با گسترش تکنیک های بصری در دنیای تلویزیون ها، کمپانی های مختلف و در راس آنها شرکت های کره ای وارد رقابتی تنگاتنگ شده اند. اگر بخش منحنی (CURVED) قضیه را کنار بگذاریم، دو فناوری نوظهور در این عرصه وجود دارد،OLED که برای اولین بار توسط کمپانی LG و SUHD OLED که توسط شرکت سامسونگ معرفی گردید. اولین OLED CURVED جهان هم در سال 2013 توسط این شرکت کره ای معرفی شد. ال جی همواره در پی بهبود OLED بوده و در سال 2014 اولین OLED 4K خود را روانه بازار کرد. این روند تا نمایشگاه CES 2015 ادامه یافت و می توان گفت اکنون کیفیت تلویزیون های OLED در بهترین حالت خود تاکنون است.
OLED چگونه کار می کند؟
فناوری OLED در واقع نوعی ترکیب آلی است که در پاسخ به بازخورد جریان الکتریکی، نور منتشر می کند این لایه معمولاً دارای جسم پلیمری است که اجازه می دهد ترکیبات آلی به خوبی در آن جمع شوند، این ترکیبات در ردیفها و سطرهایی روی یک صفحه صاف حامل طی یک فرایند انتشار ساده قرار می گیرند، این مجموعه از پیکسلهایی تشکیل شده که میتواند نورهای مختلف با رنگ های متفاوت از خود ساطع کند. معمولا حداقل یکی از الکترودها شفاف یا همان خالص است.
ساختار اصلی OLED شامل 4 بخش اصلی است، یک لایه محافظ و یک لایه ارگانیک، کاتد برای جریان منفی گسیل الکترون و آند برای جریان مثبت گسیل الکترون .
تشریح کار OLED در 6 مرحله شامل موارد زیر است:
ابتدا جریان الکتریسیته آزاد شده اختلاف پتانسیل در مدار ایجاد می کند، سپس جریان از کاتد به آند در لایه های ارگانیک حرکت می کند، کاتد الکترون ها را به لایه گسیل می دهد، آند الکترون هایی که به رسانا می رسند را خارج می کند، در نهایت درون مرز بین 2 لایه ذکر شده، الکترون ها در مکان های فاقد الکترون می روند.
برتری های OLED چیست؟
در این تکنیک مصرف انرژی بسیار کمتر شده است پس در نتیجه گرمای کمتری را شاهد هستیم. عدم نشت نور و نشت بین پیکسل ها، سرعت عمل بیشتر (این مورد به خودی خود بار کمتری بر دوش پردازنده می گذارد). زاویه دید بهتر و کمتر شدن قطر پنل از دیگر امکانات OLED است. اما یک گزینه جدید امسال به تلویزیون های OLED جدید ال جی اضافه شد و آن هم اضافه شدن رنگ سفید به ترکیب RGB است (WRGB)باعث بالا رفتن کنتراست و رنگ روشن یکدست در تصویر نهایی می شود.
SUHD
کمپانی سامسونگ پس از مقداری تاخیر به نسبت رقیب هم میهن خود،super ultra-high definition را در نمایشگاه CES 2015 معرفی کرد. این سری از تلویزیون های سامسونگ در سایز های 48 تا 88 اینچ تولید می شود.
تعریف SUHD
در واقع SUHD نوعی پنل است که در ساخت آن از نیمه هادی های نانو کریستال استفاده شده است. این تکنیک باعث بالا رفتن دقت رنگ و وضوح بسیار عالی در تصاویر می شود. حتی برای این نوع از پنل می توان فیلم هایی بهینه شده ساخت.
نانو کریستال بر پایه نیمه هادی چیست؟
نقاط نانو در در 3 مسیر اصلی فضایی نشان داده می شوند و ابعاد آنها نسبت به طول موجDC Broglic در حامل های بار، کوچکتر هستند. نقاط نانوی نیمه رسانا اغلب در یکی دیگر از ماتریس های نیمه رسانا دی الکتریک تعبیه شده است. این پنل ها در نهایت مجهز به QUANTUM DOT COLOR REPRODUCTION هستند که توانایی کنترل رنگ نقطه ایی را دارا است. این کنترل توسط پردازنده های جدید سامسونگ (اکثرا 8 هسته ایی) به طور بهینه ایی مرور می شود.
همچنین سامسونگ یک فناوری جدید به نام (REMASTER) را برای SUHD در نظر گرفته است. شیوه کار (REMASTER) این است که به صورت هوشمند روشنایی صفحه نمایش را با توجه به تصویر کنترل کرده، و باعث کاهش میزان مصرف انرژی می شود. جالب است بدانید نقاط کوانتومی در حال پیشرفت در صنعت سخت افزار و الکترونیک دیجیتال نیز است.
