ایربادهای بیسیم یا ایرفونهای کاملا بیسیم (Truly Wireless) در حال حاضر جز محبوبترین لوازم جانبیهای موبایل هستند که تنوع آنها به دلیل استقبال کاربران بسیار زیاد شده است. تقریبا میتوان گفت تمامی سازندگان هدفون در دنیا دست کم یک مدل از ایربادهای بیسیم خود را روانه بازار کردهاند. با وجود تنوع بسیار زیاد، اکثریت ایربادها از لحاظ کارایی و عملکرد بسیار نزدیک به هم هستند اما در این میان مدلهایی با ویژگیهای شاخص هستند که آنها را برای چه مکالمات صوتی، شنیدن موسیقی یا کتابهای صوتی ایدهآل میسایند. لازمه خرید یک ایرباد بیسیم مناسب در نظر گرفتن چند نکته است که در این مطلب به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم. همراه سخت افزار مگ باشید.
هزینه – ارزان، گران تمام میشود!
همانگونه که گفته شد، تنوع ایربادهای بیسیم در بازار فراوان است که در میان آنها، مدلهای ارزان قیمت به تعداد وجود دارند. اما اگر قصد انجام یک خرید خوب دارید، بهتر است از مدلهای بسیار ارزان قیمت دوری کنید. یک ایرباد بیسیم مناسب نمیتواند زیاد از حد ارزان باشد. طبیعتا وجود یک تراشه بلوتوث با کیفیت که میتواند ساخت کوالکام یا دیگر تراشه سازان مطرح باشد، همچنین وجود یک باتری با ظرفیت مناسب که دست کم چند ساعتی شارژ دهی ایرباد را تضمین کند و در نهایت کیفیت ساخت مناسب محصول زیاد ارزان تمام نخواهد شد. بدین ترتیب مدلهای بسیار قیمت پائین، فاقد ویژگیهایی هستند که به آنها اشاره شد.
کدک ها – الزامی برای شنوندگان موسیقی
پشتیبانی خوب از کدکهای به روز، خصوصا برای کاربرانی که قصد خرید ایرباد بیسیم دارند یک ویژگی ضروری است. اکثر ایربادهای رده متوسط فقط از کدک SBC پشتیبانی میکنند که باعث میشود این نوع مدل ها در پخش فایلهای صوتی با کیفیت بالا ناتوان باشند. در صورتی که کاربر دستگاههای اپل هستید، توجه کنید ایرباد انتخابی شما از کدک AAC پشتیبانی کند. دستگاههای اپل فقط از SBC و AAC پشتیبانی میکنند پس خرید ایربادی با پشتیبانی از کدکهای aptX یا LDAC تلف کردن وقت و هزینه است. در صورتی که جدیدترین نسخههای اندروید از اکثر کدکهای صوتی بلوتوث مانند Hi-Res aptX HD پشتیبانی میکنند.
نوع گوشی – بخشی بسیار مهم برای انتخاب یک ایرباد بیسیم
بخش گوشی ایربادها بعضا تفاوتهایی با یکدیگر در مدلهای مختلف دارند. نوع گوشی در نوع قرارگیری ایرباد در گوش بسیار حائز اهمیت است. گوشیهای سیلیکونی (مانند ایرپادهای اپل) که سایز کوچکی دارند یا عمق کمی دارند به خوبی روی کانال گوش کاربر سوار نمیشوند و همین باعث می شود کاربر هیچوقت کیفیت و حجم صدای واقعی ایرباد را تجربه نکند. ضمنا همین موضوع باعث نشت صدا و کاهش نامناسب نویزها میشود. استفاده از گوشیهای پلاستیکی، موجب محکم شدن ایرباد در گوش میشود که نتیجه خوبی دارد اما قرار دادن ایرباد با این نوع گوشیها در کیس های مخصوصشان مشکل دیگریست. پس باید توجه داشته باشید اندازه گوشی ایرباد متناسب با اندازه کانال گوشهای شما باشد. راحتی و فیت شدن ایرباد اهمیت بالایی دارد و ایرباد نباید در هنگام فعالیتهای ورزشی از گوش خارج شود یا در طولانی مدت موجب درد گوش کاربر شود.
عمر باتری
اکثر ایربادهای بیسیم دارای شارژدهی باتری بین سه تا پنج ساعت در حالت پخش هستند. که البته آماری اسمی اعلامی از سوی سازندگان است. معمولا در استفاده واقعی، باید 20 درصد کمتر از چیزی که سازنده اعلام کرده، از باتری ایرباد انتظار داشته باشید. نکته خوبی که در مورد ایربادهای بیسیم وجود دارد این است که علاوه بر باتری داخلی هر ایرباد، کیس نگهدارنده آنها مقدار قابل توجهی شارژ درون خود نگه میدارد که مانند یک پاور بانک عمل میکند و می توانید با قراردادن گوشیها داخل محفظه، دوباره آنها را شارژ کنید. اگر در مورد ایرباد بیسیمی، عمر باتری بین 12 تا 15 ساعت را مشاهده کردید، این آمار پخش مداوم با یک بار شارژ نیست. بهتر است به شارژدهی باتری ایرباد به همراه پشتیبانی کیس نگهدارنده توجه کنید.
