در طول سال های گذشته بازی سازان ایرانی تمایل عجیبی به ساخت بازی های بزرگ با ساختاری کاملاً حرفه ای از خود نشان می دادند. و این در حالی بود که اکثر این بازی سازان نه نگاهی چندان حرفه ای به مقوله ی بازی سازی داشتند و نه به شکل درستی با ملزومات و پیش زمینه های این فعالیت آشنا بودند. البته علاوه بر تمامی این موارد، امکاناتی که در دسترس این بازی سازان قرار داشت (نظیر موتور های گرافیکی و سایر میان افزار های لازم برای طراحی ریزه کاری های مربوط به بازی های کامپیوتری) نیز بسیار پایین تر از حد حرفه ای قرار داشت. و نتیجه ی تمامی این موارد (به انضمام عدم خلاقیت مطلق در امر داستان پردازی و نداشتن کوچک ترین استعدادی در این زمینه و حتی عدم آشنایی با مفاهیم ابتدایی مربوط به اصول داستان پردازی) این بود که بازی سازان عزیز هم وطنمان به سراغ کپی برداری مو به مو از آثار مطرح آن سوی آب ها می رفتند و به طور مثال با موتور گرافیکی نصفه و نیمه و عدم بهینه شده ای که حتی به مدد استفاده از بهترین و قدرتمند ترین کارت های گرافیک موجود در بازار هم نهایتاً نرخی ما بین 5 تا 10 فریم در ثانیه را در اختیار گیمر های بی نوا قرار می داد، به ساخت یک کپی دست چندم از عناوینی نظیر Batman Arkham ، Call of Duty، Medal of Honor وGod of War می پرداختند که البته این اواخر روند کپی برداری های مذکور به تولید نسخه ی کپی برابر اصل عناوین مطرح ماجرایی تنزل یافته بود! خوشبختانه طی یکی دو سال اخیر بازی سازان عزیز ایرانی از توهم تولید Call of Duty های بومی شده بیرون آمده اند و عمده تمرکز خود را بر روی ساخت عناوین اده و کوچک موبایل متمرکز ساخته اند. اگر چه از دیدگاه کلان، بازی های ایرانی موبایل هم (همچون بازی های عرضه شده برای پلتفرم کامپیوتر های خانگی در طی سال های گذشته) چیزی بیش از نسخه ای بومی سازی شده از عناوین مطرح موبایل در آن سوی آب ها نیستند ، اما با ریز شدن در میان این دسته از آثار می توان بازی هایی را هم سراغ گرفت که حداقل یک کپی برداری محض و همه جانبه از بازی های موفق خارجی به شمار نمی روند و نیمچه حرف هایی برای گفتن دارند. با این مقدمه ، پس از مدت ها به سراغ یک بازی ایرانی می رویم و قصد داریم در ادامه ی این مطلب نگاهی به بازی 100 % داشته باشیم.
سازندگان بازی 100 در صد یعنی اعضای «آروند استودیو» همچون ساخته های پیشین خود، دارندگان پلتفرم موبایل را هدف گرفته اند و این بار آن ها را به سنجیدن قدرت حافظه شان به کمک این بازی فرا خوانده اند. بنا بر این به نظر می رسد که هدف اصلی آن ها از ساخت این بازی به چالش کشیدن حافظه ی تجربه کنندگان این اثر و محک زدن گوشه هایی از اطلاعات عمومی آن ها باشد. گفتنی است که این استودیو پیش از این سابقه ی ساخت عناوینی نظیر «جدول مدرن» و «خوشرکاب» را در کارنامه دارد و بازی 100 در صد را هم می توان به نوعی ادامه ی همان راه قلمداد کرد. در این میان نخستین آوردگاهی که علاقمندان بازی های موبایل ایرانی در آن جا موفق به ملاقات با بازی 100 در صد شدند نمایشگاه مطبوعات بود و در طی برگزاری نمایشگاه مذکور، این اثر نیز در کنار تعدادی بازی دیگر، در جریان مراسم رونمایی از هشت بازی موبایل ایرانی به علاقمندان عناوین موبایل معرفی شد. بر طبق گفته های سازندگان این بازی، همه ی ما کلمات زیادی را در ذهن خود ذخیره میکنیم، اما ممکن است که اطلاعات مربوط به این کلمات به شکل ساختار یافته ای در ذهن مان ذخیره نشده باشد. در واقع بازی 100% سعی دارد تا با استفاده از ایدهای خلاقانه (واژه ی خلاقانه را در حافظه ی کوتاه یا بلند مدت خود ذخیره کنید تا در ادامه ی متن دوباره به آن باز گردیم) ، حافظه ی شما را به چالش بکشد. به عنوان مثال اگر عبارتی در ارتباط با مدرسه به گوش شما برسد، نخستین نکاتی که در رابطه با مدرسه به ذهن تان می رسد چیست؟ یا اگر روزی از شما بپرسند میوههایی که هسته دارند را نام ببرید، چند میوه با این ویژگی به ذهن تان خطور میکند؟
در واقع بازی 100% با استفاده از همین ایده قصد دارد تا حافظه ی بلند مدت و جنبه هایی از اطلاعات عمومی تجربه کنندگان خود را به چالش بکشد. در طول این بازی پرسش های گوناگونی از شما پرسیده میشود و شما می بایست کلماتی که به پرسش های مذکورمربوط شده و به ذهن تان می رسند را در کادر متنی در نظر گرفته شده وارد نمایید. برای عبور از هر مرحله ی این اثر، تجربه کنندگان بازی 100 در صد می باید حدود 6 الی 7 کلمه ی مختلفی که به ذهن شان می رسد را در این بازی وارد کنند تا بتوانند با توجه به عملکرد خود وارد مرحله ی بعدی بشوند. هر کدام از این کلمات نیز با توجه به دشواری و گمنام بودن شان ممکن است درصد امتیاز متفاوتی را به خود اختصاص دهند. در نهایت با وارد کردن تمامی کلمات مذکور، مرحله ی مورد نظر 100% می شود و شما می توانید وارد مرحله ی بعدی این بازی شوید.
بر طبق گفته های سازندگان بازی 100 در صد برای هر مرحله از این بازی، یک پایگاه داده های کامل و بسیار وسیع از جواب های محتمل طراحی شده است که در واقع این امر از نکات مثبت و حائز اهمیت این اثر به شمار می رود. این به آن معنی است که برای هر کدام از کلمات مورد نظر در هر مرحله، عباراتی مشابه یا هم خانواده نیز در نظر گرفته شده است. برای مثال اگر پاسخی که بازی مد نظر دارد «پرتقال» باشد و شما «نارنگی» را به عنوان پاسخ وارد کنید، بازی پاسخ شما را قبول می کند. در کل بازی 100% شامل 80 مرحله ی اصلی است که هر کدام از آن ها شامل دو زیرمرحله ی متنی و یک زیرمرحله ی تصویری میشود. یعنی در مجموع 240 مرحله ی مختلف برای این بازی طراحی شده است که می توان توسط آن ها مدتی را سرگرم شد (البته سازندگان این بازی اعلام کرده اند که توسط آپدیت های مختلف قصد افزودن مراحل جدیدی را به این بازی دارند). در این میان مراحل تصویری موجود در بازی 100 در صد نیز از روندی مشابه با مراحل متنی آن برخوردار هستند. با این تفاوت که در این مراحل از بازی به جای پرسیدن تنها یک پرسش، تصویری برایتان به نمایش در می آید و شما می باید کلماتی که با دیدن تصویر مذکور به ذهن تان خطور میکند را نام ببرید. در واقع تلاش اصلی سازندگان بازی 100 در صد بر این بوده تا با قرار دادن مراحل تصویری این بازی در کنار پرسش های متنی، موجب بالا تر رفتن تنوع در روند این بازی گردند.
حال اگر حافظه ی کوتاه یا بلند مدت تان یاری می کند، بهتر است به سراغ واژه ی خلاقیت و بهره گیری از ایده ای خلاقانه برویم که در سطور پیشین به آن اشاره شد. از دید نگارنده ی این سطور، معنی و مفهوم بهره گیری از ایده ای خلاقانه در ساخت یک بازی موبایل این است که شما یک بازی کاملاً جدید از پرندگان خشمگینی بسازید که قصد باز پس گیری فرزندان به دنیا نیامده شان را از یک مشت خوک طمع کار با خراب کردن خانه ی خوک ها بر سرشان دارند (بازی Angry Birds) ؛ در حالی که تا پیش از شما هیچ بازی ساز دیگری چنین اثری را نساخته باشد. با اطمینان می توان گفت که بازی 100 در صد اگر چه در حالت کلی خود اثری قابل قبول به شمار می رود، اما به هیچ وجه از ویژگی مذکور بهره نمی برد و نمی توان آن را اثری خلاقانه لقب داد. در واقع ایده ی اصلی بازی 100 در صد تلفیقی است از ایده های به کار رفته در عناوین مبتنی بر سبک بیست سوالی نظیر بازی Quiz Up و 94 درجه یا 94 Degree. با این تفاوت که در عناوین مذکور (خوصاً بازی 94 درجه که شباهت بیشتری به بازی 100 در صد دارد) حداقل تکلیف بازی ساز با مخاطب خود روشن است و شما در کل مراحل بازی با روندی کاملاً منطقی و با ثبات مواجه هستید (نکته ای که در برخی مراحل بازی 100 در صد قابل مشاهده نیست). به عنوان مثال در بازی 94 درجه از شما پرسیده می شود که کشور مکزیک در کجای نقشه قرار دارد و شما می باید مکان این کشور را بر روی نقشه ی امریکای جنوبی مشخص کنید (پاسخی ثابت و معین که تنها دانستن و ندانستن آن برایتان چالش ایجاد می کند و تکلیف تان با این پرسش کاملاً مشخص است) اما در بازی 100 در صد شما باید به این پرسش پاسخ دهید که مثلاً چه میوه هایی هسته دارند؟ پرسشی که پاسخ آن تنها میوه هایی را در بر می گیرد که مد نظر سازنده ی این اثر (و احتمالاً مورد علاقه ی او!) بوده اند و دلیل وجودی این پرسش (و بسیاری دیگر از پرسش های موجود در این بازی) یا چالش اصلی مربوط به آن ها به طور کل نا مشخص به نظر می رسد.
با این حال بازی 100% را می توان در کل اثری قابل قبول لقب داد که تجربه اش به هیچ وجه خالی از لطف نیست. گفتنی است که این بازی اثری است کاملاً رایگان که همانند اکثر بازی های موبایل امروزی درآمد سازندگان آن (که امیدواریم هر روز بیشتر از روز قبل شود) از طریق پرداخت درون برنامه ای و خرید آیتم های ویژه ی موجود در این اثر به دست می آید. در این میان سیستم اقتصادی این بازی نیز کم و بیش همان سیستمی است که در بازی پیشین آروند استودیو یعنی «جدول مدرن» وجود داشت. به این ترتیب که شما با اتمام هر مرحله از این اثر تعداد معینی سکه دریافت می کنید که این سکه ها برای راهنمایی گرفتن در طول مراحل بعدی بازی قابل استفاده هستند. در صورتی که سکه های شما به اتمام برسد، می توانید با خرید سکه توسط قابلیت پرداخت درون برنامه ای، با خیال راحت از راهنمای موجود در این بازی استفاده کنید. گفتنی است که بازی «100%» هم اکنون در فروشگاه دیجیتالی کافه بازار منتشر شده است و برای دریافت آن می توانید آن را از این جا بر روی ابزار های هوشمند اندرویدی خود دانلود نمایید. پیشنهاد می کنیم که حتماً نسبت به دانلود این بازی اقدام کرده و برای حمایت از بازی سازان ایرانی حداقل یک بار هم که شده از قابلیت پرداخت درون برنامه ای بازی 100 در صد استفاده نمایید.
اخه اینم شد بازی.
بدرد بچه ها میخوره.
مشخصه که پرتقال بیشتر هسته داره.:D
باید بازی جالبی باشه دانلودش می کنم:-bd