به گزارش رویترز در تاریخ 21 ماه مارچ، دولت بایدن گفته است که برترین سازنده تراشه کشور چین، یعنی شرکت SMIC، قوانین صادرات آمریکا را نقض کرده است. یکی از مقامات ارشد وزارت بازرگانی آمریکا در جلسه کنگره در روز پنجشنبه اعلام کرد که ممکن است این شرکت قوانین صادرات ایالات متحده را برای تولید تراشهای به منظور استفاده در گوشی میت 60 پرو هواوی نقض کرده باشد، اما دولت آمریکا همچنان در حال بررسی و ارزیابی این موضوع است. هنگامی که مایکل مک کال (Michael McCaul) سوال کرد که آیا شرکت بینالمللی تولید تراشههای نیمه هادی (SMIC) قوانین صادرات ایالات متحده را برای تولید تراشه پیشرفته زیر پا گذاشته است، آلن استیوز (Alan Estevez)، که بر سیاست صادرات نظارت دارد، گفت: به احتمال زیاد بله. ما باید ارزیابی کنیم.
اخیرا سؤالاتی در مورد اینکه آیا شرکت SMIC به طور غیرقانونی ابزارهای ایالات متحده را برای ساخت تراشه به دست آورده است یا خیر، مطرح شده است. این اظهارات نشان میدهد که دولت بایدن، هنوز بعد از گذشت نزدیک به هفت ماه از آنکه شرکت مخابراتی تحریم شده چینی هوآوی، گوشی مورد استفاده خود را به بازار عرضه کرد، به نتیجه قطعی در مورد اینکه آیا تراشههای نیمه هادی پیشرفته آنها به طور قانونی تولید شده است یا خیر، نرسیده است. این در حالی است که فشار فزایندهای از سوی افراد تندرو برای اقدام علیه این دو شرکت (هوآوی و SMIC) بر دولت بایدن اعمال میشود، زیرا شرکت هوآوی در ماه آگوست یک گوشی هوشمند جدید که با استفاده از یک تراشه پیشرفته که در شرکت SMIC تولید شده بود، را معرفی کرد.
گوشی میت 60 پرو شرکت هوآوی علیرغم تلاشهای مداوم واشنگتن برای فلج کردن ظرفیت تولید تراشههای نیمه هادی پیشرفته، به عنوان نمادی از تجدید حیات فناوری کشور چین در نظر گرفته شد. این گوشی همراه همچنین باعث شد دولت بایدن بررسی کند و جزئیات بیشتری در رابطه با تراشهای که این گوشی جدید را تامین میکند، یعنی پیشرفتهترین تراشه نیمه هادی که کشور چین تاکنون تولید کرده است، به دست آورد. هنگامی که از استیوز در مورد توانایی شرکت SMIC به منظور تولید تراشه برای کمپانی هوآوی با استفاده از ابزارهای آمریکایی پرسیده شد، استوز گفت: «من نمیتوانم در مورد تحقیقاتی که ممکن است انجام شود یا نشوند صحبت کنم. اما ما مطمئناً در این نگرانیها شریک هستیم.»
شرکتهای هوآوی و SMIC چگونه به فهرست محدودیتهای صادرات آمریکا اضافه شدند؟
شرکت هوآوی در سال 2019 توسط دولت ترامپ به دلیل نقض تحریمها به فهرست محدودیتهای تجاری اضافه شد. همچنین کمپانی SMIC در سال 2020 به دلیل ارتباط با مجتمع صنعتی نظامی کشور چین به همین لیست اضافه شد. هر دو شرکت قبلاً ادعا تخلف را رد کرده بودند. اضافه شدن به این فهرست معمولاً شرکتهای آمریکایی را از فروش محصولات خود به این کمپانیها منع میکند، اما دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا به محمولههای اقلام خاص به هر دو شرکت چراغ سبز نشان داد و اجازه داد میلیاردها دلار کالای آمریکایی در طول چند سال گذشته به سمت آنها سرازیر شود.
استوز اضافه کرد که دولت بایدن محدودیتهای جدیدی را برای ارسال ابزارهای ساخت تراشه به کارخانههای تراشهسازی پیشرفته چینی در سال 2022 اعمال کرد، اما تاسیسات برتر SMIC قبل از مقررات جدید به آنها دسترسی داشتند. آن ابزارها در طول زمان تبدیل به زیربنا خواهند شد و در نهایت این روند تخریب میشود. استوز گفت که دولت بایدن همچنین از متحدانش میخواهد که ارسال محمولههای حاوی ابزارهای ساخت تراشه به کشور چین را متوقف کنند، این بازتابی از اقدام مشابه ایالات متحده برای توقف صادرات آنها محسوب میشود که بخشی از تلاشهای این کشور برای کاهش تواناییهای ساخت تراشه چین است. استوز افزود، این قرارداد همچنین قراردادهای خدماتی را هدف قرار میدهد که ابزارهای قدیمی را در حال اجرا نگه میدارند.
دیدگاهتان را بنویسید