شرکت AMD برای سالیان دراز درصدد آن بوده است که به وسیله پردازنده های مجتمع شده با پردازشگرهای گرافیکی (APU) دو نیاز همزمان کاربران را پوشش داده و حتی آنها را برای برخی از بازی های سبک نیز یاری کرده است. APU های این کمپانی رقیب اصلی i-GPU های اینتل هستند. با این حال این APU ها در سال های گذشته از محصولات اینتل عقب افتاده اند و کارایی مدل های قدیمی به نسبت پردازنده های اینتل کاهش یافته است.
AMD قصد جبران کردن این عقب ماندگی عملکرد را دارد و به تازگی نقشه ی راه APU ها خود را منتشر کرده است. هر چند که هنوز خبری از پردازنده های ZEN نشده است، اما این نقشه راه از سوی این شرکت نشان از یک برنامه منظم دارد. APU های موجود در این لیست از سال 2017 تا سال 2019 به نمایش درآمده اند. به عبارت ساده تر از نیمه اول سال 2017 تا سال 2019 شاهد APU هایی هستیم که به طور منظم روانه بازار خواهند شد. این اطلاعات چند نکته جالب توجه دیگر را نیز یادآوری می کند؛ تمامی این APU ها تا سال 2019 میلادی از لیتوگرافی 14 نانومتری در معماری های مختلف بهره می برند. تنها یک نمونه که در سال 2019 تولید می گردد بر اساس لیتوگرافی 7 نانومتری خواهد بود. دومین نکته حائز اهمیت در این مطلب، روند نام گذاری مجزا در اکوسیستم APU های این شرکت است. AMD زین پس خانواده APU ها از CPU ها جدا کرده و نام گذاری آنها کاملا اختصاصی است. بدین ترتیب شناسایی آنها نیز با سهولت قابل انجام است. البته این تنها AMD نیست که از لیتوگرافی 14 نانومتری برای چند نسل استفاده می کند؛ اینتل نیز اقدامی مشابه را در 3 نسل گذشته خود انجام داده است منتهی با این تفاوت که در سال 2018 و یا پایان 2017 شاهد پردازنده های 10 نانومتری این شرکت خواهیم بود.
در ادامه سری خواهیم زد به کد نام این APU ها و برخی از مشخصات بسیار محدود آنها که در اختیار رسانه ها قرار گرفته است.
Snowy Owl
اولین دسته Snowy Owl ها هستند که در نیمه اول سال 2017 روانه بازار خواهند شد و از معماری 14 نانومتری بهره می برند. این محصولات از سوکت AM4 استفاده می کنند و در دسته بندی سرور قرار گرفته اند.
Horned Owl
دومین دسته APU های Horned Owl هستند که ضمن استفاده از معماری 14 نانومتری، در دسته بندی سیستم های دسکتاپ یا Mainstream قرار می گیرند. آنها در نیمه دوم سال 2017 روانه بازار خواهند شد و از هسته های ZEN در قسمت CPU استفاده می کنند. علاوه بر آن Horned Owl ها از سوکت های FP5 BGA/AM4 بهره می برند. آنها آخرین سری از APU هایی هستند که در سال 2017 وارد بازار می شوند.
Banded Kestrel
پردازنده های مجتمع دیگر با نام Banded Kestrel شناخته می شوند که در تاریخ نیمه اول سال 2018 روانه بازار می شوند. این محصولات نیز از هسته های ZEN در ساختار خود بهره می برند و در دسته بندی دسکتاپ یا Mainstream قرار می گیرند. این محصولات از سوکت FP5 BGA استفاده می کنند. ظاهرا پردازنده های Banded Kestrel جزو آخرین محصولاتی هستند که از معماری 14 نانومتری بهره می برند.
Gray Hawk
در نهایت سال 2019 را با پردازنده های مجتمع Gray Hawk به پایان می رسانیم. این محصولات از معماری 7 نانومتری بهره می برند و هسته های پردازشی آنها نیز بر خلاف دیگر مدل ها، از نوع ZEN + است. سوکت آنها نیز با دیگر مدل ها متفاوت بوده و AM4 + نام دارد. آنها بسیار کم مصرف هستند به طوری در یکی از مشخصات، شاهد توان حرارتی 10 وات برای 4 هسته بوده ایم. Gray Hawk ها عموما برای کامپیوترهای دسکتاپ و لپ تاپ ها عرضه می شود و در حال حاضر سخنی از سرورها به میان نیامده است.
در امر تولید و ریخته گری این پردازنده ها، دو کمپانی SAMSUNG و GlobalFoundries در کنار AMD خواهند بود.
سلام
سوالتون رو در بخش لیست قیمت قطعات مطرح کنید.
این نقشه راه apu نه cpu
بازم خبری جدید از اردوگاه AMD و باز تعویق مجدد معماری ZEN ، ایندفعه دیگه کلا افتاد برا نیمه دوم سال 2017 که این خبر نه تنها نظم و برنامه ریزی AMD رو نشون نمیده بلکه تعویق های پیاپی از میزان اعتبار شرکت و علاقه ها و گرایش به سمت معماری ZEN کم میکنه
من به شخصه منتظر بودم نیمه دوم 2016 معماری ZEN آماده بشه و یه سیستم ببندم ولی با این اوصاف که من میبینم اگر حتی این خبر 100 درصد محقق بشه و باز تعویق نخوره و بخواد بیاد ایران و طمع دلال ها بخوابه باید تا 2018 صبر کرد اونم برا پردازنده ای که از تکنولوژی 2015-16 بهره میبره نه 2018 که تقریبا میشه گفت حتی اگه ارزون هم باشه نمی صرفه و تا اون موقع اینتل دو نسل دیگه هم عرضه کرده
البته میشد حدس زد که وقتی شرکت دست به معرفی پردازنده با معماری قبلی میزنه معلومه که حالا حالا ها خبری از معماری جدید نیست
منتظر دیدن این موفقیت ها هستم
سلام
دوستان یه سوال با 4.5 میلیون میشه سیستم برای 4k جمع کرد به جز مانیتور ؟