عیسی زارع پور، امروز در جلسه صبح کمیسیون اقتصادی مجلش حضور پیدا کرد. در این جلسه وزیر پیشنهادی ارتباطات درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی نیز نظرات خود را مطرح کرد که در ادامه آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس امروز در گفتگو با خبرگزاری ایسنا از حضور وزیر پیشنهادی ارتباطات در جلسه مجلس خبر داد. او بخشی از نظرات زارع پور در رابطه با فضای مجازی و طرح صیانت را مطرح کرد. او گفت که زارع پور در این جلسه عنوان کرد که “فضای مجازی می تواند فضای مزیت ساز و مولفه قدرت برای جمهوری اسلامی باشد اما در هر حال تکنولوژی آسیب هایی دارد که باید برای آن تدبیر کرد”.
دیدگاه وزیر پیشنهادی ارتباطات درباره طرح صیانت
توانگر در رابطه با دیدگاه زارع پور در خصوص طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت:
“وزیر پیشنهادی ارتباطات عنوان کرد که در خصوص طرح صیانت پیش قضاوتهایی نسبت به دیدگاههای وی انجام می شود؛ در حالیکه میگوید هر جا مطلبی را طرح کرده نگاهش توسعهای بوده است؛ از جمله در وزارت ارشاد که بیش از 500 شرکت دانش بنیان شکل گرفت و جوانان نخبه در تولید محتوا و نرمافزار فعال شدند و در سال 90 که 20 میلیون دلار صادرات نرمافزار صورت گرفت، بنابراین نگاه توسعه ای و تحولی بوده است.”
او افزود که زارع پور معتقد است باید مانند کشورهایی که مردم برای آنها مهم هستند رفتار کنیم و اقدام عالمانه صورت گیرد. او با تأکید بر اینکه اشکالاتی بر طرح وارد است و او نیز منتقد است، اعلام کرده که در کمیسیون ویژه نظراتش را خواهد گرفت. زارع پور معتقد است که “نباید مردم را بی اعتماد کنیم زیرا خیلی مباحث نتیجه بی اعتمادی مردم است. اولین مشکل دولت جدید در حوزه فناوری اطلاعات هم دیوار بی اعتمادی بین مردم و مسئولین است. مردم به سیاست و محصولاتمان بی اعتمادند.”
زارع پور همچنین خواستار شفافیت در خصوص طرح صیانت و پخش زنده مذاکرات کمیسیون بررسی آن شده است.
شبکه ملی اطلاعات؛ افتخار کشور
توانگر عنوان که از دیدگاه زارع پور شبکه ملی اطلاعات جزء افتخارات کشورهای پیشرفته است و نقش ایران در اتحادیه جهانی برای مدیریت اینترنت کمرنگ است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات با اشاره به اینکه در سالهای گذشته مردم در این فضا تنها رها شدهاند، اعلام کرده که در هیچ جای دنیا مردم را اینطور رها نمی کنند. او همچنین گفت:
“ما 15 سال است بحث شبکه ملی اطلاعات را مطرح می کنیم. سال 87 وزیر وقت ارتباطات گفت که شبکه ملی دو سال دیگر راه میافتد و پیش از آن هم آقای غرضی گفته بود دو سال دیگر، این دو سال کی تمام می شود؟ اعتقاد و باور در مسئولین در مورد شبکه ملی اطلاعات وجود نداشته و این موجب بی اعتمادی مردم شده است. من سعی می کنم با مردم به صورت مستقیم گفتگو کنم و فضای بی اعتمادی را کمتر کنم تا بتوانیم این موضوع را پیش ببریم.”
زارع پور معتقد است راهاندازی شبکه ملی اطلاعات از افتخارات کشورها است و به هیچ وجه به معنای قطع دسترسی به شبکه جهانی اینترنت نیست. مساله این است که چرا برای ارسال یک پیغام، بستههای اطلاعاتی مربوط به این پیغام باید از کشور خارج شود و به کشورهای آلمان و آمریکا برود و دوباره این مسیر را طی کند و به دست مخاطب برسد؟ با این کار هم هزینه پهنای باند بین الملل بدهیم هم امنیتمان به مخاطره میافتد و نیز استقلالمان دچار خدشه میشود. اگر روزی اتفاقی رخ دهد و اینترنت قطع شود کل خدمات داخلی کشور از کار میافتد، این به هیچ وجه منطقی نیست.
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در پایان اعلام کرد که قرار است پس از رای اعتماد کارگروهی بین کمیسیون اقتصادی، کمیته اقتصاد دیجیتال و وزارت ارتباطات شکل گیرد تا همفکریهایی در این زمینه انجام شود.
لعنت به این سرزمین نفرین شده خدایا نجاتمون بده توی مجازی هم میخوان ارتباطمون رو با دنیا قطع کنن،
بابا تو رو خدا این همه درس خوانده که اینترنت کشورش را قطع بکنه سوادش مال خودش .
هنوز هستند آدمایی که از روی قیافه اشخاص نظر میدن.
بجای اینکه سابقه و برنامه هاشون رو نگاه کنن.
تا همچین مردمی داریم ، هیچوقت پیشرفت نمی کنیم.
قیافه این بنده خدا رو نگاه میکنی از عکسش مشخصه بالاترین تکنولوژی که استفاده کرده این بوده که گوشی باهاش زنگ بزنه بعد همچین شخصی میخواد برای ما تز بده
اتفاقا خوب سیاست مدارانه جواب داده. چون الان یه سری از نماینده ها داخل مجلس مخالف طرح صیانت اند و یه سری ها هم موافق. اگه مستقیما نظرشو بگه ، حالا چه موافق و چه مخالف، نماینده های طرف مقابل بهش رای اعتماد نمیدن.
البته این نماینده هایی که من دیدم ، خیلی سخت به همچین آدمی رای اعتماد بدن. حداقلش اینه که چندین سال خارج از کشور درس خونده
شما فقط یه درصد فکر کن نظر ایشون نسبت به طرح منفی باشه!