سازمان نصر مدعی است که فیلتر کردن «گوگل پلی» (Google Play) و سایر ابزارهای مشابه، پیامدهای جبرانناپذیری برای صنعت بازیسازی و نیروهای فعال این حوزه خواهد شد.
کمیسیون بازی و سرگرمی سازمان نصر با اشاره به یک سند، شرح داد که عواملی مانند فیلتر شدن گوگل پلی استور، نرمافزارهای بازیسازی و ایجاد اختلال در عملکرد اینترنت، در ادامه میتواند منجر به سقوط صنعت بازیسازی در ایران و مهاجرت نیروهای فعال در حوزه مزبور شود.
در ابتدای این سند مطرح شده است که صنعت بازیهای رایانهای از بُعد درآمدزایی، یکی از بزرگترین صنایع محسوب میشود. همچنین بازیها به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارها برای آموزش و فرهنگسازی به شمار میآید. در عین حال، با اختلالات اخیر اینترنت در ایران و تحریمهای اعمالشده، بازیسازان داخلی امکان دسترسی به فناوریهای روز دنیا را از دست دادهاند.
نصر فیلتر کردن گوگل پلی؛ امری زیانآور برای جامعه بازیسازی ایران
سازمان نصر میگوید که فیلتر شدن پلتفرمهای مرتبط در این حوزه، راه فعالیت بازیسازان داخلی را مسدود کرده است. سازمان نصر خاطرنشان کرده است که پلی استور یکی از بزرگترین پلتفرمهای عرضه بازیهای موبایل و برنامههای کاربردی است. فیلتر شدن گوگل پلی، دسترسی بازیسازان به این بازار بزرگ را محدود کرده است.
در بخشی از سند آمده است:
ابزارها و خدمات گوگل پلی امکان درک بهتر نیاز مخاطب، بهینهسازی محصول، کاهش هزینه تبلیغات و تحلیل و بررسی عمیقتر نیازهای مخاطب را فراهم میکند. کارکرد گوگل پلی قابل مقایسه با برنامههای داخلی مانند کافه بازار و مایکت نیست.
در طی چند ماه اخیر، وزارت ارتباطات با فیلتر کردن پلی استور، باعث شده است که بسیاری از برنامهنویسان و بازیسازان فعال در این حوزه برای یافتن فرصتهای شغلی بهتر، تصمیم به مهاجرت از ایران بگیرند.
سازمان نصر در این سند، تحریمها را یکی دیگر از مشکلات جامعه بازیسازی ایران قلمداد میکند:
«در این شرایط، توسعه فنی بازی با استفاده از سرویسهای بازیسازی نظیر یونیتی، گوگل دولوپر و فایربیس برای دریافت پکیجها، گرفتن خروجی از بازی و دسترسی به ابزارهای تحلیل و بررسی سازهها تا حدودی غیرممکن شده است. به همین دلیل، تیمهای فنی اغلب وقت خود را بیشتر درگیر مسائل غیرفنی میکنند.
کاهش سرعت اینترنت و قطعیهای مکرر، یکی دیگر از دلایل کاهش کیفیت کار بازیسازان داخلی بوده است. این مسائل منجر به کاهش حجم مخاطبین، میزان رضایت آنها و کاهش منبع درآمدزایی تولیدکنندگان شده است.
نکنه خیلی تا الان به قول خودشون مردم ایران زمین براشون بازی های داخلی مهم بوده؟
که ضربه بشون هم ضرر بزنه
تا الان هرچی میدیدیم میکفتن بازی های داخلی همه جاسوس ان همه کپی خارجی ان به هیچ دردی نمیخورد بازی نکنین حمایت نکنین و فلان و بهمان
بن سلمان داشت از این میگفت که تا 5 سال آینده کشورهای عربی تبدیل به اروپای نوین خواهند شد. داشت از اصلاحات اساسی این کشورها در آینده نزدیک میگفت. حالا کاری ندارم به اینکه چقدر جدی هست این حرفها و چقدر عملیه. حتی اگه در حرف باشه هم تفاوت اساسی در بینش اونها نسبت به بینش مسولان بی مسولیت ما داره در نگاه به جهان و آینده کشورشون. کسی پاشو به قطر و امارات و حتی سعودی بزاره هم میبینه بی راه هم نمیگه و واقعا تحولات اساسی اتفاق افتاده.
رهبران ما هم هر روز تلاش میکنه بیشتر ما رو منزوی کنه. زمانی که اقتصاد مقاومتی نقل محافل تصمیم گیری کشور در عالی ترین نهادها بود، کسی نبود بگه چرا با سرنوشت کشور و مردم دارند با این نگاههای کوته بینانه به اقتصاد و جهان بازی میکنند. نتیجه اون سیاستها رو ما امروز داریم میبینیم و جالب اینکه هنوز نمیخوان درس بگیرند و کماکان در بر همون پاشنه میچرخه.
هیچ کس تو دنیا با بزرگترین و تاثیر گذارترین اقتصاد دنیا خودشو وارد نزاع نمیکنه. حتی چین و روسیه. همین ونزوئلا هم اعلام آمادگی کرده که تمام روابط کشورش رو با آمریکا بازسازی بکنه. همین روسیه هم خواهیم دید که با این جنگی که راه انداخته چه بلایی سرش میاد. فعلا سر پوتین داغه. رو زمستون اروپا حساب کرده بود که تیرش به سنگ خورد.
نکنید این کار رو با کشور. نکنید با مردم. …
دایره قدرت فعلی فکر نمیکنم این چیزا براش اهمیت داشته باشه
فقط اعصاب خودمون بیشتر خرد میشه
اینهایی که این طور فیلتر می کنند حالیشون نیست ملت با فیلترینگ مشکل پیدا میکنه این شبکه جهانی را مثل یک اژدهای هفت سر تصور می کنند که وارد کشورشان شده و نمیتوانند به راحتی بیرونش بکنند و تا میتوانند به آن ضربه میزنند ! درست مثل فیلمهای فانتزی که یک کسی از گذشته وارد حال شده و به مثلا تستر حمله میکند ! الان یعنی اصلا براشون مهم نیست که چیزی که نام اینترنت را در ایران یدک میکشه هیچ قرابتی با اسمش نداره و حتی فیلترنت هم دیگه نیست شده بدتر از اون و به تنهایی و بدون vpn و ابزارهای ضد تحریم ابدا قابل استفاده نیست فقط مسئولان ما فکر خودکفایی هستند در حدود ایران خودرو که فاجعه ملی بود در نوع حودش به هر حال آخر با این سیاستهاشون در زمینه اینترنت به یک بن بست اساسی رسوندند مملکت و کشور را .