باسلام ،دوستان من نمیدونم چرا به جای تعصب بیخود دررابطه با برنددلخواهتون که یک امر شخصی هست ،چهار تا اطلاعات مفید که به درد دوستانی که قصد خرید بهتر دارن نمیگذارید ،عزیز من سونی دوست دارید یا سامسونگ اون نظر شخصی خودتون هست وبهتر است نزد خودتون هم نگهداشته بشه وبه کسی نظراتتون رو تحمیل نکنید وبگذارید دوستان از انتخابشون مردد نشن ،من به شخصه هرتلویزیونی که از دیگاه ومعیار واستانداردهای من مورد تایید باشه بدون توجه به برندش صد درصد اونو انتخاب میکنم ،دوستانی هم که میگن اولد ساخت سونی هست ،خدمتشون عرض کنم که اولد به نام الجی ثبت شده وتمام برندهایی که محصولات اولد دادن بازار تمام از الجی خریداری کردن وجز کمپانی الجی هیچ کمپانی قادر به ساخت پنل اولد ندارن مگر با اجازه الجی که اون هم با توجه به قراردادهای شرکت ها این امر میسر نمیشه مگر اینکه از الجی خریداری کنه ،الجی هم دسته کمی از سونی وپاناسونیک وسامسونگ نداره ،البته سامسونگ کمی از لحاظ رنگ امیزی از الجی جلوتره که اونم به چشم نمیاد ،یا حق
با سلام و تشکر از سایت و مطالب خوب شما/ گرچه مقاله بالا به مقایسه دو فناوری oled و suhd دو رقیب الجی و سامسونگ پرداخته اما نهایتا مشخص نکرده با تمام جوانب کدوم فناوری بهتره(البته بدون در نظر گرفتن قیمت که اولد گرونتره)
اگر مطلب به روز تر و کاملتری هست لطفا لینکشو بزارید
چون برای خرید دارم تحقیق میکنم
دوست عزیز شما اطلاعاتت رو بروز بفرما.سونی OLED را اختراع نکرد بلکه برای اولین بار طرح های اولیه د سال 1985 توسط کداک به نمایش در آمد.به دلایلی تا سالها بعد از آن استفاده نشده و بعدها الجی و سامسونگ بر روی آن کار کردند.سونی پنل هایش را از این دو کمپانی تامین میکند.
با سلام.چرا اطلاعت غلط میدین به مردم؟!!!!
اولین تلویزیون oled جهان رو سونی تولید کرد و این تکنولوژی از اساس مال سونسیت!بعد این تکنولوژیرو فروخت به lg و سامی.در ces 2013 وقتی ال جی و سامی از tv oled های خودشون با خوشحالی رونمایی کردن سونی از تکنولوژی جدیدش یعنی کریستال oled رونمایی کرد که عملا باعث خالی شدن غرفه ال جی و سامی شد.توروخدا انقد دروغ به خورد ملت بی اطلاع ندین.
فقط سونی و دیگر هیچ
SONY
just
1 سونی
2 سامسونگ
3 ال جی
دقیـــــــقا حرف دلمُ زدی :دی
درسته من هم سونی رو خیلی قبول دارم در این زمینه حرف اول رو میزنه.
LG آشغاله،
توی برند: فقط سونــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی براویا
کیفیت AMOLED از همشون بالاتره، با کنتراست بینهــــــــــــــــــــــایت.
من با تکنولوزیه ال جی و صفحه نمایشش حال میکنم حالا میخواد لامپ تصویر داشته باشه
دوست من crt به علت ساختار رنگ،باعث ایجاد تصاویری نزدیک به رنگ های واقعی میشد.اما در تکنیک های معرفی شده در بالا دیگر اینچنین نیست و غالبا crt در رتبه های پایینتری قرار میگیرد.
دوست عزیز با فرمایشات شما مخصوصا در بخش دوم موافقم.
با درود فراوان
من که سر در نیاوردم ولی در کل دستشان درد نکند
ولی باز به نظر من هنوز به کیفیت crt نرسیده اند…
کلا سامسونگ و سونی بزرگترین بهترین کیفیت هارو دارن و از الجی خیلی هم بهتر است.
خیلی ممنون از مطلب خوبتون… جالب بود… زمانی فناوریِ پلاسما در صفحه نمایش ها باعث شد تحولی در نمایشگرهایِ خانگی ایجاد بشه ، صفحات 40 اینچ به بالا ، هیجانِ مخاطبین و تماشاچیان.. اما دیری نگذشت که فناوریِ LCD جایگزین شد و بعد از آن به سرعت LED . جالبه نه… شتاب در تکنولوژی بصورت فزاینده داره بیشتر میشه و بنظر من باید با توجه به رونده رشد و سرعت تکنولوژی باید در تولیدات و دستگاهایِ جدید تامل بیشتری کرد تا محصولی مورد اطمینان از نظر کیفیت و طول عمر داشته باشم البته این موضوع کاملاً با سیاستِ بازاریابی و تنوع پذیریِ شرکت هایِ موجود در صحنه ی بازار بین المللی تناقض داره اما از نظر من درستش همینِ…