در جدیدترین گزارشی که در رابطه با پرچمدار جدید اپل منتشر شده، به نظر میرسد که این گوشی بیشتر از رقیب اندرویدی خود خرج بر روی دست شرکت گذاشته و این یعنی هزینه ساخت آیفون 13 پرو بیشتر از گوشی گلکسی S21 پلاس است.
وبسایت TechInsights به تازگی نسخه 256 گیگابایتی آیفون 13 پرو را کالبدشکافی کرده است. بدین ترتیب مشخص شده که نه تنها هزینه ساخت این گوشی بیشتر از نسل قبلی خود است، بلکه هزینه بالاتری در مقایسه با گلکسی اس 21 پلاس سامسونگ نیز دارد.
همانطور که پیشتر نیز در خبرها به آن اشاره کرده بودیم، با مهندسی معکوس در آیفون 13 پرو مشخص شد که اپل برای این گوشی از رم 6 گیگابایتی LPDDR4X به جای نسخههای جدیدتر LPDDR5 استفاده کرده است. در نگاه اول به نظر میرسد که آیفون 13 و آیفون 13 پرو از پردازنده گرافیکی یکسانی استفاد کرده باشند. با این حال، اپل گفته است که نسخه استاندارد دارای گرافیک 4 هستهای و نسخههای پرو دارای گرافیک 5 هستهای هستند.
آیفون 13 دارای دوربین عریض با پیکسلهایی به بزرگی 1.7 میکرومتری است و این یعنی پیکسلهای آن در مقایسه با 1.4 میکرومتر آیفون 12 بزرگتر شده است. نسخههای پرو جدید البته مجهز به دوربین عریضی با پیکسلهای 1.9 میکرومتری هستند که در مقایسه با 1.4 میکرومتر نسل قبل پیشرفت خوبی است.
آیفونهای سری 13 همچنین ناچ کوچکتری در مقایسه با نسل قبلی خود دارند و کالبدشکافی TechInsights این موضوع را به خوبی نشان میدهد.
قیمت آیفون 13 پرو 1.9 برابر هزینه ساخت آن است
iPhone 13 Pro مجهز به تراشه جدیدتر و گرانتری شده، حافظه NAND و تجهیزات نمایشگر نیز گرانتر شدهاند و حتی هزینه بدنه اصلی دستگاه نیز بیشتر شده است. به همین دلیل ساخت این گوشی هزینه بیشتری در مقایسه با آیفون 12 پرو بر روی دست اپل گذاشته است. به طور دقیقتر قطعات لازم برای ساخت آیفون 13 پرو 570 دلار برای کوپرتینوییها آب خورده است. البته این رقم برآوردی است که شامل هزینههای دیگر مانند نرمافزار، مالکیت معنوی، نیروی کار و حمل و نقل نمیشود.
اپل این گوشی را با قیمت 1099 دلار در بازار به فروش میرساند. این یعنی قیمت خردهفروشی آن 1.9 برابر هزینه ساخت این گوشی است. برای مقایسه بد نیست بدانید که هزینه ساخت آیفون 12 پرو 548 دلار برآورد شده بود.
ساخت نسخه 256 گیگابایت گوشی گلکسی S21 Plus برای سامسونگ در حدود 508 دلار هزینه بردار است. این گوشی با 8 گیگابایت رم در بازار 1049 دلار قیمت دارد. این یعنی قیمت نهایی گوشی بیش از 2 برابر هزینه ساخت آنست.
براساس این اطلاعات به نظر میرسد که سامسونگ درس گرانفروشی را به خوبی از رقیب آموخته است. با این تفاوت که به نظر میرسد استراتژی مذکور همچنان برای اپل کارآمدتر بوده و آیفون 13 در حال تبدیل شدن به بهترین گوشی سال است.
خودم به شخصه هم طرفدار سامسونگ هستم و هم منتقد سامسونگ و به ایرادات گوشی های سامسونگ واقف هستم و قبول دارم اشکالات و نقص هاش رو ولی به نظر شخصی خودم اصلا نمی تونم با رابط کاربری اپل و منطقش رو درک کنم و باهاش ارتباط برقرار کنم متاسفانه از نظر من رابط کاربری اپل واقعا یک آنارشیست و یک ناهنجاری تمام عیاره و عملکردش غیرقابل دفاع هست
دومین ایرادش بزرگ بودن و سنگین بودن و زمختی گوشی هست
و سومین ایرادش در اپلیکیشن هاشه مثلا شنا در اپلیکیشن های مشترک در اندروید و ios مثل اینستاگرام متوجه میشید این اپلیکیشن از ساختار غیر منطقی و احمقانه ای در آیفون رنج میبره و کاربر خودش رو آزار میده تعامل بسیار فاجعه بار این سیستم عامل واقعا حتی از نسخه های ابتدایی سیستم عامل DOS هم به مراتب ضعیف تر و سخیف تره
در هر صورت امیدوارم دارندگان اپل و آیفون از این گوشی لذت بسیار زیادی ببرن
جالب شده
و دقیقا حرف جالبیه که درس رو از رقیب یاد گرفته
ولی به نظر من این حرف در ظاهر درسته و در پشت ماجرا سود دوبرابری سامسونگ تفاوت چشمگیری با سود دوبرابری اپل داره
در باطن سامسونگ در پرچمدارها سود خیلی بالایی میگیره ولی از طرفی چندین مدل اقتصادی و رده متوسط و پایین داره که در اونها فکر کنم (فکر کنم) حاشیه سود بسیار کمتر از این حرفاس
و در طرفی میبینیم که چیزهایی ک یک یا دو سال پیش در پرچمدارها بوده الان در رده اقتصادی میاد مثل دوربینهای چند گانه اسلوموشن و اسکرین های با کیفیت و 90 و 120 هرتز
که همه ی اینها هزینه دارند ولی در اونجا مجبوره با حاشیه سود بسیار پایین تری بفروشه
ولی در پرچمدار حاشیه سود رو بالا تر میبره تا سود اضافی رو (قطعا علاوه بر جیب صاحبان شرکت) صرف تحقیق و توسعه فناوری هایی کنه تا بتونه هم در تکنولوژی پیشرو باشه (که سامسونگ هست) و هم بتونه جوری انها رو مهندسی کنه که بتونه در سالهای اتی در رده مصرف کننده اونها متوسط و پایین رده اونها رو بکار ببره…
ولی اپل همچین نکته ای رو نداره(حداقل در این مقیاس)
و گوشی های پایین رده اپل قطعا چیزهایی کمتر و ساده تر دارن
مثلا اسکرین ساده تر.دوربین کمتر.ابعاد کوچکتر و ….
البته حرف من نه تخصصی ولی کلی هست و نقص زیاد داره ولی فکر میکنم فرق حاشیه سود دوبرابری اپل و سامسونگ اینطوری هست
(یک نکته ای هم هست که حاشیه سود اوری باعث رشد ارزش یک کمپانی در روزگار امروز هست نه سازندگی و بحث های تکنولوژیک و غیره در غیر این صورت پر ارزش ترین کمپانی های دنیا (در سهام منظورمه) باید تویوتا یا فولکس واگن میشدند یا همین سامسونگ در حای که کمپانی هایی هستند که خدمات دارند و بابت اون خدمات (یا استفاده یا بعضا سواستفاده از برتری و جایگاهشون در بازار) فقط سود آوری دارند- این میتونه فرق دوم این حاشیه سود دوبرابری سامسونگ و اپل باشه)