استارتاپهای بومی فعال در حوزه تکنولوژی همواره نقش پررنگی در بالابردن سطح تولیدات داخلی داشتهاند. در جدیدترین فعالیت این استارتاپها آنها اقدام به تولید یک نقشهخوان بومی مشابه به گوگل مپ کردهاند. محسن شفیعی، رئیس سازمان نقشهبرداری کل کشور در راستای این اقدام استارتاپها گفته است: چند استارت آپ ایرانی مقدمات کار را شروع کردند و احتمالا ظرف یکی دوسال آینده بتوانیم اپلیکیشن جایگزینی برای گوگل مپ داشته باشیم.
به نظر میرسد که این استارتاپهای ایرانی مقدمات ساخت یک برنامه نقشهخوان بومی را آغاز کرده اند و طبق گفتههای شفیعی در چند سال آینده این برنامه جایگزین گوگل مپ خواهد شد. شفیعی مدعی است که پس از 50 سال که نقشههای شمال کشور و دریای خزر توسط روسها و نقشههای خلیج فارش توسط انگلیسها تولید میشد، حالا برای اولین نقشه خلیج فارس با این نام توسط سازمان نقشهبرداری کشور با استانداردهای بینالمللی تولید و در سطح جهان منتشر شده است.
او در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا ضمن اشاره به این موضوع که تاکنون مناطق وسیعی از کشور مورد عکسبرداری قرار گرفتهاند، گفت: سازمان نقشه برداری با تولید دادههای مکان محور و نقشههای آبی، زمینی و هوایی، میتواند زمینه را برای تولید نسخهی ایرانی و جایگزین Google Map و Google Earth مهیا سازد. شفیعی با عنوان اینکه بیش از 80 درصد از اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی براساس دادههای جغرافیایی کار میکنند از اهمیت بومی سازی این دادهها خبر داد. او در رابطه با نحوه دریافت دادهها و اهمیت این موضوع گفت:
شرکتهایی که داده های مکانی شان را در اختیار ما میگذارند، هر زمانی که بخواهند میتوانند از گذاشتن این اطلاعات در اختیار ما خودداری کنند و از طرفی معلوم نیست از اطلاعاتی که در اثر داد و ستد داده های مکان محور بدست میآورند چه استفاده هایی میکنند که این دو نکته نیز دلیل مهمی برای تولید برنامههای مشابه و داخلی و کسب استقلال در این حوزه است.
شفیعی ضمن اشاره به اهمیت دادههای مکانی و اینکه کشورهای دیگر میتوانند به آن دسترسی داشته باشند، عنوان کرد که این دسترسیها دو طرفه است و ما هم میتوانیم با دقت زیر یک متر از هرجایی دادههای ماهوارهای مکانی داشته باشیم.
دقیقاً منم همینو میخواستم بگم و همین کار هم میکنن
الان اگه این اپ بیاد بهانه ی خوبی میده دست دوستان عزیز واسه فیلتر کردن گوگل مپ و گوگل ارث و ….