کمیسیون طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در حالی هشتمین جلسه خود را پشت سرگذاشت که این بار میزبان مهمانان گلایهمند و مذاکرات پر بحث و جدل اعضای کمیسیون بود.
براساس گزارشی که خبرگزاری ایسنا آن را منتشر کرده هشتمین جلسه کمیسیون مشترک طرح “حمایت” از حقوق کاربران در فضای مجازی در حالی برگزار شد که نمایندگان برخی از دستگاههای مرتبط و بخشهای خصوصی ذینفع در این جلسه حاضر شدند و به طرح دغدغه و مطالبات خود نسبت به این طرح پرداختند.
در ابتدا نماینده مرکز ملی فضای مجازی به ارائه گزارشی از وضعیت اینترنت کشور، فعالیت پیام رسانهای داخلی، ترافیک اینترنتی کشور و مشکلات و چالشهای این فضا پرداخت، وی که در ارائه گزارش خود به آماری از مخاطبان پیامرسانها داخلی اشاره کرد با انتقاد جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت روبهروشد، رشیدی کوچی در این خصوص میزان عضویت مردم در پیام رسانهای داخلی گفت که اینجانب در پیام رسان «بله» عضویت نداشتم ولی هنگامی که در آن عضو شدم مشاهده کردم که خیلیها برای من در این پیامرسان پیشتر از اینکه عضو شوم پیام ارسال کرده اند.
نماینده مرکز ملی فضای مجازی در خصوص این موضوع توضیح داد: خیلی از پیام رسانها تمایلی نداشتند که عضو بیشتر داشته باشند و دلیل آن وجود مشکلات ترافیکی بود؛ البته در روزهای ابتدایی کار خود شاید اقدامات تشویقی انجام داده باشند ولی دلیلی ندارند بخواهند کسی را خودشان عضو کنند.
اما در ادامه غلامرضا نوریقزلجه نماینده مردم بستانآباد در تذکری مطرح کرد که «خبرنگاران به غیر از خبرنگار خبرگزاری خانه ملت اجازه حضور در جلسه کمیسیون مشترک را نداشتند، این در حالی است که قرار بود رسانهها و خبرنگارانی که اجازه حضور در مجلس را دارند بتوانند در جلسات کمیسیون نیز حاضر باشند؛ پس باید به منتقدین حق بدیم که با تردید به این جلسات نگاه کنند،» اما این تذکر انتقاد رضا تقیپور رییس کمیسیون را هم در پی داشت؛ رییس جلسه در پاسخ به اظهرات نوریقزلجه گفت: شما با عنوان تذکر ایجاد شبهه میکنید، چه کسی اجازه نداده است که خبرنگاران در جلسات حاضر نشوند؟ این درحالی است که جلسات به صورت زنده پوشش داده میشود، این شبهه چگونه قابل توجیه است؟ با اینکار به شفافیت لطمه میزنید، این اظهارات شما کذب است و این را پیگری خواهم کرد، متاسفم که یک نماینده به هیات رییسه کمیسیون چنین کذبی را نسبت دهد، از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان این اظهارات شما را پیگیری میکنم، شما به عنوان تذکر شبهه مطرح کردید، چه کسی خبرنگاران را راه نداده است؟ علیه او شکایت خواهم کرد.
محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه نیز خطاب به رییس جلسه در تذکری عنوان کرد: آقای نوری یا هر شخصی که صحبت میکند حق اظهار نظر دارد، بارها در صحن مجلس علیه آقای قالیباف مطالبی را مطرح کردند، مخاطب اظهارات ایشان همه اعضای کمیسیون هستند، میتواند بعد از اینکه ایشان اظهارات خود را مطرح کردند، پاسخ خود را مطرح کنید برای مثال بگویید که ما گفته بودیم همه خبرنگران که مجوز ورود به مجلس دارند میتوانند در جلسات کمیسیون مشترک حاضر شوند و ما این موضوع را از بخش خبر مجلس پیگیری میکنیم.
مهرداد ویس کرمی دبیر کمیسیون نیز دراین خصوص عنوان کرد: حفاظت مجلس دست ما نمیباشد و روال خودش را دارد؛ بنابراین اگر مسئله ای بوده کمیسیون در خصوص آن اختیاری ندارد ولی باید پیگیری شود.
