بانک مرکزی از چند ماه پیش اعلام کرده بود که بهزودی رمزهای دوم ایستا قطع خواهند شد و رمز دوم پویا یا یکبار مصرف جای آنها را خواهند گرفت. قرار بر این بود که این موضوع از اول دی ماه عملی شود، اما پس از مواجه شدن با چالشهایی که به نظر میرسید در ابتدا پیشبینی نشده بود، گفته شده که رمزهای دوم قدیمی همچنان قابل استفاده باقی خواهند ماند. گفته شده که در حال حاضر میزان استفاده از رمز پویا در این مدت کمتر از 3 درصد بوده است.
عشرت عدالت، مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک توسعه صادرات به خبرگزاری ایسنا آماری نه چندان دقیق از وضعیت رمز دوم پویا ارائه داده است. او گفته است که این رقم در بانکهای مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، برخی از بانک با پذیرش ریسک، رمز دوم پویا را برای همه مشترکان خود فعال کردند و با ارسال اساماس به هر مشتری، شماره فعلی آنها را به عنوان شماره تلفن تأیید شده، پذیرفتهاند. طبق گفته او در این بانکها فعالسازی رمز دوم پویا 100 درصدی بوده است، اما سایر بانکها بین 30 تا 40 درصد فعال شدهاند. اما انتظار میرود که پس از قطع سرویس رمز دوم ایستا، استفاده از رمز دوم پویا به شکل قابل توجهی افزایش یابد.
تکلیف افرادی که گوشی هوشمند ندارند چیست؟
در حال حاضر، دریافت رمز پویا تنها از طریق اپلیکیشنهای مخصوص هر بانک ممکن است. اما در میان ممکن است افرادی فاقد گوشی هوشمند باشند و یا علاقهای به نصب برنامههای اینچنینی نداشته باشند. تکلیف آنها چیست؟ بانک مرکزی سامانه هریم را برای ارسال رمز دوم پویا به صورت پیامک راهاندازی کرده است و از از هفته دوم دی ماه رمز دوم پیامکی به صورت پایلوت در برخی بانکها انجام خواهد شد.
تجربه استفاده از رمز دوم پویا
آیا شما تا امروز اقدام به فعالسازی رمز دوم پویا کردهاید؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، استفاده از آن موفقیت آمیز بوده است؟ برخی از کاربران در فضای مجازی از مشکلات استفاده از رمز پویا در زمان خرید شارژ و یا عملیات دیگر با استفاده از کدهای USSD خبر دادهاند. عدهای دیگر از کوتاه بودن زمان اعتبار این رمز گلایه داشتند. برای شما وضعیت به چه صورت بوده است؟ تجربیات خود از مراحل دریافت رمز دوم یکبار مصرف و استفاده از آن را با ما و دیگر خوانندگان وبسایت سختافزار به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید