وزیر بازرگانی ایالات متحده بر این باور است که برای جلوگیری از فروش تراشههای هوش مصنوعی و توسعه نیمه هادیها در کشور چین، باید اقدامات سختتری را انجام دهد. به گفته او هر چیپ هوش مصنوعی که برای دور زدن محدودیت های چین طراحی شده باشد، از روز بعد ممنوع خواهد شد.
دولت ایالات متحده برای محدود کردن دسترسی تراشههای هوش مصنوعی و فناوری پیشرفته به چین در مجمع دفاع ملی ریگان، جینا ریموندو (Gina Raimondo)، وزیر بازرگانی ایالات متحده ادعا کرد که وزارت بازرگانی ایالات متحده برای محدود کردن بازار محصولات نیمه هادی کشور چین که به سرعت در حال رشد است، به منابع مالی بیشتری نیاز دارد و متعهد شد که به این کشور متخاصم فناوری پیشرفته ارائه نخواهد داد. این مقام معتقد است که وزارت بازرگانی او به دلیل کمبود تامین مالی از جانب کنگره، به همین دلیل است که آنها تأثیرات شدیدتری بر بازارهای چین نگذاشتهاند.
وزیر بازرگانی آمریکا جینا رایموندو، در این رابطه عنوان کرد: «ما نمیتوانیم به کشور چین این تراشهها را بدهیم و این سخن نهایی ما است. ما می خواهیم آنها را از پیشرفته ترین فناوری خود محروم کنیم. در حالی که من یک بودجه 200 میلیون دلاری دارم. این مقدار برابر هزینه چند جت جنگنده است. اگر واقعا در رابطه این موضوع جدی هستیم، بیایید این عملیات را به شکلی که باید، تأمین مالی کنیم.»
علاوه بر تامین مالی دولتی، ریموندو رویکرد شرکتهای آمریکایی را نیز در اولویت قرار دادن امنیت ملی آمریکا نسب به کسب و کار شرکت زیر سوال برده است. او در این رابطه میگوید، در حالی که شرکتهایی مانند NVIDIA و Intel ممکن است شاهد کاهش درآمد باشند، اما در نهایت باید یک طرف را انتخاب کنند. بیانیه این مقام به این معنی است که دولت ایالات متحده همه چیز را پشت سر گذاشته است و اکنون به سمت انجام هر اقدامی که میتواند برای محدود کردن پیشرفت بازارهای کشور چین و مقابله با نفوذ فزاینده آنها، حرکت میکند.
من میدانم که مدیران ارشد شرکتهای تولید تراشه در میان مخاطبان وجود دارند و زمانی که این کار را انجام دادم کمی از من عصبانی بودند زیرا این اقدام موجب از بین رفتن درآمد آنها میشود. این چیزی است که در زندگی اتفاق میافتد. حفاظت از امنیت ملی ما بیش از درآمد کوتاه مدت اهمیت دارد.
وزیر بازرگانی ایالات متحده جینا ریموندو
قوانین جدید برای محدودیت چیپ های هوش مصنوعی که برای دور زدن تحریمها عرضه میشوند
یکی دیگر از اظهارات جالب وزیر بازرگانی این بود که چگونه او رویکرد شرکت انویدیا برای ارائه محصولات با مشخصات کاهش یافته به کشور چین را به عنوان راه حلی برای دور زدن تحریمهای ایالات متحده میبیند. رایموندو میگوید که دپارتمان او با اعمال ممنوعیتهای بیشتر به منظور محدود کردن دسترسی کشور چین به تجهیزات پیشرفته، تا حدی پیش خواهد رفت که تأثیر شرکت انویدیا را بر بازارهای چین کاهش دهد. این میتواند به این معنی باشد که ممکن است پردازندههای گرافیکی گیمینگ GeForce RTX 4090 D به همراه تراشههای جدید هوش مصنوعی نیز شاهد مجموعهای از محدودیتهای جدید باشد. در نهایت این اقدام ممکن است حتی از عرضه آنها نیز جلوگیری کند.