نوری قزلجه نیز در ادامه بیان کرد: در پیشنهادات خود ملاحظات حفاظت مجلس را هم مطرح کرده بودم، اکنون هم هیچ اتهامی بیان نکردم، آیین نامه اخیرا به اداره اخبار فرستاده شده است و مشکل حل شد که اینکار باید زودتر انجام میشد، اما تذکر دیگر من این میباشد که قرار بود از بخشهای خصوصی برای حضور در جلسات دعوت شود، ولی با دعوت یکی از بخشهای خصوصی که با طرح مخالف بود مخالفت شد.
رضا تقی پور در ادامه اظهرات نوری قزلجه بیان کرد: آقای نوری متاسفم، این اظهارات قابل پیگیری است، شما اتهام وارد میکنید، آیا در جلسه پیشین کمیسیون نماینده بخش خصوصی حاضر بود یا خیر؟ آقای نوری قزلجه شرکت خاصی را برای دعوت معرفی کردند، اما هیات رییسه کمیسیون معتقد است اگر قرار باشد تک تک شرکتها را دعوت کنیم باید هزاران شرکت را برای حضور در جلسات دعوت کنیم؛ البته اینجانب شخصا با خیلی از شرکتها جلسه غیررسمی داشته و دغدغه آنها را شنیدهام که البته درخواست کرده بودند که نام آنها مطرح نشود.
اما در بخش دیگری از جلسه کمیسیون، مرکز ملی فضای مجازی در ادامه به ارائه توضیحات خود پرداخت و درباره لزوم خوداتکایی به سرویسهای داخلی در عین توجه به تعاملات با سرویسهای خارجی گفت: ما در استفاده از سرویسهای داخلی و خارجی سیاست خود اتکایی داریم ولی چون فضای مجازی یک فضای تبادل اطلاعات و ارتباطات است نمیتوان استفاده از سایر سرویسهای خارجی را حذف کرد؛ شخصی هم دنبال چنین کاری نیست، صرفا تلاش بر این است سرویسهای داخلی پاسخگوی نیازهای ما باشند؛ به دنبال این نیستیم که استفاده از سرویسهای جهانی و ارتباطات بین المللی محدود و یا مسدود شود، بارها هم به دنبال تعامل با سرویسهای خارجی بوده ایم ولی آنها به بهانه تحریم هیچ همکاری نداشتند، گاهی سرویسهای خارجی مانند مسیریابها خودشان ما را محدود میکنند ولی چون مانند آن سرویس را در داخل داشته ایم مشکلی رخ نداد.
در ادامه نماینده اتاق بازرگانی به اظهارات نماینده مرکز ملی فضای مجازی واکنش نشان داد و گفت: «در خصوص مسیر یابها در ابتدا فیلترینگ اتفاق افتاد که استفاده از آن کاهش پیدا کرد» اما این گفته نماینده اتاق بازرگانی تکذیب و پاسخ نماینده مرکز ملی فضای مجازی را مبنی بر این که «چنین چیزی نبوده و ما مستندات آن را به شما ارائه خواهیم داد» به دنبال داشت.
در ادامه نیز رضا الفتنسب عضو هیات مدیره اتحادیه و انجمن کسب و کارهای مجازی گفت:
“با کلیات این طرح مخالف هستیم، دغدغه دوستان را درک کرده و با ولنگاری فضای مجازی هم مخالفیم، ولی با این روش راه به جایی نمیرود؛ مانند تجربه فیلترینگ تلگرام که با اینکار خیلی از اقشار مانند نوجوانان را با موضوع VPN آشنا کردیم؛ برخی نمایندگان میگویند ما طرح را مطالعه نکردهایم، در صورتی که اینگونه نیست، برخی نیز ما را با معاندین در یک سو میدانند در صورتی که ما هم دغدغهمند هستیم و از پیام رسان داخلی حمایت میکنیم، اما با محدودیت و مسدود شدن پیام رسانهای خارجی مخالف هستیم، بگذارید خود مردم میان سرویسهای داخلی و یا خارجی انتخاب کنند، نیاز است که این طرح، حمایتی شود؛ یعنی از کسب و کارهای موجود حمایت کنید؛ برای مثال سرویسهایی چون دیجیکالا یا اسنپ میتوانند پیام رسان ایجاد کنند ولی چون در کار کنونی خود دچار مشکلات زیادی هستند و هر روزه به دادگاه خوانده میشوند چنین اقدامی نمیکنند، از هنگامی که این طرح صیانت بدون اغناسازی مردم مطرح شد، مسئله مهاجرت برای فعالین کسب و کارهای مجازی جدی شده است.”
رییس کمیسیون نیز در پاسخ به اظهارات الفتنسب در خصوص فیلترینگ پیام رسان تلگرام بیان کرد: فیلتر تلگرام ارتباطی به طرح حمایت ندارد، این طرح هنوز تصویب نشده است.
در پایان جلسه نیز رضا تقی پور رییس کمیسیون با بیان اینکه قرار بود برابر آیین نامه در این جلسات موافقین و مخالفین کلیات طرح اظهارات خود را بیان کنند و کلیات را به رای بگذاریم گفت که این موضوع به دلیل نبود وقت در جلسات بعدی کمیسیون انجام خواهد شد.
به گفته رییس کمیسیون، جلسه بعدی کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی متعاقبا اعلام خواهد شد ولی به احتمال زیاد این جلسه روز دوشنبه 8 آذرماه خواهد بود.
به نظر من به جای طرح صیانت در انواع و اقسام و اشکال مختلف که توسط این مجلس غیر مردمی ارائه میشود طرح بدهند طرح با سواد و با فهم کردن انسانهای امل و عقب مانده ! طوری که آنها را به خواندن کتاب و استفاده از آثار هنری از دوران کودکی تا بزرگسالی مجبور بکنند و هر گونه نشانه های مختلف از خرافات را ممنوع اعلام بکنند .
ببین اینها در پیش نویس جدید طرح واژه فیلترینگ را حذف کرده و جای آن کاهش پهنایبین الملل را اضافه کردند که در واقع با قطع اینترنت فرقی نداره همین طور که همین چند وقت پیش اتفاق افتاده بود کاهش سرعت اینترنت به معنی کاهش تقاضا نیست باعث قطع اینترنت میشود اینطوری فکر میکنند مردم مجبور میشوند همانند کشور چین از پلتفورمهای بومی استفاده بکنند اما اینها توجه نمیکنند این طوری مردم نمیگند که خب بریم اینترنت بومی بزنیم به جای آن منتظر وصل شدن اینترنت میمانند چون با اینترانت کاری ندارد و اگر اتفاق نیفتاد از استفاده از آن دست کشده بسته نمیخرند یا اینترنت خود را تمدید نمیکنند این طوری همه به یک باره ضرر میکنند و به شما قول میدهم بعد از چند ماه دوباره مجبور به افزایش آن میشوند اینها که خودشان میدانند چه میشود چرا این حرفها را میزنند چرا این کار ها را میکنند چرا کاری کنی که باز آرد پشیمانی چرا واقع بین نیستند .
بستن اینترنت و فضای مجازی مثل بازکردن جعبه پاندورا میمونه که باعث هزار جور بدبختی میشه و تنها کشوری که این کار را تا به حال انجام داده کره شمالیه که مردمش در فلاکت و بدبختی و قحطی زندگی می کنند حامیان طرح به اصطلاح صیانت هنوز فرق کاهش سرعت اینترنت یا فقط یک اپلیکیشم مثل ایستاگرام را هنوز نمیدونن و در این مورد مدام اظهار نظر میکنند و ملت ایران ممکنه زیاد در مسائل سیاسی مشارکت نکنه اما راه خودش را بالاخره پیدا میکنه دور زدن اینترانت هم ممکنه اینترنت قاچاق هم میشه و همیشه در دسترس خواهد بود مثل ویدئو و ماهواره اما اونوقت که اتفاق بیفته حاکمیت همان یک مقدار کنترل بر فضای مجازی را هم از دست میده چون همیشه تجربه نشون داده نمیشه در ایران با قانون جلوی تکنولوژی را گرفت و تمام اقدامات مشابه شکست خورده و در آخر درخت خشکیده بالاخره با اولین باد و طوفان میشکنه و هیچ طرح صیانتی نمیونه اون را نجات بده زحمت بیخود نکشین .
