حریم شخصی، فاکتوری که در دنیای مدرن جایگاه ویژهای دارد، اما هنوز کاربران زیادی به آن اهمیت نمیدهند. در واقع بسیاری از مسائل جانبی همچون زیبایی رابط کاربری، کم حجم و سبک بودن و مواردی از این قبیل برای عموم کاربران مهمتر از مسائل اساسی همچون حریم شخصی هستند. مسلما هیچکس دوست ندارد فعالیتهایش تحت نظارت شرکتها و سازمانها قرار داشته باشد. خصوصا گفت و گوهای شخصی! اتفاقی که این روزها بیشتر به جای حالت مستقیم، به صورت مجازی و از طریق پیام رسانها صورت میگیرد. پس باید در انتخاب یک پیام رسان خوب و امن دقت کافی داشته باشیم. در این مطلب قصد داریم مقایسهای بین اپلیکیشن سیگنال و تلگرام داشته باشیم. دو پیام رسانی که حالا بعد از اتفاقاتی که پیرامون واتساپ رخ داده، بیش از پیش در معرض توجه قرار گرفتهاند.
خودزنی فیسبوک و واتساپ، به کام اپلیکیشن سیگنال و تلگرام
تعداد پیام رسانها در حال حاضر کم نیست، اما نه همه آنها برای استفاده واجد شرایط هستند! شاید بتوان گفت شناخته شدهترین آنها، واتس اپ، پیام رسان کمپانی فیسبوک است. پیام رسانی که اخیرا سر و صداهای زیادی به پا کرده چرا که طبق قوانین جدید، این اپلیکیشن تمامی اطلاعات کاربران را با فیسبوک به اشتراک میگذارد. اگر چه سابقه فیسبوک در حفظ حریم شخصی کاربران پیش از این نیز چندان درخشان نبود، اما این حرکت جدید دیگر زیاد از حد گستاخانه بود. بهترین واکنش، ترک واتساپ توسط عده انبوهی از کاربران بود.
آنها دو جایگزین منتخب داشتند. تلگرام که تا پیش از این نیز محبوبیت زیادی داشت. اما اپلیکیشن سیگنال را کاربران کمتری میشناختند تا اینکه ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت تسلا استفاده از سیگنال را به کاربران پیشنهاد داد. یک توییت از طرف ماسک برای انفجار سرورهای سیگنال کفایت میکرد و میلیونها کاربر جدید سراغ این پیام رسان رفتند.
تلگرام که برای ما ایرانی ها کاملا آشناست و چند سالی میشود پیام رسان اصلی گوشیهای هوشمند ماست. اما سیگنال برای بسیاری از کاربران تا چند روز قبل کاملا ناشناخته بود. از لحاظ تعداد کاربران فعال و تعداد دانلود از فروشگاههای اپلیکیشن نیز اختلاف فاحشی بین تلگرام و سیگنال وجود داشته و دارد. حال میخواهیم بیشتر با سیگنال آشنا شویم و ضمن نگاهی به آن و امکاناتش، این پیام رسان را با تلگرام خصوصا در بحث حریم شخصی مقایسه کنیم و در نهایت به یک جمعبندی برسیم.
2021، سال ارتقای فضای حریم شخصی در اپلیکیشن های پیام رسان
در آغاز سال میلادی جدید، دو اپلیکیشن سیگنال و تلگرام در صدر جدول اپ استورهای موبایل قرار گرفتند. هر دو پیام رسان حریم شخصی بهتری را نسبت به واتساپ و فیسبوک مسنجر به کاربران نوید میدهند. با این وجود تفاوت هایی بین این دو برنامه وجود دارند. پیش از شرح تفاوتها، ابتدا نقاط مشترک این دو برنامه را بررسی میکنیم.
توسعهدهندگان سیگنال و تلگرام هر دو مدعی هستند که پیام رسانی شخصی و ایمن را توسعه دادهاند. هیچ یک از آنها متعلق به کمپانی های بزرگ نیستند. اپلیکیشن سیگنال توسط یک سازمان غیر انتفاعی اداره میشود و با کمک های مالی کاربرانش ادامه حیات میدهد، در حالی که تلگرام توسط شرکتی انتفاعی مدیریت میشود و راههای درآمد مختلفی دارد. از نظر امکانات پایه مانند استیکرها، ارسال عکس و تبادل فایل و تماس صوتی و تصویری، هر دو اپلیکیشن یکسان هستند. هر دو از اندروید و iOS پشتیبانی میکنند. هر دو رایگانند و برای ثبت نام در آنها، فقط از شما شماره تلفن درخواست میکنند. نسخه دسکتاپ هر دو پیام رسان نیز موجود است.
ویژگیهای حریم شخصی سیگنال بهتر از تلگرام است!
با نگاهی گذرا به بخش تنظیمات حریم شخصی سیگنال و مقایسه آن با تلگرام میتوان متوجه برتری سیگنال شد. پس ایلان ماسک بی دلیل این پیام رسان را پیشنهاد نکرده است. در واقع سیگنال یک پیام رسان حریم شخصی محور است و به بهترین شکل حریم شخصی کاربر را حفظ میکند. تمامی مکالمات در این برنامه با قابلیت رمزگذاری انتها به انتها یا E2EE محافظت میشوند. بدین ترتیب هیچکس از جمله توسعهدهندگان سیگنال حتی اگر بخواهند هم نمیتوانند مکالمات شما را ببینند. این ویژگی به طور پیشفرض در مکالمات تک و چند نفره در سیگنال فعال است. اما تلگرام E2EE را به عنوان یک ویژگی اختیاری ارائه میدهد. در تلگرام فقط در چت های تک نفره، آن هم از قسمت Secret Chat قابلیت E2EE را در اختیار دارید. برای مکالمه گروهی خبری از Secret Chat و طبیعتا E2EE نیست.
رمزگذاری پایاپای در تمامی قسمت های مکالمه سیگنال
تمامی مکالمات شما در سیگنال، به طور پیشفرض فقط در دستگاهتان ذخیره می شود. این اطلاعات در تلگرام، بر روی سرورهای این پیام رسان ذخیره می شوند و می توانند بین دستگاه های مختلف شما هماهنگ سازی شوند. البته استفاده از سیگنال بین دستگاه های مختلف ممکن است و هماهنگ سازی نیز انجام می شود اما نمی توانید در نسخه تحت وب وارد سیگنال شده و به تمامی مکالمات دسترسی پیدا کنید. موضوعی که از لحاظ حریم شخصی، ایمن تر است. جدا از پروتکلهای امنیتی سیگنال که در کدهای این پیام رسان نهفته و به عقیده برخی محققین امنتر از پروتکل امنیتی MTProto تلگرام است، سیگنال گزینههای جالبی برای ارتقای قابلیتهای حریم شخصی در اختیار کاربران قرار میدهد.
به طور مثال گزینه Screen Security، اجازه نمیدهد هیچ کاربری از مکالمات با شما اسکرین شات تهیه کند. طبیعتا با فعال سازی این گزینه، خود کاربر نیز اجازه چنین کاری نخواهد داشت. در بخش ارتباط و دریافت کننده نیز تنظیمات متعددی وجود دارد که فعالسازی هر یک میتواند امنیت سیگنال را بیش از حالت پیشفرض، افزایش دهد. همچنین سیگنال قابلیتی برای تار کردن خودکار چهره در تصاویری دارد که شما ارسال میکنید.
تمامی این امکانات باعث شده سیگنال به واقع یک رسان امن باشد و در این بخش حتی نسبت به تلگرام برتری داشته باشد. در حالی که واتساپ در مقابل سیگنال، به نوعی امنیت ندارد و حریم شخصی، فاکتوری تعریف نشده برای پیام رسان فیسبوک است. طبق اطلاعاتی که اپ استور به اشتراک میگذارد، سیگنال در مقایسه با تلگرام و واتس اپ، بسیار اطلاعات کمتری از کاربران خود جمع آوری میکند. در واقع این پیام رسان فقط نیاز به دسترسی به مخاطبین شما دارد.