وزیر بازرگانی ایالات متحده، جینا رایموندو، اعلام کرده است که اگر یک شرکت یک تراشه را به گونهای طراحی کند که امکان ساخت هوش مصنوعی را به تولید کنندگان چینی دهند، او بلافاصله آن را کنترل خواهد کرد.
این پردازندههای گرافیکی و تراشههای هوش مصنوعی مطابق با قوانین ایالات متحده طراحی شدهاند و انتظار میرود که در محدوده 4800 TPP (عملکرد کل پردازش) قرار داشته باشند، بنابراین اظهارات وزیر بازرگانی به این معنی است که حتی قوانین و مقررات خود ایالات متحده نیز معنای کمی دارد و به تغییر یا اصلاح توسط مقامات ایالات متحده ادامه احتیاج دارند تا کشور چین را از دستیابی به تراشههایی که میتواند برای اهداف هوش مصنوعی استفاده شود محدود کند.
چنین اظهاراتی از سوی مقامات ایالات متحده به این معناست که دامنه فعالیت شرکتهای فناوری که در چین حاکم هستند، مانند کمپانیهای انویدیا و AMD، ممکن است به طور قابل توجهی محدود شود و در نهایت آنها را مجبور به انتخاب طرف خواهد کرد. جالب خواهد بود که ببینیم چگونه آینده صنعت فناوری در حالی که دشمنیهای ایالات متحده و چین در حال افزایش هستند، پیش خواهد رفت.
- کارت گرافیک انویدیا RTX 5000 ADA با قیمتی نزدیک به 5000 هزار دلار در خرده فروشی های چین
- قانون هوانگ باعث شد سرعت تراشه های انویدیا کمتر از یک دهه تا 1000 برابر افزایش یابد
- انویدیا در حال کار بر روی یک مدل کارت گرافیک RTX 3050 ضعیف تر با 6 گیگابایت حافظه
- انویدیا کارت گرافیک قدرتمند GeForce RTX 4080 Ti را در اوایل سال 2024 عرضه میکند
اینها خیلی دیر متوجه چین شدند. چین هم البته خیلی سریع به همه چیز رسید. مشکل با چین این هست که کشور پر جمعیتی هست و هر چی تولید کنه تو همون چین هم می تونه فروش داشته باشه و کفاف خرج یک شرکت بکنه. البته این جمعیت زیاد می تونه علیه خود چین هم به کار گرفته بشه. اگه اقتصاد چین بفرستن زیر فشار و باعث فقر و بی کاری در چین بشن خودش یک بحران میشه برای چین. فکر کنم به زودی هند رقیب کنترل شده چین کنن تا از پیشرفت سریع چین جلو گیری بشه و بازرا فروش چین محدود بشه به خودش و چندتا کشور و از این حالت بین المللی خارج بشه. تو بحث تکنولوژی باید صرفه اقتصادی باشه تا شما به پیشرفت یک محصول ادامه بدی و اگرنه ادامه راه سخته. تو این راه آمریکا اروپا رو با خودش داره که خیلی بهش کمک میکنه. اروپا یک کشور کمونیستیو نمیذارن جون بگیره. اینها احتمالا هند بالا بکشن تا سهم چین از اقتصاد جهانی کم کنن و نفوذ نظامی و سیاسی چین کنترل بشه.
بنده طفل خردسال بودم چین قرار بود 5 سال دیگه ش جای آمریکا رو بگیره تو دنیا و در این نشانه هایی هست برای آنانکه می اندیشند.
هر کاری کنن نمیتونن جلوی پیشرفت چین و بگیرن
خودشونم بکشند نمیتونن
پیشرفت که خلاصه همه دنیا پیشرفت می کنن. پیشرفتشو نمی خوان بذارن اثر بخش باشه. الان ایران خودرو یک زمانی پیکان میزد الان تارا میزنه. تارا چقدر از پیکان پیشرفته تر هست ولی آیا احساس میکنی ایرانخودرو یک خودرو ساز پیشرفتست؟ چون با زمان هماهنگ نیست و اثر پذیری نداره.
هواوی: سلام