24 رشتهای Zen 3 از کمپانی AMD افشا شد که نشان میدهد بهبود خارق العادهای را شاهد خواهیم بود. این افشاگری اسکرین شات CPU Z این مدل 12 هستهایست که تستهای تک هسته و چند هسته را به اتمام رسانده است.
اسکرین شات CPU Z یک پردازنده عرضه نشده AMD با کد 100-000000061-08 را نشان میدهد. به مانند جزئیات قبلی، برنامه CPU Z نیز این چیپ را با 12 هسته 24 رشته پردازشی ذکر نموده. به همین علت احتمالا شاهد اولین بنچمارک از AMD Ryzen 9 5900X یکی از پردازندههای نسل بعدی Zen 3 هستیم که جایگزین مدل فعلی Ryzen 9 3900X خواهد شد.
نخستین بنچمارک Ryzen 9 5900X
متأسفانه هیچ اطلاعاتی از سرعت کلاک در دسترس نیست یا این که از چه پلتفرم و حافظهای کمک گرفته شده. به احتمال زیاد اما فرکانس استاندارد که باید در حدود 5 گیگاهرتز (براساس شایعات) باشد برای این تست استفاده شده است. در زمینه کارایی این چیپ امتیاز 652.8 در تک هسته را کسب کرده که 27 درصد سریعتر از Ryzen 7 3700X و تا 25 درصد سریعتر از Ryzen 9 3900X میباشد. یکی از نکاتی که باید در نظر گرفت اینجاست که این اعداد مربوط به میزان بهبود IPC نیستند و تنها بهبود عملکرد معمول تک هسته را نسبت به نسل قبل نشان میدهند. از آنجایی که سرعت کلاک را نمیدانیم، ممکن نیست تا میزان افزایش IPC را از این بنچمارک متوجه شویم.
به سراغ بخش چند هسته که برویم پردازنده احتمالی AMD Ryzen 9 5900X امتیاز 9481 را بدست آورده که بهبود عظیم 75 درصدی نسبت به Ryzen 7 3700X و 15 درصدی نسبت به Ryzen 9 3900X را نشان میدهد.
با این که نخستین بنچمارک Ryzen 9 5900X منتشر شده اما ما کاملا مطمئن نیستیم که این چیپ واقعا Ryzen 9 5900X است یا پردازندهای دیگر یا حتی این که آیا میتوانیم به این بنچمارک اعتماد کنیم؟ اما اگر آن را درست در نظر بگیریم پس شاهد افزایش کارایی فوق العادهای نسبت به Ryzen 3000 خواهیم بود. AMD قصد دارد تا پردازندههای دسکتاپ Zen 3 را در تاریخ 8 اکتبر معرفی نماید. هنوز نامگذاری این مدلها مشخص نیست و باید حداقل تا تاریخ معرفی منتظر باشیم. همچنین بنچمارکی منتسب به Ryzen 7 5800X نیز قبلا منتشر شده بود که کارایی بسیار خوبی را نوید میدهد.
اطلاعاتی که از پردازندههای دسکتاپ Ryzen 4000 در اختیار داریم
کلیدیترین قابلیت هستههای Zen 3 خود معماری خواهد بود که ظاهرا به روز رسانی بزرگی نسبت به Zen 2 خواهند بود. با توجه به خود AMD طراحی Zen 3 به شکل کامل یک معماری پردازنده جدید بوده که افزایش IPC و سرعت کلاک بی سابقهای را فراهم خواهد کرد. با توجه به Red Gaming Tech منابع آنها اشاره داشتهاند که Zen 3 نقشه راه Zen را متحول خواهد کرد و افزایش IPC بالای دیگری را نسبت به Zen 2 ارائه میدهد.
گفته شده در عملیاتهای ترکیبی که از هر دو واحد صحیح و اعشاری معماری Zen بهره میبرند، Zen 3 میتواند به شکل میانگین 17 درصد IPC بالاتری را ارائه کند. همچنین ادعا شده که عملیاتهای صحیح 10 تا 12 درصد افزایش کارایی را دریافت کردهاند در حالی که عملیاتهای اعشاری میتوانند تا 50 درصد افزایش کارایی را دریافت کنند. عملیاتهای صحیح بیشترین چیزیست که اپلیکشینهای معمول رده مصرف کننده از آنها استفاده میکنند اما برنامههای سنگین که از عملیات اعشاری بهره میبرند، Zen 3 پتانسیل این را دارد که یک برگ برنده اساسی برای صنعت و بخصوص بازار سرور باشد.
