نورالینک نیز یکی دیگر از اهداف بلند پروازنهی ایلان ماسک به حساب میآید، پروژهای که هدف آن ایجاد یک رابط بین مغز و کامپیوتر تنها با اتصال یک تراشه به طور مستقیم به مغز بیمار است. اولین جراحی آزمایشی بر روی انسان نیز به تازگی انجام شده است و از آن زمان تا کنون دانشمندان در حال تست و بررسی جوانب مختلف آن هستند. اما بر اساس گزارشهای منتشر شده، به نظر میرسد که ایمپلنت با برخی مشکلات “سخت افزاری” مواجه شده است که ظاهرا دانشمندان نورالینک موفق شدهاند تنها با یک اصلاح نرم افزاری آن را برطرف کنند.
اولین سوژه انسانی کاشت تراشه مغزی نورالینک ماوس کامپیوتر را با افکار خود کنترل میکند
شرکت نورالینک، یک شرکت بحثبرانگیز در زمینه فناوری عصبی است که به دلیل آزمایشهای پزشکی مشکوک خود که منجر به مرگ تعداد قابل توجهی از میمونها شد، مورد انتقاد قرار گرفته بود، اما به هر حال آنها موفق شدند بالاخره اولین کاشت تراشه موفق خود را بر روی انسان انجام بدهند. نولاند آرباگ، که دچار فلج چهاراندام شده است، تحت کاشت اولیه تراشه BCI Neuralink قرار گرفت. این عمل او را قادر ساخت تا پس از فلج شدن تمام بدنش بر اثر تصادف رانندگی که هشت سال پیش رخ داده بود، توانایی حرکت مکان نما را بر روی نمایشگر رایانه به دست بیاورد.
هرچند که این عمل تا همین جای کار به عنوان یک موفقیت انقلابی در نوع خود به حساب میآمد، اما بعد از مدتی وی با عواقب نگران کنندهای روبرو شد. شرکت نورالینک در یک پست که جزئیات این روش آزمایشی را توضیح میدهد، نشان داد که چندین رشته در داخل تراشه چند هفته پس از جراحی “از مغز جمع شدهاند”. تراشه BCI Neuralink دارای 1024 الکترود متصل به 64 رشته است که مستقیماً به مغز متصل میشود تا فعالیت عصبی را ثبت کند و آن را به دستوراتی برای حرکت تبدیل کند.
بر اساس آنچه که خود نورالینک توضیح داده است، رشتههای جمع شده منجر به “کاهش خالص” در تعداد الکترودهای موثر ضبط کننده سیگنالهای مغزی شدند. ظاهرا این شرکت با یک ترفند نرم افزاری که شامل افزایش حساسیت الگوریتم ضبط به سیگنالهای عصبی میباشد، این مشکل را برطرف کرده است و نیاز به عملیات سختافزاری روی خود ایمپلنت را از بین برده است.
نورالینک گفته است که مهندسان نرمافزار موفق شدهاند که آن فرآیند ترجمه فعالیتهای مغزی به کدهای دستوری را برای تبدیل این سیگنالها به حرکات مکاننما افزایش بدهند، بنابراین قابلیتهای “رابط کاربری” دستگاه را با وجود عقبنشینی سختافزاری بهبود پیدا کرده است. به لطف این اصلاحات نرم افزاری، عملکرد بیت در ثانیه افزایش یافته است و بیمار حتی عملکرد بهتری را نسبت به نتایج اولیه تجربه کرده است.
شرکت ایلان ماسک اکنون در تلاش است تا دستگاه BCI خود را به عملکرد کنترل مکان نما که با عملکرد افراد توانمند قابل مقایسه است مجهز کند. پیشرفتهای آینده شامل ویژگی ورودی متن و به دنبال آن توانایی کنترل بازوهای رباتیک، صندلیهای چرخدار و سایر فناوریهایی با هدف افزایش استقلال برای بیماران دچار فلج چهار عضوی خواهد بود.
در حال حاضر، Neuralink به نظارت از راه دور بر رفتار تراشه BCI خود ادامه خواهد داد تا ایمنی و مفید بودن آن را در زندگی روزمره ثابت کند. این شرکت همچنان متعهد است که برای 180،000 آمریکایی که مبتلا به دچار فلج چهار عضوی هستند، رابطی با کارایی بالا برای ارتباط با دنیای دیجیتال امروزی فراهم کند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید