دوستان و همراهان مجموعه سخت افزار، با شما هستیم به همراه آخرین قسمت از “مرور نوستالژی پردازنده های اینتل”. در قسمت دوم تا پردازنده های پردازنده های Bonnell: Cedarview را برای شما عزیزان معرفی کردیم. اینک با ادامه این مطلب همراه ما باشید.
پردازنده های Ivy Bridge
اینتل پردازنده های آی وی بریج را در جریان یک “تیک” معرفی کرد. پردازنده های Ivy Bridge در پردازش های تک هسته ای بسیار بهتر از پردازنده های Sandy Bridge عمل می کرد. این در حالی بود که معماری آن به فرآیند 22 نانومتری کاهش یافته بود و مصرف جریان آنها نیز به طور چشمگیری پایین آمده بود. در حالی که پردازنده های Sandy Bridge-based Core i7 دارای توان حرارتی 95 وات بودند، پردازنده های در مدل مشابه با توان حرارتی 77 وات عرضه شدند. 4 هسته ای های Ivy Bridge که در نوت بوک های سطح بالا قرار می گرفت نیز دارای توان حرارتی 35 وات بودند که در نسل پیشین با 45 وات روانه بازار شده بودند. اینتل اندازه قالب پردازنده های گرافیکی مجتمع (IGPU) ها را تغییر داده و پردازنده گرافیکی HD 4000 با 16 واحد EU تولید شد. HD 4000 تا 200% بهتر از مدل پیشین خود فعالیت می کرد. در یک کلام پردازنده های Ivy Bridge یک موفقیت کم نظیر را برای اینتل به ارمغان آوردند.
پردازنده های Haswell
پس از پیروزی Ivy Bridge ها، اینتل فرصت را از دست نداده و از تعویق رقیب دیرینه خود (AMD) استفاده کرد. پردازنده های Haswell پردازنده های AMD را که تا آن زمان (حتی تا کنون) با پردازنده های آی وی بریج و سندی بریج رقابت می کردند را پشت سر نهاد؛ هر چند که هسول تنها 10% سریع تر از نسل پیشین خود بود. افزایش قابلیت تنظیم ولتاژ توسط پردازنده، بهبود در گرافیک مجتمع، تنظیم مصرف جریان و کنترل سنسورهای دما از جمله ویژگی های افزوده شده بود. برای مبارزه با APU های AMD، اینتل پردازنده گرافیکی را به 40 واحد EU مجهز کرد. این شرکت همچنین به دنبال افزایش پهنای باند در دسترس سریع ترین موتور گرافیکی، کش e-DRAM L4 را با 128 مگابایت حافظه ایجاد کرد.
پردازنده های Broadwell
در اواخر سال 2014 بود که اینتل آخرین نسل از پردازنده های خود موسوم به برادول را با معماری بهبود یافته 14 نانومتری تولید کرد؛ لیتوگرافی که همچنان در حال فعالیت است. بخش اعظم فعالیت این معماری بر پایه Core M ها بود و این پردازنده ها هیچگاه در کلاس دسکتاپ راهی بازار نشده و تنها در مدل های Extreme Edition i7 و کلاس لپ تاپ تولید شدند. واحد های گرافیکی EU در این پردازنده ها به 48 عدد افزایش یافته بود و همچنان کش L4 نیز 128 مگابایت بود. به دلیل افزایش ترانزیستورها به دلیل کاهش ابعاد آنها، توان پردازشی این پردازنده ها شدیدا افزایش یافت. با این وجود این پردازنده ها با تعداد بسیار ناچیز در نوت بوک ها دیده شد و مدل های Broawell-E که به تازگی راهی بازارهای جهانی شده اند نیز قسمت دوم این پلتفرم را شکل می دهند. برادول به دلیل عرضه سریع و پشت هم پردازنده های SkyLake به سرعت فراموش شد.
پردازنده های SkyLake
نسل ششم پردازنده های اینتل با نام اسکای لیک تولید شد. در سال 2015 پردازنده های اسکای لیک راهی بازار شدند و اولین پردازنده های مصرف گرا بودند که از حافظه های DDR4 پشتیبانی می کردند. کنترلر PCI و رابط کاری DMI جدید از جمله تغییرات در SkyLake برشمرده می شود. خطوط قابل پشتیبانی (HSIO) در این پلتفرم شدیدا افزایش یافته و آنها یک سال مالی رنگین را برای اینتل رقم زدند. فروش این پردازنده ها در پلتفرم های دسکتاپ و نوت بوک انجام گرفت و به زودی مدل های SkyLake-X نیز از این پلتفرم راهی بازار خواهند شد. اسکای لیک در ابتدا دارای برخی حواشی همچون کاهش ضخامت فلز سطح IHS بود. Iris Pro Graphics 580 سریع ترین پردازنده گرافیکی اسکای لیک، Iris Pro Graphics 580 نام داشت. این موتور دارای 72 واحد EU است و همراه با 128 مگابایت کش L4 عرضه شد. هر چند در برخی از مدل های سطح پایین از 24 واحد EU استفاده شد. از جمله پر فروش ترین پردازنده های کلاس نوت بوک اسکای لیک می توان به i7-6700HQ و در دسکتاپ نیز i7-6700K اشاره کرد.