مجلسی ها دارند یک طرح صیانت دیگر میدهند مربوط به حیوانات یعنی مامور نیروی انتظای میاد سگ و گربه را هر جا که باشد ضبط می کند و دارنده را به مبلغ گزافی جریمه میکند !!! کارزار هم براش ایجاد شده میتوانند در آن شرکت بکنند آدم متحیر میمونه که چقدر این طرح کارشناسی شده است چون این طوری دامپزشک ها که در هر محله ای هستند بیکار میشوند و باید رشته دانشگاهی آنها که در دانشگاه تحصیل می کنند باید ترک تحصیل بکنند این طرح صیانت از فضای مجازی هم اگر مردم کوتاه بیان باید منتظر همچنین طرح های مسخره دیگه هم باشیم مثلا طرح بدهند ریش گذاری اجباری !!! که اول انقلاب مطرح شده بود دوباره قراره بیارنش وسط !!!!
حقمونه وقتی انقدر ۴تا باسواد متخصص میانسال و جوان تر نمیتونن با مافیا قدرت رقابت کنن خیلیام که رای نمیدن اونام که رای میدن بیشترشون فقط به لیست چشم بسته رای میدن همین دیگه حق اعتراض ندارین نه رای میدیم نه وقتی رای میدیم تحقیق میکنیم
نه اینکه لزوما این طرح غلطه یا درسته
کلیت این مجلس باگ دارع
80 ملیون تومان جریمه داشتن حیوانت خانگی !!! مگه جناین کردن یک قناری یا ماهی قرمز باید 3 ماه حبس هم بری !!! بعدا طراحان طرح صیانت از منطق هم حرف میزنند نوع مجازات به جرم نمیخوره کلی آدم مجازات میشند یا اینکه از نون خوردن می افتند به اندازه طرح صیانت بزرگ نیست اما مثل اون بده این هم از مجلس مثلا مردمی از خیر تو به ما امیدی نیست شر مرسان.
این مجلس از وقتی که اومده با شعار بهبود وضع معیشت مردم سر کار اومده اما همش بر خلاف اون تا به حال عمل کرده و فقط تا به حال نون مردم را آجر کرد از طرح صیانت بگذریم که کل اقتصاد ایران را زیر و زبر میکنه و ملت را به خاک سیاه میشونه طرح های دیگه را نام میبرم که به نوبه خود نون آجر کن هستند و از نظر تخصصی بررسی نشدند و فقط جنبه اعتقادی و ارزشی داشتند مثل ازدواج اجباری ! قانونن جوانی جمعیت و جمع آوری حیوانات خانگی ! حذف حقوق بازشستگی از سن بالا ! یا کم کردن حقوق بازنشستگی بازماندگان و طرح حجاب اجباری و ریش گذاشتن اجباری که احتمالا در آینده مطرح میشه !!! خب شما بگو این مجلس اصلا برای چی اومده سر کار اصلا ؟ اگه نبود که مشکلات مردم بهتر حل میشد نه اینکه به مشکلات مردم اضافه بکنه.
تا وقتی بشینیم یه گوشه این ها ادامه داره
وقتی مثلا اسم اینا انقلابیه که بیان طرح های کلان بدن نتونن نه شفافیت درس کنن نه رییس جمهورو بیارن مجلس نه به طرح درست رای بدم نه به طرح غلط رد بدن نه ۲تا وزیر رو عدم اعتماد بدن
در حدی که یکی از نماینده های کله گنده از رای های خودش به وزرا که همش رای اعتماد بود عکس گرفته پستش کرده
هرچقدر داد زدیم فایده نداره شما دوستان که رای ندادین تز اونطرف اون ۴۰درصدی ام که رای دادن چشماشونو بستن و به ریش و انگشتر رای دادن (لیست)
اسیر شدیم
مگه تازه اسیر شدی 44 ساله که همگی اسیر هستیم … .
نکته دردناکش اینه که میگن مردم میخواهند این قانون را ! آره مردم میخوان بریزن تو خانه شان ویدئوشون را بگیرند کتاب بگیرند و کاست بگیرند و ماهواره بگیرند این قوانین همه برای آرامش مردمه ! به شرط اینکه تو اول مردم را چی تعریف بکنی خس و خاشاک که منظورت نیست !!! اینترنت هم ابزار کاربر اینترنت نیست وسیله کثافت بازی هستش تهاجم فرهنگی باید حذف بشه ها 44 ساله اسیر این …..
تا زمان موعود هم اسیر میمونیم
جمع نبند لطفاً
۴۴سال که سهله گویا تا ظهور موعود گیرشون افتادیم
پرپکان.