برتری تلگرام نسبت به سیگنال در ویژگی ها و امکانات جانبی
اگر چه به طور مشخصی سیگنال از تلگرام امنتر است، اما تلگرام ویژگیهایی برای راحتی کاربر دارد که سیگنال از آن بی بهره است. به طور مثال در تلگرام کاربر میتواند مکالمه گروهی با حداکثر 200 هزار عضو داشته باشد در صورتی که این تعداد در سیگنال محدود به 1000 عضو است. یا در تلگرام امکان انتقال فایلهایی با حداکثر حجم 2 گیگابایت وجود دارد اما در سیگنال به حجم فایل 100 مگابایت محدود هستید.
هماهنگ سازی ابری گفت و گوها یا اضافه کردن رباتها به گفت و گوها، امکاناتی در تلگرام هستند که مانند شمشیر دو لبه عمل میکنند. از طرفی موجب بهبود تجربه کاربری میشوند، از طرف دیگر درصدی از قابلیت حفظ حریم شخصی را کاهش میدهند. به طور کلی با وجود شباهتهای زیاد، رابط کاربری و امکانات جانبی تلگرام سرتر از سیگنال است. اما سیگنال بعد از مواجهه شدن با سیل کاربران جدید، از 11 ژانویه تصمیم به اضافه کردن بسیاری از ویژگیهایی گرفته که اکنون در تلگرام حاضرند.
سیگنال یا تلگرام؟ کدام را استفاده کنیم؟
اگر نهایت حریم شخصی خود را در پیام رسانی که استفاده میکنید خواستار هستید، بهتر است از سیگنال استفاده کنید. این اپلیکیشن از پایه و اساس حول محور امنیت و حریم شخصی توسعه یافته است. از همین رو در ژانویه 2021، سیگنال از تلگرام در اپ استورها پیشی گرفت. در مقابل اگر ویژگیهای جانبی تلگرام مانند رباتها را خواستار هستید، یا نیاز به انتقال فایلهای حجیم و چتهای گروهی با اعضای زیاد دارید، تلگرام گزینه مناسبتری برای شماست.
اگر چه هر دو پیام رسان سیگنال و تلگرام از هر نظر برتر از واتساپ هستند، اما پیام رسان فیسبوک دارای بیش از 2 میلیارد کاربر است که بیشتر از مجموع کاربران دو پیام رسان دیگر است. بنابراین به این زودیها نباید انتظار کنار رفتن واتساپ را داشته باشیم. با این حال اگر فیسبوک از سیاستهای جدید خود پا پس نکشد، شاهد افت شدید کاربران واتساپ خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب و استفاده از پیام رسان سیگنال
سلام
جای تاسف داره که به جای حمایت از تولیدات جوانان ایرانی و نخبگان کشورمون که با این شرایط کاری و اقتصادی کارآفرینی کردند و نرم افزارهای فوق العاده تولید کردند که در بسیاری از جهات بالاتر از نمونه های خارجی اش هست، شما نویسنده محترم بدون اعتنا به این دست آوردها تریبون تبلیغاتی نرم افزارهای خارجی شدید.
نگید چرا ایران در بعضی چیزها در دنیا قدرتمند نیست، چون از ماست که بر ماست.
و نکته مهم اینکه؛ درگاهها و دروازهای ورود و خروج اینترنت و اطلاعات دست دولت هست چه نرم افزار خارجی استفاده کنید و چه داخلی، و اتفاقا از قصد می خواهند که شما وارد نرم افزارهای خارجی بشید چون منع قضایی برای استخراج اطلاعات شما وجود ندارد و اگر شکایتی هم کنید از نرم افزارهای خارجی دستتان به جایی بند نیست.
اما اگر از نرم افزارهای داخلی استفادا کنید انها به این سادگی به اطلاعات سما دسترسی نخواهند داشت مگر اینکه حکم قضایی داشته باشند ثانیا تخلفات نرم افزارها پیگرد قانونی دارد.
تحت تاثیرپروپاگانداههای رسانه های خارجی نباید قرار گرفت چون اونها می خوان مغز و فکر شما رو به کار بگیرن و پر کنن از خزعبلاتی که خیلی هاش رو خودشون هم قبول ندارن.