کنترل ها
در اکثر ایربادهای بیسیم رده بالا و گران قیمت، بخش کنترل بر روی گوشیها تعبیه شدهاند که برای پاسخ دادن به مکالمات یا برقراری تماس جدید، افزایش/کاهش صدا، توقف یا پخش موسیقی یا ارسال یک دستور صوتی به دستیار هوشمند کاربرد دارند. در مدلهای ارزان قیمت یا این بخش وجود ندارد یا محدودیتهایی وجود دارد. که باعث می شود برای کنترل صدا یا پخش و توقف یک ترک، حتما دسترسی به گوشی خود داشته باشید. در برخی ایربادها، ویژگی توقف خودکار موسیقی در زمان خارج شدن ایرباد از گوش را دارند که جالب و کاربردی است. سعی کنید ایربادی را انتخاب کنید که دارای کنترلهای لازم بر روی خود باشد.
سیستم حذف نویز
در برخی ایربادها، ویژگی حذف نویز وجود دارد که صدای محیط اطراف را در زمان استفاده از ایرباد حذف میکنند. موضوعی که وجود دارد، سیستم حذف نویز مصرف باتری ایرباد را افزایش میدهد. ایربادهایی که از این ویژگی برخوردارند، معمولا قابلیتی به نام Hear-Thru دارند که از طریق آن میتوان سطح حذف نویز را به منظور راحتی یا امنیت تغییر داد.
کیس شارژر نگهدارنده
کیس شارژری که ایربادها درون آن قرار میگیرند، مقداری شارژ در خود ذخیره میکنند و در زمان لازم، ایربادها را شارژ می کنند. پس اهمیت بالایی در مورد انتخاب یک ایرباد دارند. یک کیس ایرباد خوب باید کیفیت ساخت خوبی داشته باشد و محکم باشد تا در زمان جابجایی، مشکلی رخ ندهد. همچنین بهتر است جنس این کیسها ضد خش نباشد و اثر انگشت را نیز جذب نکند.
حجم صدا
در این مورد تفاوتها در ایربادهای بیسیم نسبتا بالاست. حجم صدا و البته جنس صدایی که مدلها در سطوح مختلف ارائه میدهند با یکدیگر متفاوت است. در حالی که برای دریافت یک صدای نسبتا بالا، در برخی ایربادها باید صدا را تا نهایت مقدار ممکن زیاد کرد، ایربادهای دیگر همان حجم صدا را با 50 درصد ولوم منتقل میکنند. نوع صدا، بیس دار یا شفاف نیز نسبت به هر مدل می تواند متفاوت باشد که موضوعی سلیقهای است.
به طور کلی ایربادهای بیسیم گجتهای بسیار خوبی برای گوش دادن موسیقی، کتاب های صوتی و مکالمه هستند که کاربران را از شر سیمهایی که دست و پا گیر هستند و دائما بهم گره میخورند خلاص میکنند. کاربرانی که جابجایی زیادی دارند و می خواهند بدون وجود کابلهای مزاحم لذت ببرند، میتوانند با خرید یک ایرباد بیسیم با کیفیت، با شارژدهی مناسب باتری و حجم صدای مناسب، تجربه جدیدی را برای خود رقم بزنند.
بیشتر بخوانید: اپ تایم: سیکس پک در 30 روز با اپلیکیشن Six Pack in 30 Days
سلام
به مهمترین نکته اشاره نکردید ! مسئله تاخیر ! بسیار مهم است . چیزی که در گیمینگ و دیدن فیلم متوجه آن می شویم . منظورم هماهنگی صدا و تصویر در گیمینگ و دیدن فیلم و سریال است .
بعد خواهش میکنم بهترین ایرپاد های بیسیم با قیمت منااسب رو معرفی کنید.
درود دوست گرامی. حتما به زودی بهترین ایربادهارو خدمتتون معرفی میکنیم. پاینده باشید.
یک مورد خیلی مهم رو جا انداختید، مدل قرار گرفتن در گوش و ارگونومی، همه نمیتونن از مدلهایی که داخل سوراخ گوش میره استفاده کنن، و اگه ارگونومی ایرباد مناسب گوش فرد نباشه، یا اینکه خوب جا نمیگیره، یا اینکه هی از گوش میوفته یا گوش رو اذیت میکمنه
آقا شاهین عزیز، ضمن تشکر از این مطلب جالب، در راستای کامنت این دوست خوبمون هم عرض کنم، ایرپاد هایی که داخل کانال گوش میرن و خوب کیپ میشن، اگرچه Noise Cancellation بهتری دارند نسبت به مدلهایی که عمق کمی دارند (مثل اپل)، اما برای سلامت گوش ضرر دارند و باعث فرو کردن آشغال گوش می شوند و به مرود کاربر مجبور است شستشوی گوش برود. این درحالیست که مدلهایی که مثل اپل داخل کانال گوش نمی شوند، از نظر سلامت و بهداشت گوش، مناسب تر هستند.
آرمین جان ممنون ازت بابت توضیحات خوبت حرفات کاملا صحیح بود.
نوشته شده دوست عزیز شما توجه نکردید. سومین نکته یعنی “نوع گوشی” همون چیزی هستش که بهش اشاره کردید.
دقیقاً !
بدترین هدفون ها به نظرم اون هایی هستند که قطعه سیلیکونی دارند و در گوش فرو میرود ! یعنی بعد از چند ساعت گوش شما دچار حساسیت ، خارش و درد می شود .