تغییرات در حافظه کش
ما همچنین میتوانیم شاهد یک تغییر بزرگ در بحث طراحی حافظه کش در طی مراسمی برای پردازندههای EPYC باشیم، جایی که Zen 3 احتمالا از طراحی حافظه کش یکپارچه بهره مند میشود که در واقع اجازه میدهد هر هسته Zen 3 نسبت به هر هسته Zen 2 به دو برابر حافظه کش در اختیار داشته باشد. در Zen 2 هر CCD از دو CCX تشکیل شده که هر CCX نیز از 16 مگابایت حافظه کش سطح سه جداگانه بهره مند است، حتی اگر چه CCD حاوی 32 مگابایت حافظه کش سطح سه میباشد. با Zen 3 تمام 32 مگابایت حافظه کش در اختیار هر دو CCX خواهد بود و البته به یاد داشته باشید که Zen 3 میتواند بیش از 32 مگابایت حافظه کش در اختیار داشته باشد.
درباره سرعت کلاک بیشتر نیز سخنانی مطرح شده که انتظار میرود بین 200 تا 300 مگاهرتز فرکانس بالاتری را در پردازندههای Zen 3 شاهد باشیم که از این نظر آنها را به مدلهای نسل نهم اینتل نزدیک خواهد کرد. همین موضوع به علاوه افزایش عظیم IPC و تغییرات معمول معماری میتواند باعث شود که با چیپهای بسیار سریعتر از Ryzen 3000 مواجه شویم که خود یک افزایش کارایی فوق العاده را در مقایسه با پردازندههای Ryzen 2000 و Rzyen 1000 به همراه داشته در حالی که بیشتر طبق ادعای خود AMD یک محصول تکاملی بوده تا انقلابی.
اجازه دهید بگوییم Ryzen 9 3950X که در حال حاضر فرکانس پایه 3.5 گیگاهرتز و بوست 4.7 گیگاهرتز را در اختیار دارد، مدلی که جانشین آن خواهد بود احتمالا فرکانس پایه 4 گیگاهرتز و بوست 5 گیگاهرتز را فراهم میکند که میتواند فوق العاده باشد. هر چند که در آخر سرعت کلاکی که AMD ادعا میکند اهمیتی ندارد، بلکه سرعت کلاکی که پردازنده میتواند برای مدت زمان طولانی آن را حفظ کند مهم خواهد بود. Ryzen 9 3950X میتواند سرعت کلاک خود را بین 4.4 تا 4.5 گیگاهرتز حفظ نماید که آن هم با یک سری به روز رسانی (AGESA BIOS) بدست آمده و البته همچنان این به روز رسانیها ادامه دارند.
آزمایش واقعی برای لاین آپ Ryzen 4000 میتواند توانایی آنها در حفظ سرعت کلاک تبلیغ شده باشد که فعلا نگرانی کوچکی برای برخی کاربرانیست که پردازندههای Ryzen 3000 را تهیه کردهاند، اما همچنان عملکرد این چیپها خارق العاده است که نشان میدهد سرعت کلاک تنها معیاری نیست که این روزها باید برای مقایسه پردازندهها و معماری آنها در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید: تاریخ عرضه احتمالی Ryzen 5000 – اکتبر ماه عاشقان سخت افزار
بیشتر بخوانید: اولین بنچمارک AMD Ryzen 7 5800X – سریعتر از Core i9 10900K
والا این بنجمارک ها رو من نمیدونم چطوریه قبل از عرضه اینتل یه سری بنجمارک پخش شد که قدرت بالایی رو نشون میداد و نسخه نهایی ضعیف تر از اون بنجمارک بود
حالا هم نوبت amd شده که یه سری شایعات میاد که قدرت فضایی رو نشون بده و نسخه نهایی معلوم نیست با چه قدرتی باشه
خلاصه اینکه من فقط یه چیزی میدونم
کسی که گیمر باشه اینتل بهترین گزینشه چون کار های طراحی نداره و اینتل تمام نیاز هاشو برآورده میکنه
اگر هم طرف دنبال تولید محتوا باشه amd براش خوبه همین و بس
یک عمر طرفدارای AMD توی زودپزهاشون سوکس شدن حالا چند وقت هم اینتلیها سوکس بشن.اوضاع اینطور نمیمونه.این رو تجربه میگه.تجربه ای که شما نداری.
اها منظور از زودپز گرمایی بود که AMD قبلا تولید میکرد؟ عزیزم خیلی سخته گربه ها هم دستشون به گوشت نمیرسه میگن جیزه :))
اینتلی ها برید توی زودپزهاتون قایم بشین که قراره حسابی گرد و خاک به پا بشه یک وقتی توی گرد و خاک سوکس نشین
ما زودپز نداریم میشه بریم تو حموم؟ تروخدا جواب بده زندگیمون لنگ نظرات عجیب غریب شماست :))