زنده باد جوانان ایرانی
سلام
اولین باره دارم توی این سایت نظر میدم!
من بشخصه 3 ساله دارم از هر 6 تا پیامرسان داخلی استفاده میکنم!!
سروش و ایتا و گپ و آیگپ و بله و بیسفون…
از اونجایی که یه کسب و کار اینترنتی آنلاین دارم و کاربران سایتم باید از طریق یه پیام رسان باهام در ارتباط باشن، بهشون گفتم من فقط از ایرانیها استفاده میکنم و هرکس میخواد از خدمات ما استفاده کنه، فقط میتونه با استفاده از پیامرسانهای ایرانی ارتباط برقرار کنه!!
حتی ایمیلهام هم ایرانیه!! چاپار و ایران…
من خودم دانشجوی دکترای نرمافزارم و به 18 تا زبون مسلطم…
این رو هم میدونم هرکس یک دهم این سواد و اطلاعات رو داشته باشه، میدونه قضیهی حریم خصوصی و در اختیار گذاشتن اطلاعات اینهمه میلیون کاربر به بقیه (!!!) جکی بیش نیست!!!
من بشخصه 3 ساله دارم استفاده میکنم و به معنای واقعی راضیم…
هر روز هم دارن بهتر میشن…
بخصوص گپ و آیگپ…
حالا هرکس دوست نداره، میتونه اینقدر با تز روشن فکری و مهم بودن و من اونقدر اپوزیسیونم که اگه حرفی بزنم حکومت منو میگیره، هر روز دنبال پیدا کردن یه پیام رسان خارجی باشه!!!
اونقدر با این حرفا سرگرم باشید تا داورتون دقت کنه!!!!
واسلام.
ای اولین بار نظر بده، ای خدمات انحصاری، ما که نفهمیدیم شما با علی نسبت داری، ولی خیلی نظر تازه ای بود کف مال شدیم، بقول معروف واتس اپی بشکند پیام رسانی بریزد، جهان گردد بکام … :))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
18 تا زبون …… دکترای نرمافزار….. هر روز هم بهتر ……. واسلام …..
مرزهای میلو را درنوردیدندی هاااا
قبل کامنت زدن یبار بخونش شاید کمکت کرد لطیفه های باورپذیرتری بنویسی
کاپیتان شهبازی هستم با 35 سال سابقه پرواز …. خوشبختم .
امکان نداره حریم خصوصی در پیام رسان های ایرانی حفظ نشه .
این همه لو رفتن های شماره ها و … هم بوق بوده .
کاپتان صداقت نیا هستم معروف به خلبان زبل در کمال خونسردی مسئولیت اظهارات این برادر سایبری رو میپذیرم lol
بنده هم پارسال به پیشنهاد دوستان پیام رسان سروش رو نصب کردم و اصلا پشیمون نیستم.