پردازنده های KabyLake
نسل هفتم و آخرین نسل از پردازنده های اینتل نیز کابی لیک نام دارد که به تازگی راهی بازار شده است و برخی مدل های آن نیز به زودی عرضه می گردد. کمپانی “اینتل” همگام با نمایشگاه CES 2017 پردازنده های پلتفرم Intel KabyLake در کلاس دسکتاپ را به طور رسمی معرفی کرد. تمامی پردازنده های معرفی شده در این برنامه از پردازنده گرافیکی HD620 بهره می برند. نزدیک به 40 درصد از مساحت قالب به آنها اختصاص داده شده است. فناوری HDR 10 Bit در کنار پوشش کدک های HEVC و VP9 با هدف پخش ویدیوهای آنلاین 4K و همچنین رندر بهبود یافته در شبکه هایی همچون NETFLIX و YouTube از جمله پیشرفت های آنها است. پردازنده پرچمدار Core i7-7700K با قیمت 339 دلار عرضه خواهد شد. این پردازنده دارای 4 هسته واقعی و 8 رشته بوده و فرکانس هسته در آن از 4.2 گیگاهرتز آغاز و به 4.5 گیگاهرتز نیز خواهد رسید. این پردازنده دارای 8 مگابایت حافظه کش سطح L3 بوده و اورکلاک تخصصی را به همراه خود دارد. HyperThreading نیز در هر دو مدل K و ضریب بسته تعبیه شده است. پردازنده Core i7-7700 با قیمت 303 دلار عرضه می گردد و فرکانس کاری آن 3.6 گیگاهرتز الی 4.2 گیگاهرتز است. پردازنده بعدی Core i5-7600K است. این محصول نیز در فرکانس موثر 3.8 الی 4.2 گیگاهرتز فعال بوده و 6 مگابایت حافظه کش سطح L3 را به همراه دارد. این محصول با قیمت 242 دلار به فروش می رسد.
نسخه ضریب بسته این محصول (Core i5-7600) نیز در فرکانس 3.5 گیگاهرتز الی 4.1 گیگاهرتز استارت می زند. این محصول نیز با قیمت 213 دلار به فروش خواهد رسید. در مدل های زیر 200 دلار نیز شاهد مدل هایی همچون Core i5-7500 هستیم. این پردازنده با قیمت 192 دلار به فروش می رسد و فرکانس پایه آن 3.4 گیگاهرتز است که در حالت Turbo Boost به 3.8 گیگاهرتز می رسد. 3 مدل نخست از توان حرارتی 95 وات بهره برده در حالی که این محصول دارای توان حرارتی حداکثر 65 وات است. علاوه بر آن، اینتل از پردازنده های سری T خود خبر داده است که توان حرارتی آنها تنها 35 وات است. پردازنده ی کم مصرف کلاس دسکتاپ که به تازگی به جمع SKU های اینتل پیوسته است، در مدل Core i7-7700T دارای 4 هسته بوده و در فرکانس موثر 2.9 گیگاهرتز الی 3.8 گیگاهرتز فعال است. علاوه بر فناوری HyperThreading، هشت مگابایت حافظه کش L3 نیز برای آن در نظر گرفته شده است. این پردازنده با قیمت 303 دلار در بازار خواهد بود. پردازنده Core i5-7600T نیز دارای فرکانس 2.8 الی 3.7 گیگاهرتز است. این پردازنده نیز دارای 6 مگابایت حافظه نهان به همراه HyperThreading بوده و با برچسب قیمت 213 دلار در بازار خواهد بود. در نهایت پردازنده i5-7500T در کنار HyperThreading و فرکانس های 2.7 الی 3.7 گیگاهرتز می آید. این پردازنده با قیمت 192 دلار عرضه خواهد شد. اینتل همچنین برای اولین بار یک پردازنده موسوم به Intel Core i3 7350K که دارای قابلیت اورکلاک بالا بوده و می تواند برای اورکلاکرهای آماتور، تازه وارد و البته افرادی که خواهان تهیه یک پردازنده ارزان قیمت و افزایش عملکرد آن هستند، بسیار مناسب باشد را معرفی کرد. این پردازنده به فرکانس 4.20 گیگاهرتز اورکلاک شده و در آزمون Single-Core به امتیاز 5137 و در جریان بنچمارک Multi-Core نیز امتیاز 10048 را به نام خود ثبت کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید