مایکروسافت در سال 2019 سیستم عامل جدید خود را با عنوان Windows 10X معرفی کرد و قرار است این سیستم عامل در ادامه سال جاری برای رنج جدیدی از نوت بوکها و دستگاههای 2 در 1 که از سوی همکاران مایکروسافت تولید میشوند، منتشر شود. مایکروسافت به نوعی در نسخه جدید ویندوز قصد دارد ایرادات اصلی ویندوز 10 را برطرف سازد. از این رو نسخه جدید سیستم عامل مایکروسافت ساده، روان، سریع و البته ایمنتر نیز خواهد بود. در نگاهی نزدیک به Windows 10X قصد داریم بیشتر با این سیستم عامل آشنا شویم.
نگاهی نزدیک به Windows 10X – ساده، روان، سریع
برای آن دسته از کاربرانی که کمتر در مورد این سیستم عامل آشنایی دارند باید گفت مایکروسافت Windows 10X را ابتدا قصد داشت فقط برای دستگاههای مجهز به نمایشگر دوگانه منتشر کند. دستگاههایی مانند ThinkPad X1 Fold لنوو یا Surface Neo و همچنین نمونههایی اولیه از دستگاه های اینتل. در سال 2020 مایکروسافت تغییراتی را در این مسیر اعلام کرد که بر اساس آن، این سیستم عامل در سال 2021 ابتدا بر روی دستگاههای تک نمایشگر عرضه خواهد شد. شایعات حاکی از این هستند که Windows 10X در بهار 2021 منتشر خواهد شد.
منوی استارت
مایکروسافت در نسخه جدید ویندوز، قید کاشیهای زنده منوی استارت را زده و بر خلاف ویندوز 8 و 10، خبری از این ویژگی در منوی استارت ویندوز 10 اکس نیست. در بیلد لو رفته از این سیستم عامل، در اپلیکیشنهای تحت وب مانند مایکروسافت اج و مایکروسافت اج، مایکروسافت آیکونهای استاتیک مانند سیستم عامل کروم را استفاده کرده است. به طور پیشفرض، منوی استارت در ویندوز 10 اکس میانبر برنامههای محبوب و سرویسهایی مانند Microsoft Teams، مایکروسافت اج و Settings را شامل می شود. منوی استارت تنها مکان نمایش برنامهها و وب سایتها خواهد بود و کاربر قادر به ایجاد پوشه برای گنجاندن گروهی برنامه ها در آن نخواهد بود. با کلیک بر روی هر آیکون، ضمن دسترسی به تنظیمات برنامه میتوانید آن برنامه را به نوار وظیفه پین کنید.
جدا از منوی استارت، مایکروسافت نوار وظیفه مرکز محور جدیدی را نیز طراحی کرده که در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ قابل تنظیم است. سایز کوچک برای سیستمهای دسکتاپی که به موس مجهزند طراحی شده و سایزهای متوسط و بزرگ برای دستگاههایی که مجهز به نمایشگر لمسی هستند مناسب است.
اکشن سنتر
اکشن سنتر نیز در ویندوز 10 اکس ظاهر جدیدی پیدا کرده است. همان طور که در تصویر زیر مشخص است، این بخش به صورت شناور طراحی شده است. بر خلاف ویندوز 10، در اکشن سنتر ویندوز 10 اکس، تاکید بیشتری بر روی انجام سریعتر برخی اقدامات صورت گرفته است بدین صورت که بخش اعلانات همواره مخفی نخواهد بود و در عین حال اکشن سنتر کل صفحه نمایش را اشغال نمیکند. در اکشن جدید سنتر جدید، ضمن دسترسی به کلیدهای کنترل صدا و گزینههای مربوط به مصرف باتری، میزان درصد باتری نیز نشان داده میشود.
تنظیمات و بروزرسانی
در ویندوز 10 ایکس، مایکروسافت به طور کلی کنترل پنل را حذف کرده و فقط برنامه Settings وجود دارد. با استفاده از بخش Settings میتوانید اکشن سنتر را شخصی سازی کنید، یا پس زمینه دسکتاپ را تغییر دهید، شفاف سازی نوار وظیفه را فعال کنید و مواردی از این قبیل. همچنین در Settings می توانید Windows Updates را مدیریت کنید که در این نسخه از اجزای سیستم عامل مانند درایورها و برنامه ها جدا شده است. Windows 10X قابلیت این را دارد تا بروزرسانیها را در عرض کمتر از 90 ثانیه با ذخیره بسته بروزرسانی بر روی پارتشینی مجزا، بر روی سیستم اعمال کند. بعد از اتمام کار، دیتای آپدیت در حین ریبوت سیستم، به پارتیشنی دیگر منتقل میشود.
Windows Search
ویندوز سرچ در Windows 10X تبدیل به بخشی از منوی استارت شده و در بخش بالایی آن نمایش داده میشود. همانند ویندوز سرچ در ویندوز 10، در Windows 10X نیز میتوانید فایلهای ذخیره شده بر روی فضای ذخیره سازی سیستم یا فضای ابری را جستجو کنید.
دیدگاهتان را بنویسید