افرین پسرم چند دقیقه بعد از نصب پاکش کردی؟ :))
خدایی گوگل ترنسلیت به 18 تا زبان مسلط نیست :))
داداش منظورش 18 تا زبون برنامه نویسی بود 😐
خیلی تابلو نوشته بود که! چجوری متوجه نشدی؟؟
نه فقط تو می دونی
ایشون تیکه انداختن
کسی که به تنهایی بتونه یک برنامه ی پیچیدرو صفر تا صد بنویسه بهش میگن فول استک یعنی باصطلاح نونش تو روغنه بشینه یک سورس کد حرفه ای بنویسه واسه خودش برای استخدامی می تونه از همین ایران با شرکت های خارجی قرار داد ببنده و پروژه بگیره و سالی 120 تا 200 هزار دلار درآمد داشته باشه
این به 18 تا زبان مسلط هست بعد کارش ادمینی سایت هست حتی یک پیام رسان ساده ی شخصی هم نمی کنه واسه کاربراش بسازه و بجاش اومده تمام پیام رسان های ایرانیُ نصب کرده و استفاده می کنه و اینارو بجای یک اپ شخصی تبلیغ می کنه
18 تا زبان مسلطه یعنی الان باید ملتی میلیاردر باشه
توی همین stackoverflow طرف بره راحت می تونه یک پروژه 8 یا 9 ماهه بگیره که بعد از اتمام کار 60 تا 100 هزار دلار بستگی به کاری که انجام میده می تونه دریافت کنه
زیاد هم هست از این پروژه ها یا می تونه استخدام یک شرکت خارجی بشه از همین ایران بعد بجای این کارا ادمین سایت هست
اصلا 18 تا هیچی طرف فقط اندروید مسلط باشه یا سویفت کار هست 80k میدن
یا می تونه پروژه های فری لنس بگیره تو 1 یا 2 ماه انجام بده با هر پروژه 1.5 یا 2 هزار دلار یا 5 هزارتا دریافت می کنه
اما این ترجیح میده با تسلط به 18 زبان برنامه نویسی ادمینی یک سایتُ انجام بده
دمت گرم خوب فیتیله پیچ کردی
پیام رسانهای خارجی خوبن چون به حریم خصوصی کاربراشون اهمیت میدن و ارزش قائلن
داداش جایزه ماله بلورین هم مال شما، من بیشتر از ۲۰ ساله برنامه نویسم هنوز ندیدم کسی ۱۸ تا زبون رو فعال بلد باشه :))
این بنده خدا این مدلی حساب کرده، سی شارپ از نسخه 1 تا نسخه ی 9، میشه 10تا زبون.
سی اس اس 3 تا، اچ تی ام ال، 5 تا.
10+3+5=18
منظورش 18 تا لهجه داخل کشوره
خب برادران سایبری با مدرک دیپلم یهو دکترا میشن بعد بقیه رو به بیسوادی متهم میکنن :دی
وقتی ی نفرشون میتونه تبدیل به چند تا دختر بشه، دیپلم ب دکترا دیگه چیزی نیست ک.
تو فوقالعادهای پسر.
من تو ۱ زبان برنامهنویسی موندم.
یه کلام در جواب همه خزعبلاتی که نوشتی میشه گفت
مدرک پولی و هجده تا زبان و این داستانا دلیل بر داشتن شعور و عقل کامل نیست….
فقط تلگرام ، بقیه همشون یسری نقصا دارند ، خود تلگرام هم البته اوایل اینقدر پر امکانات نبود ولی ارتباط خوب با توسعه دهنده ها و کاربرا باعث شد اینقدر غنی و کامل بشه .
فقط سیگنال و بعدش تلگرام.واتساپ رو پاک کردم راحت شدم.
نسخه ويندوزش نصب کردم.. بار اول بارکد رو از سيگنال اندرويد اسکن کردم .. وقتي وارد نسخه ويندوز شد، اينترنت گوشي هم قطع کردم و هر سري با ويندوز وارد برنامه سيگنال ميشم نياز به اينترنت گوشي نيست (بر خلاف واتس اپ که براي نسخه وب بايد حتما گوشي به اينترنت وصل باشه)… و اينکه در اندرويد ميشه ارتباط دستگاههاي متصل(مثل نسخه ويندوز) هم قطع کرد ، تماس صوتي تصويري هم با نسخه ويندوز ميشه گرفت
توجیه بعضی از کاربران ایرانی خیلی جالب است:
*چرا از پیام رسان ایرانی استفاده نمیکنی؟
-چون حریم خصوصیم به خطر میفته!
*چرا از واتساپ استفاده میکنی؟
-حریم خصوصی برام مهم نیست!
نحوه ماله کشی برخی از متشخصین قلم به مزد خیلی جالب است:
*چرا؟
-چون حتی استخون منفصل از مفصل هم مثه شما داد نمیزنه که ما از شما نیستیم!
اوس علی سقف خونمون ترک خورده از شدت اعتماد به سقف حضرتعالی
وقتت خالی شد یه سر بیا اینجا رو هم ماله بکش.
الان فکردی مثلا هنر کردی همچین چیزیُ نوشتی
تفاوتش اینه که مثلا بلفرض مردم کره ی شمالی هم تلگرام استفاده می کردن ولی کیم میومد می گفت استفاده نکنید و بزور فیلتر می کرد تلگرامُ و پیام رسان داخلیُ معرفی می کرد و اجبار هم می کرد همینُ استفاده کنید
دقیقا مردم کره ی شمالی هم همین حرفُ میزدن می گفتن ما نمی خوایم ازمون جاسوسی بشه درحالی که می دونن تلگرام هم با فروش اطلاعات سرپاست و اگر ازشون سوال میشد تلگرامم داره جاسوسیتونُ می کنه می گفتن حریم خصوصی واسمون مهم نیست
دلیل این اتفاق هم اینه که توی تلگرام آزادی بیان دارن می تونن راجب هرچیزی صحبت کنن اما توی پیام رسان داخلی کافیِ یکی راجب حکومت بد بگه خوده کیم میاد دم خونش و سر از تنش جدا می کنه یا واسش زندان می بره
همه هم می دونن هیچ کس عاشق چشمُ ابروی بقیه نیست که بیاد چیز رایگان در اختیار همه قرار بده بخصوص برنامه پیام رسان که هزینه سرور و نگه داری بسیار بالایی داره پس هر پیام رسانی که رایگان هست حدأقل به یک سازمان یا دولتی اطلاعاتشو می فروشه حالا یا در کشور خودش یا یک کشور دیگه اما مردم اونیُ انتخاب می کنن که اطلاعاتُ به حکومت کشور خودشون نمی فروشه
کره ی شمالیُ مثال زدم چون ایران هرسال داره به کره ی شمالی شدن نزدیکتر میشه منتها حکومت ایران باهوش تر عمل می کنه و چیزی به نام رهبری داره و در کنارش ریاست جمهوری هم داره ولی کره ی شمالی فقط ریاست جمهوری داره یعنی انتخاباتُ دارن اما هیچ کس حق کاندید شدن نداره غیر از خوده کیم یا از اعضای خانوادش
واسه همین همه می تونن به حکومت کره ی شمالی بگن دیکتاتوری ولی کسی نمی تونه به حکومت ایران بگه دیکتاتوری و هر اتفاقی توی ایران بی افته مقصر خوده مردم شناخته میشن یعنی همون چیزی که خودت هرجا فرصت پیش بیاد میگیش خودتون انتخاب کردین خودتون خواستین خودتون الان بهمان
رد شدن ترامپ در دوره ی دوم یک تو دهنی محکمی هست به همین حرفی که میزنی با اینکه بازم زیاد رأی اورد اما بخاطر عملکرد فوقلعاده بدش و بهم زدن اقتصاد و ابرو نذاشتن واسه آمریکا و حتی مردمش برکنارش کردن
ولی توی ایران هرکس که تا الان اومده روی کار هر بلایی که سر کشور اورده (البته حکومت که آسیب نمیبینه کلا از مردم نیست این حکومت) و مردمُ بدبخت کرده ولی بازهم 2 دورشو مونده و هرکسی هم که تأیید صلاحیت شده از اول یا قبل انقلاب توی سیستم حکومتی بوده که نشون دهنده این هست همشون دستشون توی یک کاسست و دموکراسی یا همون حکومت مردمی در کار نیست و فقط یک سپر محافظتی هست که امثال تو بیان بگن تمام اتفاقات کاره دولت هست و انتخاب اشتباه مردم
دیگه فیلم هندیم نیست که مثلا یه آدم عادی رو بخوان برای حرفای سیاسی بگیرن ، چون اینطوری باید کل بودجه رو خرج زندان کنن 😂
حالا اگه طرف استاد دانشگاهی ، یا سلبریتی یا فرد موثر و مهمی باشه آره ، ولی افراد عادی رو مشخصه هر حرفی هم تو یه گپ کوچیک بزنه ، معلومه کسی باهاشون کاری نداره .
مشکل اصلی و دائمی پیامرسان داخلی اینه که هیچوقت نمیتونن انسجام محتوایی که تو تلگرام هست رو داشته باشن ، همونطور که آپارات نتونست مثل یوتیوب بشه .
