بر اساس گزارش های رسیده از وب سایت های چینی ، برنامه ریزی ها و نقشه راه شرکت بزرگ کوالکام برای سال 2015 میلادی به بیرون درز کرده به طوریکه این موارد اطلاعات خوبی را در اختیار می گذارند و نمونه آنرا تا به امروز از این شرکت ندیده بودیم. به طور مثال می توان از هسته های موسوم به TS2 نام برد که به احتمال خیلی زیاد هسته های سفارشی این شرکت برای محصولات نسل آینده باشد که جایگزین هسته های پر افتخار Krait را مشخص می کنند. همچنین این اطلاعات لو رفته نشان می دهد کوالکام قصد دارد برای سیستم روی یک چیپ سطح بالای خود، یعنی اسنپدراگون 820 ، از فناوری تولید 14 نانومتری FinFET سامسونگ و GF (GlobalFoundries) استفاده کند. در ادامه مطلب قصد داریم به طور مفصل درباره این موارد صحبت کنیم.
بهار سال 2012 میلادی بود که کوالکام هسته های سقارشی مبتنی بر معماری Krait را عرضه کرد و به نظر می رسد بعد از گذشت تقریبا 3 سال و نیم نوبت به معرفی و عرضه هسته های سفارشی جدید این شرکت موسوم به TS2 که احتمالا مبتنی بر معماری Taipan باشد، رسیده است. بدون شک ستاره درخشان کوالکام برای نیمه دوم سال 2015 ، تراشه اسنپدراگون 820 که جایگزین مدل 810 شده خواهد بود. مشخصات عنوان شده برای این محصول دو نکته مهم را به همراه دارد. یکی انتقال سریع به فرآیند تولید 14 نانومتری FinFet سامسونگ و GF و دیگری استفاده از اولین هسته های پردازشی 64 بیتی مبتنی بر معماری Taipan .
کوالکام که طی سه سال گذشته بازار تراشه های محصولات پرچمدار را با هسته های پردازشی Krait تحت سلطه خود داشت، حالا حرکت آن به سمت هسته های 64 بیتی باعث شده به نحوی Krait به پایان راه خود نزدیک شود. حرکت به سمت فناوری 14 نانومتری FinFet هم یک گام بسیار مهم در جهت ارتقاء عملکرد و بهبود چشمگیر مصرف انرژی تلقی می شود. تراشه اسنپدراگون 820 علاوه بر بهره مندی از هشت هسته 64 بیتی TS2 ، به پردازنده گرافیکی Adreno 530 GPU ، تراشه حافظه رم سریعتر LPDDR4 و مودم MDM9X55 کوالکام با قابلیت پشتیبانی از شبکه LTE-A با استاندارد Cat.10 مجهز شده است.
تراشه دیگری که از سری 8xx این شرکت برای عرضه در نیمه دوم سال 2015 برنامه ریزی شده، اسنپدراگون 815 نام دارد که این هم به پردازنده 8 هسته ای مجهز شده ولی با این تفاوت که 4 هسته آن از نوع TS1 و چهار هسته دیگر TS2 می باشد و همه در یک پیکربندی از نوع big.LITTLE درکنار هم قرار گرفته اند. پردازنده گرافیکی این تراشه Adreno 450 می باشد و همانند مدل 820 از حافظه رم LPDDR4 و مودم MDM9X55 برای شبکه LTE-A Cat.10 بهره برده است. لازم به ذکر است که برای تولید این تراشه بر خلاف مدل 820 ، از فرآیند تولید 20 نانومتری استفاده خواهد شد.
بعد از محصولات سطح بالا، نوبت به معرفی تراشه های میان رده می رسد که در این نقشه راه سه مدل با عناوین اسنپدراگون 620 ، 625 و 629 به چشم می خورند. دو تراشه 625 و 629 شباهت نسبتا زیادی به هم دارند به طوریکه هر دو از سیستم روی یک چیپ با پردازنده مرکزی هشت هسته ای ، پردازنده گرافیکی Adreno 418 ، حافظه رم از نوع LPDDR4 ، مودم ضعیفتر MDM9X45 با قابلیت LTE-A Cat.10 و فرآیند تولید 20 نانومتری HKMG بهره برده اند. هنوز مشخص نشده برای چینش هسته ها کوالکام از معماری خودش استفاده می کند و یا از کورتکس شرکت ARM . اسنپدراگون 620 یک تراشه چهار هسته ای مقرون به صرفه تر است که گفته می شود به هسته های مبتنی بر معماری Taipan کوالکام و فرکانسی بین 2 تا 2.5 گیگاهرتز مجهز شده است. تراشه حافظه رم آن ضعیفتر و از نوع LPDDR3 و فناوری تولید آن هم 28 نانومتری HKMG است اما مابقی مشخصات مشابه دیگر تراشه های سری 6xx معرفی شده در بالا می باشد.
ممنون بابت خبر