مدت زمان نسبتاً زیادی از حضور غیر رسمی گوشی نکسوس 5 در بازار میگذرد و ما در انتظار بودیم تا این گوشی هوشمند پرطرفدار برای بررسی بدستمان برسد. بالاخره شنبه چهاردهم دی ماه قراری برای مشاهده اولیه این گوشی در دفتر LG گذاشته شد و در سه شنبه سرد و برفی هفدهم دیماه، این فرصت پیدا شد تا نگاهی اولیه به نکسوس 5 که دوباره توسط ال جی تولید شده بیاندازیم.
نکسوس 5 دوباره توسط کمپانی ال جی تولید شده و مشخصات فنی آن بسیار شبیه به گوشی هوشمند قدرتمند این کمپانی یعنی LG G2 است. چیپ ست Snapdragon 800 به همراه دو گیگابایت حافظه RAM، حافظه ذخیره 16 گیگابایتی (که قابل افزایش نیست) و دوربین مجهز به لرزشگیر اپتیکال (که البته اینبار برخلاف G2 از حداکثر دقت هشت مگاپیکسل بهره میبرد) از ویژگی های اصلی این محصول هستند. نکسوس 5 شباهت هایی به تبلت نکسوس 7 (محصول ایسوس) نیز دارد.
پشت دستگاه از پلاستیک مات مشابه نکسوس 7 ساخته شده و لوگوی nexus با اندازه ای بزرگ در پشت آن حک شده است. طراحی لنز دوربین و این لوگو به مزاق بعضی ممکن است خوش نیاید، اما خوشبختانه ما جزو آن دسته افراد نیستیم! ابعاد صفحه نمایش اندکی کوچکتر از 5 اینچ است و باید بگوییم طراحی کلی این محصول میتواند واژه عالی را به سادگی به خود اختصاص دهد. نکسوس 5 بسیار خوش دست است و استفاده از پلاستیک مات در پشت باعث شده تا مقاومت بیشتری در برابر خط و خش داشته باشد. همانند LG G2 در پایین دستگاه بلندگو و میکروفن اصلی قرار دارند و عدم وجود هر گونه لوگو در جلوی گوشی، ظاهری بسیار جذاب و خاص به آن بخشیده است. یکی از مواردی که دلتنگ آن هستیم، لبه های خیمده صفحه نمایش در لبه های گوشی است که پیش از این در نکسوس 4 و سپس از LG G2 دیده بودیم و استفاده از آن حس بهتری از کار با گوشی انتقال میداد.
به همراه این گوشی تنها یک شارژر، کابل و سوزن نصب سیمکارت قرار دارد. نسخه نصب شده روی گوشی نیز Android 4.4 است که پس از روشن شدن به نسخه 4.4.2 ارتقا پیدا کرد. پیش از هر چیز صفحه نمایش IPS با دقت Full HD و پس از آن سادگی رابط کاربری، آیکون های بزرگ سیستم عامل اندروید ما را به وجد آورد و بیشتر از قبل نکسوس 5 را در دل ما جا کرد! البته سادگی بیش از حد گاهی محدود کننده است اما در نهایت تجربه خوبی از کار با این گوشی خواهید داشت. یکی از نکاتی که درباره صفحه نمایش باید ذکر شود این است که از بابت زاویه دید و تغییر کنتراست، یک قدم پایین تر از LG G2 یا iPhone 5 قرار میگیرد.
دوربین نیز بخش دیگری بود که در این فرصت کوتاه توانستیم آن را تست کنیم. رابط کاربری همان چیزی است که قبلاً در نسخه اصلی اندروید دیده بودیم و بسیار ساده و با کمترین میزان امکانات ممکن است. سیستم لرزشگیر پس از فوکوس روی سوژه فعال میشود و در حالت فیلمبرداری نیز لرزشگیر اپتیکال همواره فعال باقی میماند (به همین علت باید مراقب میزان مصرف باتری در این حالت باشید). کیفیت عکس های ثبت شده به لطف وجود لرزشگیر بسیار خوب هستند و پردازش های انجام شده روی عکس نیز به نحوی نیست که جزییات را قتل عام کند! یک باگ کوچک در نرم افزار دوربین وجود دارد و آن زمانی است که در حالت عمودی گوشی را نگه داشته اید. در این حالت چیزی که در تصویر دیده میشود با عکسی که ثبت میشود فضای کمتری را پوشش میدهد.
نکسوس 5 به طور قطع میتواند جزو بهترین های امسال (یعنی سال 1392) باشد. بررسی ما به همین جا ختم نشده و این گوشی دلپذیر را برای بررسی دقیقتر (و شاید هم یک کالبدشکافی!) به آزمایشگاه سخت افزار آوردیم. بررسی نکسوس 5 را میتوانید در شماره آینده ماهنامه سخت افزار مطالعه کنید.
از نکسوس خوشم نمیاد
انگار وضعيت باتريش جالب نيست،
يعنى ظرفيتش كم است…
كسانى كه اين گوشى را دارند، چه نظرى دارند ؟
احساس خوب نکسوس 4 را در نسخه جدید ندارم، طراحی نکسوس 5 خیلی هم دلنشین نیست.
به نظرم من که این گوشی یک گزینه ایده ال برای خرید است، نظر شما چیست؟