فیلترینگ تلگرام برعکس بزرگترین ضربه رو به پیامرسان های داخلی زد و گرنه خودشون داشتن یواش یواش رشد میکردن .
نه، فیلم هندی نیست.
ظرف کمتر از سه ماه توییتر رو اشغال کردن تا هر چرندی رو ترند کنن، تو هر سمبه سوراخی پروپاگاندا میچپونن، لا کامنتای همین سایت هم دنبال ماله کشی و جهت دهی سیاسی هستن، متر به متر تو فضای اجتماعی مامور امنیت اخلاقی کاشتن، ورودی هر اداره و سازمانی رو با عوامل عقیدتی-سیاسی فیلتر کردن، هر نشریه و روزنامه ای رو توقیف کردن، از کرسی دار هیئت علمی گرفته تا دانشجوی ترم اول رو تسویه کردن، آخرشم افتخار نهادهای امنیتیمون اینه که مدیر یه کانال تلگرامی رو از یه کشور ثالث قاچاق کردن به اینور تا بدون دسترسی به وکیل براش حکم اعدام ببرن.
نه عزیزم حتی تو فیلم هندی هم نمیشه اینا رو تصویر کرد. منم اگه اینجا چند خطی نوشتم dns رو از بیخ کندم که قابل ردیابی نباشه، خدا هم پشت و پناه مدیر این سایت رو داشته باشه.
اره بابا فوقش دوتا دنده ازش میشکنن و یه پرونده تشکیل میدن زندان چیه
برو زیر پتو گریه کن بخاطر حرفای بدت
خدا کنه واتساپ جم بشه چیه بابا
به جرات میتونم بگم نکبت ترین پیامرسان همین وات هست . نه بخاطر حریم شخصی و …
بلکه هم بخاطر ضعف شدید امکانات و هم اینکه هر ماه اجبارا باید اپدیت کنی و الا کار نمیکنه
تلگرام هر سه روز یه امکان جدید اظافه میکنه ، وات هم ده ساله هیچ غلطی نکرده
فقط برام سواله : حالا مجبوریم از وات استفاده میکنیم ، خارجیا دیگه چ مرگشونه که از وات استفاده میکنن؟؟؟؟؟؟؟ ما همه چی برامون فیلتر کرد ن شما چی؟؟؟؟؟؟؟
مشکل اینه که خارجیا نمیان از شما کارشناس محترم! نظر خواهی کنن، چون شما دایره خلقتین و نظرتون درست ترینه و بقیه هم باید مثل شما فکر کنن! اینم نتیجه اتاق فکر بدون فکر!
اولا که واتس به محتوای چت دسترسی نداره و مقداری اطلاعات جانبی رو جمع اوری میکنه که نمیدونم چرا درک نمیکنید برای بعضیا مثل من نه تنها مهم نیست بلکه از اون بابت خوشحالیم! چون شمایی که در مقالات مختلف پیام رسان های ایرانی رو معرفی میکنید بهتون نمیاد نگران پریوسی اطلاعات کاربران باشین :دی
یکم فکر کنید دیگه خدایی. واتس اپ فیلتر نیست. چرا نیست؟ تنها چیزی ک بدون دردسر تو ایران کار میکرد و میکنه همینه.
واتسپ کجاش بدون دردسره وقتی بدون فیلترینگ از تلگرام با V. P. N هم کند تره !!
کاش …هایی مثل شما کمتر بودند…
واتس اپ مشکوکه چون هنوز فیلتر نشده
احتمالا ایمنیش کمتره
دیگه وقتی خودتون میگید براتون مهم نیست تو اطلاعاتتون سرک بکشن و جمع آوریشون کنن، حرفی برای گفتن نمیمونه. یادمون نمیاد تا حالا پیام رسان ایرانی تبلیغ کرده باشیم :دی
تلگرام فیلتر شد چون حاضر نشد اطلاعات کاربران رو به دولت بده
حالا فک کن ببین چرا وات فیلتر نیس؟!!
من که هر سه تا رو دارم 😂🤣