در شرایطی که این روز ها علاقه مندان به کمپانی نینتندو در انتظار معرفی رسمی کنسول جدید نسل هشتمی این کمپانی (که اکنون بیش از یک سال است که تنها با نام موقت NX شناخته می شود) توسط سران نینتندو به سر می برند، اعضای ارشد کمپانی نینتندو در عوض این کار اقدام به رو نمایی از یک مینی کنسول جدید کرده اند که در واقع نسخه ای باز سازی شده از نخستین کنسول آن ها در طول تاریخ چند دهه ای بازی های کامپیوتری است.
بیش از سه دهه قبل، شرکت نینتندو با نخستین کنسول خانگی خود یعنی فامیکام، که در امریکا با نام NES شناخته می شد و در ایران و بسیاری دیگر از نقاط جهان هم با نسخه ی جعلی خود یعنی میکرو مشهور بود، حضور بسیاری موفقی را در دنیای بازی های کامپیوتری تجربه کرد و از همان گام نخست نام خود را به عنوان یکی از ارکان اصلی حاضر در صنعت بازی سازی مطرح نمود. حال پس از گذشت این همه سال شاهد معرفی نسخه ای کوچک و جمع و جور از این کنسول خاطره ساز توسط سران نینتندو هستیم که با نام کامل Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System شناخته می شود و قرار است در تاریخ 11 نوامبر سال جاری میلادی، با قیمتی نزدیک به 60 دلار در اختیار علاقه مندان به این کنسول قدیمی و تاریخ ساز قرار گیرد. گفتنی است که این کنسول کوچک بر اساس همان شکل و شمایل نسخه ی امریکایی از نخستین کنسول تاریخ نینتندو یا همان کنسول قدیمی NES (و در ابعادی مینیاتوری) طراحی شده است و از لحاظ ظاهر هیچ شباهتی به نسخه ی ژاپنی از نخستین کنسول خانگی کمپانی نینتندو یا همان فامیکام ندارد. بر خلاف نسخه ی کلاسیک از کنسول NES ، این مینی کنسول جدید از طریق کابل HDMI به تلویزیون یا سایر نمایشگر های مورد استفاده قرار گرفته توسط کاربران متصل می شود و در کنار آن این محصول جدید از وجود دو کابل یو اس بی نیز برای برقرار ساختن قابلیت اتصال کنترلر های این دستگاه بهره می برد. کنترلر هایی که دقیقاً همانند شکل ظاهری کنترلر های کنسول قدیمی NES و با همان ابعاد طراحی شده اند و توسط آن ها حتی می توان به انجام بازی های ویرچوال کنسول مربوط به پلتفرم NES در کنسول WiiU یا حتی کنسول قدیمی تر Wii نیز پرداخت. علاوه بر آن می توان از کنترلر های کلاسیک دو کنسول Wii و WiiU نیز به عنوان کنترلر دوم این کنسول بهره گرفت تا دارندگان کنسول های خانگی نینتندو نیازی به خرید کنترلر جدا گانه ی اختصاصی برای کینی کنسول NES نداشته باشند. البته این مینی کنسول جدید و کوچک توان اجرای تمامی بازی های کنسول قدیمی NES را ندارد و علاقه مندان به این محصول جدید با تهیه کردن مینی کنسول NES تنها از وجود 30 بازی اختصاصی کنسول NES (فامیکام) بهره مند خواهند شد. عناوینی که می توانید لیست کامل آن ها را در ادامه ی این متن مشاهده نمایید.
- Balloon Fight
- Bubble Bobble
- Castlevania
- Castlevania 2: Simon’s Quest
- Donkey Kong
- Donkey Kong Jr.
- Double Dragon 2: The Revenge
- Dr. Mario
- Excitebike
- Final Fantasy
- Galaga
- Ghosts ‘n Goblins
- Gradius
- Ice Climber
- Kid Icarus
- Kirby’s Adventure
- Mario Bros.
- Mega Man 2
- Metroid
- Ninja Gaiden
- Pac-Man
- Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
- StarTropics
- Super C
- Super Mario Bros.
