تاکنون در وبسایت سخت افزارمگ چندین مانیتور گیمینگ (از شرکتهای مختلف) به نمایش در آمده که یکی از قابلیتهای برجسته آنها، پشتیبانی از نرخ نوسازی تصویر در بالای فرکانس 60 هرتز است. از اینها گذشته، استفاده از این نوع مانیتورها در بین تدوینگرها و افرادی که با نرم افزارهای حرفهای کار میکنند نیز به امری متداول تبدیل شده است. با پیشرفت علم و عادی سازی دستاوردهای برجسته در مانیتورهای معمولی، به زودی شاهد استفاده مردم عادی از این نوع نمایشگرها خواهیم بود. پس جای تعجب نیست اگر به شما بگوییم که مایکروسافت در ویندوز 11 قابلیتی تعبیه کرده تا به نسبت برنامهای که در محیط ویندوز در حال اجراست، نرخ نوسازی خروجی تصویر نیز تغییر کند. برای جزئیات نرخ نوسازی پویا در ویندوز 11 با ما همراه باشید.
نحوه عملکرد نرخ نوسازی پویا در ویندوز 11
شاید به زبان آوردن نرخ تازه سازی بالا کاری آسان باشد اما کافی است لپتاپ شما این قابلیت را داشته باشد و به چشم ببینید که این موضوع چه بلایی بر سر باتری دستگاه شما میآورد. خب. پس چارهی کار چیست؟ به نظر میرسد که جواب این سوال در شرکت مایکروسافت قرار دارد. این شرکت اخیرا از ویژگی جدیدی به نام DRR (Dynamic refresh rate) رونمایی کرده که به صورت خودکار میزان نرخ نوسازی نمایشگر شما را بر اساس کاری که در حال انجام هستید، تغییر می دهد. این خبر برای کسانی که از لپتاپهای حرفهای استفاده میکنند اما از باتری آنها ناراضی هستند بسیار خوشحال کننده است.
این بدان معناست که برای کارهای معمولیتر (که نیازی به نرخ نوسازی بالا نیست مانند ارسال ایمیل یا ویرایش یک سند) نرخ نوسازی مانیتور شما به 60 هرتز کاهش مییابد اما در زمان اجرای بازی یا نرم افزارهای حرفهای، این عدد به 120 هرتز افزایش مییابد. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که شرط اجرای چنین ویژگی در ویندوز 11، داشتن نمایشگری با قابلیت نرخ نوسازی بالای 60 هرتز است. پس اگر مانیتور شما از فرکانس ثابت پشتیبانی میکند، قرار نیست اتفاق جادویی برای شما رخ دهد. از طرف دیگر باید این نکته را در نظر گرفت که پردازنده گرافیکی شما نیز باید از قابلیت نرخ نوسازی پویا پشتیبانی کند. شاید این موضوع کمی ناامید کننده به نظر برسد (چرا که بسیاری از لپتاپها از این قابلیت بهره نمیبرند) اما به مرور زمان این موضوع به ویژگیای معمولی برای لپتاپها بدل خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید