سامانه معتبر «اسپیدتست» (Speedtest) گزارش وضعیت اینترنت ثابت و موبایل کشورهای جهان را در ماه سپتامبر 2023 منتشر کرد. این گزارش نشان میدهد رتبه ایران در زمینه اینترنت ثابت و موبایل روند کاهشی را طی کرده است. برای مطالعه ادامه گزارش تحلیلی وضعیت اینترنت ایران و جهان در ماه سپتامبر (September) همراه ما باشید.
طبق دادههای منتشرشده در گزارش سپتامبر «اسپیدتست»، میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل در جهان نسبت به گزارش آگوست (August) سامانه افزایش یافته است. میانگین سرعت دانلود اینترنت موبایل در جهان در ماه سپتامبر امسال 47.82 مگابیت برثانیه و سرعت بارگذاری 10.87 مگابیت برثانیه با تاخیر 27 میلیثانیهای بوده است. از سوی دیگر، میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت در جهان در این ماه 85.31 و سرعت بارگذاری 39.16 مگابیت برثانیه بوده است.
این در حالی است که میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت جهان در آگوست (ماه گذشته میلادی) به ترتیب 43.20 و 82.77 مگابیت برثانیه بوده است. ما همچنین در تصویر پایین مشاهده میکنیم تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه قبلی بوده است که تفاوتی با عدد تاخیر ماه آگوست ندارد.
صعود هفت رتبهای بلغارستان؛ ثبات ادامهدار امارات و قطر در ارائه اینترنت پرسرعت
در تفکیکبندی پرسرعتترین اینترنت موبایل در کشورها، ما شاهد تغییرات قابلتوجهی در رتبههای اول و دوم نیستیم. کشورهای امارات متحده عربی و قطر به مانند گذشته رتبههای برتر در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت موبایل را به خود اختصاص دادهاند. شایان ذکر است میانگین سرعت دانلود اینترنت موبایل کشور امارات به میزان 211.58 مگابیت برثانیه بوده که افزایش نسبی به ماه آگوست داشته است. در بین رتبههای سوم و چهارم، برجستهترین تغییر مربوط به صعود کشور چین به جایگاه سوم اینترنت پرسرعت موبایل است.
کشورهای کویت، ماکائو، نروژ، ایسلند، بلغارستان، دانمارک و کره جنوبی در جایگاههای بعدی فهرست پرسرعتترین اینترنتهای جهان در ماه سپتامبر قرار گرفتند. شاید بزرگترین تغییر در این فهرست، صعود هفت رتبهای کشور بلغارستان باشد که در حال حاضر در جایگاه هشتم اینترنت پرسرعت موبایل قرار دارد.
گزارش «اسپیدتست» از اینترنت ثابت جهان نشان میدهد هنگکنگ جای سنگاپور را گرفته و اکنون سریعترین اینترنت ثابت جهان را در اختیار شهروندان خود قرار میدهد. میانگین سرعت اینترنت ثابت در هنگکنگ برابر 265.17 مگابیت بر ثانیه است. در جایگاههای دوم و سوم به ترتیب سنگاپور با سرعت 259.11 مگابیت بر ثانیه و شیلی با سرعت 246.39 مگابیت بر ثانیه به چشم میخورند.
به مانند ماه آگوست، کشور کوبا و افغانستان ضعیفترین اینترنت در هر دو بخش ثابت جهانی و موبایل را به مردم خود ارائه کرد. میانگین سرعت اینترنت کشور کوبا در هر دو بخش به ترتیب 2.13 مگابیت بر ثانیه و 5.31 مگابیت بر ثانیه بوده است. کشور افغانستان نیز طبق معمول اینترنت نهچندان قدرتمندی را به شهروندان خود تحویل میدهد. به عنوان مثال، این کشور در بخش اینترنت موبایل با در انتهای جدول قرار دارد و میانگین 4.89 مگابیت بر ثانیه را ثبت کرده است.
تحلیل وضعیت اینترنت ایران در ماهی که گذشت؛ خبری از پیشرفت نیست!
بر اساس گزارش اسپیدتست برای ماه سپتامبر، سرعت اینترنت ثابت در ایران کاهش و سرعت اینترنت موبایل افزایش یافته است. بااینحال رتبه ایران هم در اینترنت ثابت و هم اینترنت موبایل کاهش را طی کرده است. میانگین سرعت اینترنت موبایل از 31.33 مگابیت گزارش آگوست، به 31.67 مگابیت بر ثانیه (معادل 3.95 مگابایت بر ثانیه) افزایش یافته، اما رتبه ایران 3 پله کاهش داشته است و اکنون در رتبه 75 (از 141) جهان قرار دارد.
برخلاف اینترنت موبایل، سرعت اینترنت ثابت در ایران افت یافته است. سرعت ثابت اینترنت ایران از 11.92 مگابیت بر ثانیه گزارش آگوست، به 11.66 مگابیت بر ثانیه (معادل 1.45 مگابایت بر ثانیه) رسیده که همین مسئله منجر به کاهش یک پلهای رتبه کشور شده است. اکنون ایران در رتبه 153 (از 181) فهرست پرسرعتترین اینترنت ثابت جهان قرار دارد.
گزارشهای متعددی از قطعیهای مکرر اینترنت ثابت و موبایل (به خصوص در ساعات شب) از سوی شهروندان ایرانی منتشر شدهاند که البته خبر تازهای در بحبوبه کاهش ادامهدار سرعت اینترنت کشور تلقی نمیگردد. اما مهمترین خبر به ابزار نگرانی مرکز پژوهشهای علمی مجلس از همگانیشدن اینترنت ماهوارهای مربوط میشود. دیروز، به نقل از روزنامه اعتماد، مرکز پژوهشهای علمی مجلس در گزارشی خواستار «جرمانگاری خرید و فروش و بهرهبرداری از تجهیزات و اشتراک بدون مجوز» اینترنت ماهوارهای استارلینک شده است.
این نهاد پژوهشی همچنین تخصیص یارانه به شرکتهای ارائهدهنده اینترنت برای عرضه سرویس ماهوارهای «مجاز» به شهروندان و ایجاد منظومه «اینترنت بومی» با استفاده از رابطه استراتژیک و دوستانه با ابرقدرتهای آسیایی چین و روسیه پیشنهاد داده است. نظر شما چیست؟ آیا اینترنت ماهوارهای استارلینک میتواند منجر به افزایش سرعت اینترنت ایران شود؟ آیا این مانعافزایی مرکز پژوهشهای علمی مجلس و تاسیس اینترنت بومی روی کیفیت اینترنت کشور تاثیر میگذارد؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیگه تمومه ماجرا
چطور به تقلا افتادن
خیلی سخته پست و منصب و جایگاهت به خطر بیوفته و قدرتت رو در خطر ببینی