- Super Mario Bros. 2
- Super Mario Bros. 3
- Tecmo Bowl
- The Legend of Zelda
- Zelda 2: The Adventure of Link
اگر چه 30 بازی عنوان شده در این لیست همگی جزو شاخص ترین، بهترین ، نام آشنا ترین و خاطره انگیز ترین بازی های کنسول NES به شمار می روند، اما شاید بسیاری از علاقه مندان قدیمی کنسول NES با عناوین دیگری از این کنسول (نظیر مجموعه بازی های لاک پشت های نینجا یا ریور سیتی رنسام و سایر عناوین مشابه) خاطره داشته باشند و مشتاق به تجربه کردن این بازی ها توسط مینی کنسول جدید NES باشند. متاسفانه خبر بد برای این دسته از علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری این است که در مینی کنسول جدید NES تنها امکان تجربه کردن همین 30 بازی (اشاره شده در سطور قبل) مهیا خواهد بود و هیچ امکانی برای اضافه کردن بازی های جدید تر در لیست عناوین قابل تجربه توسط این مینی کنسول جدید وجود ندارد (حتی شیار کارتریج این مینی کنسول نیز تنها جنبه ی تزیینی دارد و قابل استفاده نیست). در واقع مینی کنسول NES حتی قابلیت اتصال به اینترنت را هم نخواهد داشت تا دارندگان محصول جدید یاد شده این امکان را در اختیار نداشته باشند که از طریق شبکه ی جهانی اینترنت به تهیه نمودن آثار مورد علاقه ی خود برای کنسول NES بپردازند. این در حالی است که سران شرکت سگا چندی پیش امکان تجربه کردن بسیاری از بازی های کنسول خاطره انگیز سگا جنسیس (و همچنین ماد های ساخته شده بر اساس این عناوین) را با قیمتی کم و بیش پذیرفتنی در اختیار کاربران شبکه ی استیم قرار داده داده اند و در این میان سران نینتندو نیز می توانستند با انجام اقدامی مشابه، علاوه بر 30 بازی ارائه شده در قالب مینی کنسول NES ، امکان تجربه کردن سایر عناوین شاخص این کنسول قدیمی را هم به شکل مجزا برای هواداران خود فراهم آورند. به هر حال در مجموع می توان این ادعا را مطرح ساخت که فرآیند تولید و عرضه ی این نسخه ی جدید و مینیاتوری از کنسول NES اگر چه در کل اقدام بسیار جالب و پسندیده ای از سوی کمپانی نینتندو محسوب می شود، اما در عین حال سران نینتندو می توانستند این اقدام را اندکی زود تر و در سالگرد تولد 30 سالگی کنسول NES به انجام برسانند و علاوه بر آن تدبیری بیاندیشند تا علاقه مندان به تهیه کردن نسخه ی مینیاتوری از کنسول NES بتوانند به تدریج امکان تجربه کردن تمامی آثار شاخص کنسول NES (فامیکام) را در قالب این مینی کنسول جدید و جالب در اختیار داشته باشند. با این وجود تهیه کردن محصول Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System و تجربه نمودن 30 بازی ارائه شده توسط آن خود می تواند خاطرات بسیاری از علاقه مندان قدیمی کنسول NES را زنده نماید. خصوصاً آن دسته از بازیبازانی که در حال حاضر کنسول قدیمی NES خود را به دلایل مختلفی از دست داده اند و طی این سال ها حتی استفاده از شبیه ساز های کنسول NES بر روی کامپیوتر های خانگی یا حتی پلتفرم های همراه هم نتوانسته است آن حس و حال قدیمی بازی با کنسول NES را برای آنان زنده نماید.
واسه نوستالژی خوبه
برای کسانی که میخوان خاطرات دوران بچگی زنده بشه خیلی خوبه:-bd
یک اقدام بیهوده که ارزشی نداره و هرکس این وسیله رو بخره بعد ازچند روز اونو کنار میذاره